Daca "patesc" ceva ce se intampla cu copilul!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Ba da, daca tatal refuza sa se ocupe de copil. Urmeaza bunicii. Din ambele parti. Daca parintii tai te ajuta acum, daca au o relatie cu Codrin, premediteaza totul, daca Doamne fereste e nevoie, incat sa aiba parintii tai un avantaj in defavoarea bunicilor paterni. Parintii tatalui tin legatura cu Codrin? Dar tatal lui? Te ajuta cu ceva? Plateste pensie? Il vede, il viziteaza?
Nu stiu ce ai, sper sa imi poti spune, si sper sa nu fie atat de grav, sa fie doar un gand.
Dar daca iti permiti, ar fi bine sa vorbesti cu un avocat, sa ii spui toate detaliile, si sa vezi practic ce te sfatuieste.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Aceeasi intrebare imi pun si eu, cu diferenta ca eu nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu tine legatura cu noi si mai nou nu mai plateste pensie alimentara.
Daca eu mor maine, ce face copilul meu?

Mergi la inceput

Aceeasi intrebare imi pun si eu, cu diferenta ca eu nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu tine legatura cu noi si mai nou nu mai plateste pensie alimentara.
Daca eu mor maine, ce face copilul meu?

Mergi la inceput

Sorinsonia, eu cred ca nu trebuie sa gandesti asa, ci sa ai grija de tine, si de sanatatea ta, sa ajungi sa iti vezi copilul crescand, alaturi de tine.
Probabil ca daca nu ii pasa de copil acum, nu ii va pasa nici daca...
Si probabil te poti baza pe parintii tai. Era un subiect tot pe la "probleme legislative", cum ca exista posibilitatea sa lasi sub forma testamentare ultima ta dorinta. Am s acaut subiectul cand am timp. Ne poate ajuta Marius cu o parere.
Diferenta fata de Sorana, unde domnul tata nu se intereseaza de binele copilului, dar are pretentia sa-i poarte numele. Codrin are acum un tata adevarat, chiar daca nu ii e tata biologic, si care doreste sa il creasca si in continuare, fara ca cel care e doar un nume pe certificatul de nastere, sa-i puna bete in roate.
La noi a fost asemanator, pt ca eu (impreuna cu sotul meu) il cresc pe Claudiu, noi (eu si copilul) avem o relatie minunata, el este atasat de mine, si daca sotul meu ar fi patit ceva (si a patit deja de 2 ori, si sper acum sa fie ultima data), mama biologica foarte probabil ar fi facut ceva, si din razbunare (ca daca ii pasa de copil ar fi avut si timp si sanse sa existe in viata lui). Din partea tatalui, Claudiu nu are bunici, deci la bunici tot la parintii ei ar fi ajuns. Care nu stiu cum sunt, pt ca nu ii cunosc, dar care nu au nici un fel de relatie cu Claudiu. Legal...ar fi fost smuls din mediul in care a crescut, si dus printre niste straini...pt ca asa spune legea.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

La un fel de testament ma gandeam si eu, dar trebuie sa gasesc forma legala.

Mergi la inceput

Eu subiectul acesta il cautam, dar nu ofera informatii in cazul vostru. Mai citisem ceva, dar nu mai stiu cum era titlul, si nu am acum timp.
Sorana multa sanatate iti doresc!

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorinsonia

La un fel de testament ma gandeam si eu, dar trebuie sa gasesc forma legala.

Nu exista nicio forma legala, testamentul se refera doar la avut, nu la persoane.
Cu siguranta, autoritatea tutelara va lua in considerare faptul ca parintele supravietuitor nu a locuit cu copilul, si va fi extrem de atenta la instituirea tutelei.

Mergi la inceput