Ignor total!
Raspunsuri - Pagina 3
szivarvany spune:
Fi`mea, la 5 ani, nu poate manca nimic decat bibele de lapte cu nesquick diminetile, altfel ii vine sa vomite ...
Ea mananca la gradi sandwichul pus de mine, e gradi cu program normal si duc mancare la pachet. Mereu acelasi tip de sandwich, cu rare schimbari si asta e al 3-lea an !!!
Sau are zile in care mananca doar orez cu lapte la pranz si cina, apoi alte zile in care doar ciorba sau cere acelasi fel de mancare 2-3 zile la rand si alte tabieturi ciudate ![]()
De exemplu ea nu gusta nimic ce e verde ![]()
Cu somnul ca la voi, mai repede de 11 juma` nu adoarme nici picata cu ceara daca doarme dupa`masa.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
carolinah spune:
Si eu m-am gandit sa-mi duc fata cea mare la psiholog cu ceva probleme de (ne)atentie. Si am vb cu d-na respectiva (fara copil de fata) si ea mi-a spus ca cel mai bun terapeut al copilului e parintele sau. Ca atare, acum invat (in sedinte saptamanale) sa-i fiu terapeut copilului meu, pt ca, in general, copilul (chiar si copilul din tine) este "creatia" parintilor si a problemelor directe sau indirecte pe care acestia le au. Experienta e interesanta si sunt convinsa ca la final voi stii mai bine ce inseamna sa respecti individualitatea copilului si cum il poti ajuta sa si-o afirme intr-un mod neofensator pt societate.
rrox3 spune:
Subscriu la cele scrise de Denizel
si Carolinah
.
Mergi tu la psiholog. Fara fetita. Expune-ti temerile si ingrijorarile si explorati-le impreuna. O sa te ajute foarte mult sa relationezi mai eficient cu fetita ta. Schimbandu-ti tu atitudinea o sa vezi schimbari si la micuta. Si eu am descoperit cu ceva vreme in urma ca defapt nu-mi acceptam fata (cea mare) asa cum este ea si descoperirea asta a fost o mare surpriza pentru mine la momentul respectiv.
Asa ca-ti dau sfatul asta din proprie experienta.
Numai bine 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
anya spune:
Lipsa poftei de mancare poate fi determinata si de anumiti paraziti intestinali. Fa-i o copro la un laborator ok (nu la Medicover, CMU - ca va iesi ca n-are nimic). Daca e ok, sanatoasa - poate te indruma pediatrul sa-i dai niste vitamine sau stiu eu ce siropel (nu ma apuc sa-ti insir aici variante).
Esti sigura ca nu mananca absolut nimic la gradi? Mi se pare ciudat ca nici macar sa nu guste nimic. Daca refuza absolut orice la gradi - s-ar putea sa fie probl. de adaptare cu mediul de acolo. E imposibil sa nuse fi nimeritmacar o data vre-o mancare care sa-i placa, plus ca daca-i vede pe ceilalti copii, poate incearca si ea.
Daca mananca doar anumite tipuri de alimente, anumite consistente, anumite culori....e un copil normal. Aici intervine capacitatea noastra de a accepta si a adapta meniul copiilor.
Baiatul meu cel mare vre-o 2 ani n-a vrut sa manance ou - nu l-am obligat. Ceea ce nu stia el e ca in ciorbe, mamaliga cu branza - se ascundea cate 1 ou
. O alta perioada n-a vrut piure (nu conta daca era de cartof, spanac sau altceva) - i-am dat legumele sote, la cuptor, prajite - acum i-a trecut. In schimb de vre-o luna nu mai vrea carne - uneori o mai ascund printre alte alimente, dar cel mai des ii dau suficiente lactate, oua si compensam. Au si ei perioadele lor.
lidsta spune:
Analizele sunt ok, doar ca nu vrea sa incerce altceva nici macar sa guste. Nu mai spun cum e in concedii ...
denizel spune:
Si ce daca nu vrea sa incerce mancaruri noi? Nu toti oamenii accepta cu usurinta schimbarile.
Bine ca are mancaruri preferate. Da-i-le pe alea!
Sunt copii care chiar nu mananca nimic.
Nu au nici o mancare preferata, nimic. Atunci sa vezi concedii....
Lidsta, ce mai face fetita voastra? Va mai ignora?
Ignorarea mi se pare mult mai ingrijoratoare decat faptul ca nu incearca feluri noi de mancare.
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
lidsta spune:
Am ajuns la concluzia ca ceea ce s-a intamplat in weekend a fost forma ei de razvratire la zile in sir de presiune cu mananca, mananca, mananca ... Am lasat-o mai moale si parca nu mai are aceleasi perioade de absenta desi uneori trebuie sa strig la ea ca se gandeste cine stie unde. Dimineata mi-a spus ca se gandeste la frunze
iar aseara mi-a raspuns ca ii este somn si nu aude, trebuie sa mearga la doctor ... In concluzie m-am mai linistit cel putin deocamdata, merci oricum tuturor pentru sugestii si sfaturi ...