Ignor total!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna ,
1.Fetita mea are 3 ani si 4 luni e primul an de gradinita dar merge la grupa mica.De ce ai preferat sa o dai la mijlocie?
2.Ea trebuie sa se joace, joaca joaca si iar joaca .De la 6 cand o aduci acasa pana la 8 cine sta cu ea?Cum se comporta cu respectivul adult? Se joaca cu ea?
3.E posibil sa fie suparata pe voi in sinea ei si sa fie o fire mai intovertita ( a mea e fff expansiva toata ziua vorbeste si nu pot sta 5 minute fara sa ii acord atentie)dar niciodata ea nu a fost lasata sa se joace singura permanent cineva s-a jucat cu ea: cu printese, cu lego , cu animalute , cu carti etc...
3 Las-o cu mancarea ( pediatru mi-a zis NICI UN COPIL NU MOARE DE FOAME) eu niciodata nu am alergat cu mancarea dupa ea ...la pranz pun masa daca mananca mananca daca nu e ok....singura regula o are , daca nu mananca la pranz sa imi zica cand ii e foame si ce vrea sa manance.
4. A mea mananca si acum doar 4 feluri de mancare ...si ce daca ?Pe acelea i le fac + fructe la discretie .
5. Da-i biberonul ...nu iti va manca mancare daca tanjeste dupa biberon ...mie daca imi e foame de mancare nu poti sa imi dai un mar ca nu imi trebuie imi trebuie mancare asa si ea cu biberonul.Cunosc persoana care a baut din biberon pana in clasa 1 inclusiv si nu ii scrie nimic pe frunte
6. DISCUTII DISCUTII si iar discutii ...va jucati si vorbiti si tareeee multe mai afli.Trebuie sa o antrenezi in joc nu cred ca un copil poate refuza joaca.
7 TIMP PENTRU EA obligatoriu...cat de franta ai fi macar o ora jumatate pe zi seara cand ajungi sa fii doar tu cu ea orice ati face : gatiti ( a mea aseara a umplut jumatate de bucatrie cu faina ..am facut gogosi si ce daca am strans 1 ora dupa ea dar a meritat, ciorba toaca si pune si ea acolo mai intreg mai rupt dar face mancare bunaaa)cititi , pictati , modelati, duceti printese la bal , le cuafati , construiti, va jucati de-a scoala, de-a doctorul etc orice dra discutiile au loc in acelasi timp cu joaca ...a mea nu imi zice niciodata ce face la gradinita daca o intreb pur si simplu ..dar cand ne jucam tareee multe mai aflu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Nu cred insa ca o sa merg deocamdata la psiholog sau poate dupa ce ma lamuresc ca nu eu sunt cea cu probleme. Daca ar fi fost sa merg cu fetita, as fi mers de vreo cinci ori pana acum, pe motive diferite: ca nu mananca, ca nu e invaziva sa intre fara invitatie in jocul copiilor daca vrea si ea sa se joace, ca a vorbit abia la 2 ani, ca ma tot intreba cand o sa mor si cum mor adultii, ca nu iubeste papusile ci doar masinile, ca refuza sa manance singura, ca nu suporta muzica de pe Itzi-Bitzi dupa ora 9 pentru ca e trista, si cate si mai cate.

Lidsta, mie imi faci impresia ca ai asteptari foarte mari si foarte incluse in tipare de la fetita ta.

Vrei sa se joace cu papusile (ca asa stii tu ca se joaca fetitele), iar ei ii plac masinutele.
Vrei sa fi vorbit inainte de 2 ani, iar ea a vorbit "abia" la 2 ani, atunci cand a fost sa fie.
Nu ii place muzica trista de la Itzi-Bitzi (care, da, e cam trista si nepotrivita pt. un copil mic dupa ora 9 pm), tu consideri normal sa ii placa.
Vrei sa fie invaziva, ei nu-i place sa invadeze.
Este inteligenta si sensibila si te intreaba despre moarte, iar tu consideri ca asta nu ar trebui sa o priveasca la aceasta varsta.
Nu-i place sa manance obligata, tu consideri ca e normal sa manance chiar si obligata.
Ei ii placea sa bea inca din biberon, tu ai considerat ca nu mai e la varsta biberonului si i l-ai taiat brusc.

Asa, ca un rezumat, fetita ta e f.inteligenta si f.sensibila, iar tu o percepi ca pe un copil care trebuie dus la psiholog.
Nu ai dus-o inca, dar nu consideri ca e normal sa fie asa cum e.
Probabil ca ii mai aduci cateodata la cunostinta nemultumirile tale (sau ii spui cum ar trebui sa se poarte, cum consideri tu normal sa se poarte), iar asta o afecteaza.

Trebuie sa o accepti asa cum e, sa ii arati ca o intelegi (chiar daca nu o intelegi) si sa o sprijini de cate ori simti ca are nevoie de ajutor.

A, mai e ceva.
Spuneai ca vii pe la 8 acasa si petreceti apoi 3 ore impreuna.
Inseamna ca fetita se culca in jur de ora 11.
Mi se pare o ora f. tarzie pentru un copil de 3 ani, care mai si merge la gradi a doua zi dimineata.
S-ar putea sa fie si obosita, motiv in plus pentru "absenta" ei.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lidsta, si eu sunt de parere ca ar trebui sa incerci mai mult sa o intelegi pe micuta, sa ii respecti optiunile si preferintele.

Iar ora 11 pt culcare este intr-adevar cam tarziu pt un copil de 3 ani care merge a doua zi la gradi.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidsta

E exact asa cum spune anya, la fiecare punct in parte. Cu mentinuea ca in seara aceasta a auzit perfect, a fost cuminte si exuberanta, ne-am jucat si imbracat cu rochii de bal (vb vine). Doar ca nu m-a lasat la bucatarie sa fumez!

Problema cu fumatul e si la noi....rarrr ff rar e decaord sa merg sa fumez o tigara si ea sa continue joaca singura,fug sa fumez cand are cu cine se se joace :tata bunici etc.
Daca nu ma lasa NU MAI FUMEZ nu e o pierdere ff mare pentru mine dimpotriva.
La noi muncile gospodaresti: aspirat , periat , macare etc..e o veselie ff mare pentru ea si e ff incantata ca e mare si ma ajuta se joaca invata in acelasi timp.
E adevarat ca dau cu aspiratorul in loc de jumatate de ora 2 ore dar merita sa o vad incantata.
Ii place tare mult sa intinda rufele..e adevarat ca le intinde cum stie ea mai bine si iti inchipui cum dar ea e ff incantata si asa le las si eu sa se usuce...
Cand stergem pe jos cu apa calda ( bineinteles fara detergenti) toate carpele sunt ale ei ..si ea sterge si eu strang apa dupa ea
E incantata cand udam florile desi normal ca da pe jos dar se rezolva cu un prosop stergem.
Cand am treaba in baie ea isi spala sosete si alte cele mici...cum stie ea mai bine, desi dupa jumatate de ora iese uda din cap pana in picioare eu imi rezolv treba ne schimbam bagam rufele muiate de ea la masina sa se spele bine bine ( ca e a facut partea cea mai grea a muiat rufele) si toata lumea e fericita eu cu treaba rezolvata ea ff incantata ca m-a ajutat la treaba.

Cred ca e o faza , faza care va trece si mai cred ca poate te-ai "speriat " ff usor.
Nu fi asa sigura ca aude selectiv ...eu am patit-o, cu a mea, eram convinsa ca nu e atenta si mereu vorbeam despre ea in prezenta ei cu alte persoane .
Lucru care dupa cateva ori mi l-a reprosat " nu mai zi asa de mine..."
Povesteam bunicii ca merge la gradinita si dimineata mai scanceste dar am zis " am noroc ca nu se agata de mine si nu plange isteric ca nu stiu ce asi face" ea fiind prezenta la discutie in camera dar total neatenta ( am zis eu ..deoarece se juca, era cu spatele nici o secunda nu s-a uitat la noi)
A doua zi la gradinita surpriza cum am intrat in clasa in gatul meu plans si "nu pleca nu pleca " lucru pe care ea nu il mai facuse.
Eu cred ca ei sunt ff atenti si "inregistreaza" ff multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Paisacodruta, esti o mama super!
Ai dreptate cu biberonul, al meu copil inca adora biberoanele de dimineata (nu stiu cum l-as trezi la ora 7 a.m. fara biberon) si seara. Si ce daca are deja 3 ani si 4 luni? Nu deranjeaza pe nimeni cu nimic daca el vrea inca biberonul...
Ai dreptate si cu joaca, totul ar trebui sa fie o joaca (asa ne-a explicat si una dintre educatoarele lui Denis la sedinta cu parintii). Al meu, desi e baiat, vrea sa ma ajute tot timpul la spalat vase, spalat pe jos, maturat, el pune hainele in masina, eu pun detergent, el inchide masina si ii da drumul, intindem rufele impreuna etc. Asa se simte el bine ca e "deja baiat f mare"
Si Denis a fost f suparat pe mine cand l-am mutat de la cresa, unde ii placea tare mult, la gradinita, unde nu avea decat 3 colegi veniti impreuna cu el de la cresa, restul necunoscuti. Era de-a dreptul trist, furios... Acum ne-am impacat, iubeste educatoarele, gradinita, doar ca vine f obosit de acolo si e uneori mai irascibil. Si nici el nu-mi povesteste de la gradi daca il intreb, numai daca ne jucam si "vine vorba" (adusa cumva de mine, normal ), imi spune si poezii, si cantecele, si ce-a mancat, si cum a dormit, si cum s-au purtat copiii, educatoarele etc...

Aaa, si apropo de fumat! Denis m-a determinat sa ma las! Eu fumam in geanul de la bucatarie, DOAR CAND BINEVOIA EL SA MA LASE, iar de la un timp venea dupa mine, si statea asa de aproape incat era imposibil sa nu ajunga si la el putin fum. Asa ca... in urma cu 5 saptamani am pus punct: doar pt el (ca mie, sincer, imi place sa fumez )
Scuze de mesajul f lung, dar m-a inspirat Paisacodruta

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Te-ai gandit vreodata cat de greu poate fi la 3,4,5 ani + sa le faci pe plac tuturor ?
Sa mergi la gradi unde trebuie sa te comporti cum ti se cere, sa saluti, sa mananci, sa te speli pe dinti, sa ... sa ... sa ...
Ca adult, cand nu ai chef de ceva, nimeni nu te poate obliga, nu ?
Uite, fi`mea e o fire mai aparte. De exemplu ea nu suporta sa vorbeasca. Si la 5 ani inca bea din bibe lapte cu nesquick. Si nu se baga in vorba cu nimeni si nici in joaca altora. E felul ei de a fi.
Am dus-o la psihopupu Unde m-au anuntat ca asa e ea. O fiinta care vorbeste si va vorbi mereu scurt si la subiect ... desi e bilingva.
Si pe mine ma mai apuca nervii si ma apuca toti dracii, insa incerc sa ma pun in locul ei. Si sigur nu e usor. Si fiecare are ritmul lui.
Spui de mancare. Bucura-te ca mananca !!! Bucura-te ca are mancaruri favorite si le mananca.
Daca rasfoiesti DC-ul ai sa gasesti atatea subiecte in care copilul refuza orice fel de mancare.
Sunt probleme mult mai grave decat astea. Crede-ma.
Eu fac si cate 4 saptamani supa pe pui ... nici sa o vad nu mai vreau. Dar daca fi`mea asta cere, treaba ei Sau sarmalute Sau nu combina niciodata painea cu ceva, sau castravetii sunt pe post de fruct Atata timp cat ei asa i pica bine, n-are decat
La noi sloganul e "mananci atat cat iti pica bine oriunde si oricand" e dreptul ei !
Fiecare are tabieturile proprii. Fac parte din eu-ul personal al fiecaruia. Nu tin de educatie sau rasfat.
Parera mea.
Si compara mereu gravitatea problemelor. Si ai sa vezi cum unele isi pierd instantaneu din gravitate
Si du-o la medic. Nu pierzi nimic !

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cand am zis sa duci copilul la psiholog, nu m-am referit ca ar avea copilul ceva. Psihologul te ajuta sa-l intelegi tu mai bine (iti ofera doar un alt unghi din care poate fi privita atitudinea lui, relatia voastra). Poate sa iti dea sfaturi referitor la integrarea in gradinita, la felul in care sa pui problema mancatului (evident ca nu o sa o lasi nemancata cu zilele).

Daca ai nevoie de un psiholog care mie mi s-a parut ok te pot ajuta. Eu am fost o singura data cu copilul, in urma unui conflict de la gradinita, iar concluzia a fost ca am un copil normal, cu personalitate si sistemul nostru scolar are deficiente la acceptarea personalitatii . Sfaturile primite in final s-au referit la relationarea mea cu directoarea de atunci a gradinitei.
De obicei psihologul va discuta cu copilul (de fata cu tine), il va pune sa deseneze ceva, va vorbi cu tine referitor la situatia care te-a facut sa ajungi la el si iti va da sfaturi. Nu e medic, nu da medicamente - face doar o evaluare impartiala si de specialitate a situatiei.

Cat despre sot...eu m-am dus fara el la psiholog (nu era vorba de acordul lui, dar era plecat din oras).

Cat despre ora de culcare....nu pot sa acuz, ca si ai mei se culca pe la 10.30. La gradinita dorm de dupamiaza si pot eu sa-i pun in pat de la 9, ca tot degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Asta cu ora de culcare e asa cum spui, Anya, nici al meu nu adoarme inainte de 10.30 orice as face, tocmai din cauza somnului de la gradi...

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Anya, in legatura cu mersul la psiholog.

Nu stiu cat de bine s-ar simti fetita Lidstei in cabinetul psihologului.
Chiar daca fetita va fi ocupata cu desenatul, va auzi ce o deranjeaza pe mama: ca ii plac masinutele si nu ii plac papusile, ca nu-i place muzica de la Itzi-Bitzi de dupa ora 9 pm, ca nu se baga in jocul altor copii etc.
Este un copil f. inteligent si sensibil si nu cred ca are nevoie sa auda cum insusirile ei sunt expuse ca niste plangeri.

Mai degraba, as zice ca mama trebuie sa viziteze psihologul (singura), pentru ca acesta sa-i explice cum trebuie sa se invete sa accepte fetita asa cum e si sa nu doreasca sa o schimbe :).

Sau, si mai simplu, mama sa citeasca o carte buna despre cum trebuie intelesi copiii :).

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Cand vine 5 zile pe saptamana acasa la 6 seara fara sa fi mancat nimic peste zi nu e chiar floare la ureche sa o lasi sa ia doar doua-trei inghitituri. Teoretic aveti dreptate. Practic o sa incerc sa vad daca ma lasa inima sa mergem asa cateva saptamani.

Biberonul l-am scos pentru a putea sa ii dau lapte cu cereale dimineata si nu doar lapte simplu. Iar seara nu avem biberon pentru ca daca as avea seara ar tb sa am si dimineata iar atunci prefer sa ii dau lapte cu cereale sa ii tina cat de cat peste zi. Problema nu e ca nu i-ar fi foame ci ca nu gusta nimic la gradinita iar acasa nu gusta nimic din ce nu cunoaste. Probabil ca va trece, voiam doar sa explic de ce insist cu mancarea si ce ar fi putut-o determina sa aiba acele perioade de absenta.

De jucat nu se joaca singura, se joaca cu unul dintre noi. Iar cu somnul, asta putem face, oricum insa depinde si de ritmul fiecarui copil. Se aseaza in pat pe la 10:30 seara, adoarme pe la 11, se scoala a doua zi la 8 iar la gradi doarme circa 1.5-2 ore.

Mergi la inceput