Unul sau mai multi copii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Marimar
Imi plac atat de mult copiii, incat atunci cand m-am casatorit ziceam ca fac... macar vreo 5. Primul meu copil nu este natural al meu. Dar este pt mine prima mea iubire. Deocamdata am 2 copilasi dragalasi pe care ii ador. Nu mi-e atat de greu sa ma ocup de ei, nu atat cat cred altii. Mi-a fost foarte greu insa sa duc aceasta sarcina, a fost o sarcina grea, cu probleme, cu o nastere prematura. Acum sunt din nou insarcinata. Neprogramat. Dar incep sa ma bucur de acest copil, chiar daca mi-e teama, nu de inca un copil care ma va solicita, ci de drumul pana la a-l avea.
Carla, legat de temerile tale, cred ca toate le avem. Si la primul, si la urmatorii. Nu cred ca cineva a iubit atat de mult perioada de sarcina, chiar daca ar fi avut o sarcina usoara, tot este o sarcina. Pt mine a fost un lung sir de chinuri, temeri, rugaciuni, injectii, perfuzii, spitalizari. Nasterea, este o experienta, grea cand te gandesti la ea, usoara dupa ce treci de ea. Eu am nascut usor.
Gelozia actualului copil... toti copiii sunt egocentristi, dar cei mai multi sunt fericiti sa aiba un frate/sora, un partener de joaca. Conteaza sa nu-l neglijezi pe primul copil, si astfel nu va vedea un rival in frate/sora mai mica. Iar a-i vedea impreuna, fericiti, merita orice sacrificiu.
Nu te sfatuiesc sa mai faci un copil, ci cred ca daca tu iti pui aceasta problema si aceste intrebari, probabil tu iti doresti. Si daca iti doresti acest lucru si simti ca esti stare, argumentele pro/contra nu au nici un rost.
Ps: si sotul meu are 37 de ani, fetita noastra are 8 luni jumate si bebe din burtica 11 saptamani. Si cred ca nu este nici o problema.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu sunt pt mai multi copii, macar doi. As zice ca ii iubesti pe toti la fel de mult, insa in moduri diferite. Dar de iubit ii iubesti!

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu nu-mi doresc al doilea copil - prefer sa-i aloc atentia maxima fetitei mele. Cand vine al doilea copil, evident ca nu mai ramane tot atata timp pentru primul.

In plus, al doilea nu ar avea cum sa-mi iasa la fel de bine . vorbesc serios, e minunata, nu vad cum as putea-o nimeri si a doua oara.

Cati copii faci este o optiune personala, poti sa simti ca vrei sa mai ai copii si atunci treci peste toate neajunsurile financiare sau de alta natura. Este o dorinta naturala, instinctuala.
Eu vad ca am scapat de ea, ca am avut o perioada dupa ce am nascut cand mi-as fi dorit nespus un al doilea copil. Acum insa nu mai simt la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Adina, ce mai zambesc cum aud argumentele astea:)
Am trecut si eu prin aceleasi temeri. Sunt atat de naive si nejustificate:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Eu nu-mi doresc al doilea copil - prefer sa-i aloc atentia maxima fetitei mele. Cand vine al doilea copil, evident ca nu mai ramane tot atata timp pentru primul.

In plus, al doilea nu ar avea cum sa-mi iasa la fel de bine . vorbesc serios, e minunata, nu vad cum as putea-o nimeri si a doua oara.

Cati copii faci este o optiune personala, poti sa simti ca vrei sa mai ai copii si atunci treci peste toate neajunsurile financiare sau de alta natura. Este o dorinta naturala, instinctuala.
Eu vad ca am scapat de ea, ca am avut o perioada dupa ce am nascut cand mi-as fi dorit nespus un al doilea copil. Acum insa nu mai simt la fel.

Daca vei avea al doilea copil, sau al treilea si vei reciti ce ai scris, sunt convins 100% ca vei zambi.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Noi avem deja 2 copii si mai peste 4-5 ani poate mai vrem inca unul, nu am decat 30 de ani! Desi acum spun ca nu mai vreau, pt. ca al doilea inca e mic, are 9 luni si tare neastamparat e: a inceput perioada caderilor si pt noi e destul de stresant, isi loveste capul, gura si toate cele.
Al doilea a venit cam pe nepusa masa, dar acum tare ne bucuram de el! De ex. cand simte ca a venit sotul, in cateva sec e la usa de la intrare si pana acolo gangureste de bucurie (face ca trenul cand intra in gara spunem noi, e fantastic). A, merge in 4 labe!
Da, a existat si gelozie din partea fratiorului mai mare , dar a trecut! venirea lui i-a facut si mult bine, al mai mare avand un temperament destul de salbatic, daca pot spune asa, i l-a mai temperat putin, tb sa fie mai atent cum se comporta, ce face; acum se bucura tare mult de fratiorul mic si de multe ori asistam si noi la niste scene de joaca de ne sta mintea in loc!
Cat de greu e? Pai e greu, dar nu as da nici un copil pt nimic in lume, doar ca sa fie mai usor! Singurul meu ajutor e baietelul cel mare, da, ai citit bine. Are 3 ani si a inceput perioada ca vrea si el sa faca ceva, si ii dau posibilitatea sa ma ajute, tare mandru e ca-l implic si pe el! De ex duce pampersul plin al celui mic la cos, imi aduce prosopul celui mic, sau biberonul cu apa, un servetel, etc., lucruri mici, dar care tare mult conteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Am doar un copil, dar as mai vrea doi L-am crescut absolut singuri, fara nici un ajutor si, de un an si ceva de cand s-a nascut, am iesit doar cate o ora singura la cumparaturi sau pana la coafor. Ii multumesc Sabinei ca a scris acea propozitie despre temeri Si eu am o teama vaga ca nu ii voi mai putea acorda primului nascut aceeasi atentie, dar cand stau stramb si judec drept, imi trece. A, si nici eu nu mai sunt foarte tanara, am trecut binisor de 30 de ani, dar nu cred ca asta e un impediment major

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Adina, ce mai zambesc cum aud argumentele astea:)
Am trecut si eu prin aceleasi temeri. Sunt atat de naive si nejustificate:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

fff corect,Sabina si Marius.

Am gindit si eu ca Adina si mi se parea ca numai am loc de alt copil in inima mea si in timpul nostru.Totusi peste niste ani(vreo 7 asa...)am ajuns la concluzia cit de naiva pot fi asa ca am mai facut un baietel care e la fel de perfect ca surioara si pe care il iubim la fel de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu nu cred ca are sens sa-i intrebi pe altii. Voi stiti cum e la voi in familie, voi stiti daca aveti putere materiala, fizica, mentala pt inca un copil. Eu nu vad ce ajutor a ala cand iti spune cineva, am 4 prunci si vai ce fericire pe capul nostru, nu uita ca fericirea unuia e tragedia altcuiva.
Spui ca sotul nu e incantat dar iti va face pe plac pana la urma, sincer daca asa se pune problema eu nu as mai face inca unul. Eu cred ca trebuie sa iubiti copiii si va doriti mai multi impreuna si nu ca o sa lase el de la el sa iti faca pe plac...e un copil nu un catel.

Nu sunt impotriva a avea mai multi copii dar trebuie facut cu cap ca traim vremuri grele si nu ma refer neaparat la partea materiala.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput