Incalzirea globala nu exista?!
Raspunsuri - Pagina 6
Andrada spune:
Pai comparatia ar fi intre:
Chevy Volt care merge primele 40 de mile pe baterie (bagi masina in priza peste noapte) dupa care treci pe benzina. Costul e de vreo $45000.
Nissan Leaf care merge 100 de mile numai pe electric, incarcat bateria 80% in 20 de minute. Dupa 100 de mile trebuie reincarcata. Pret $28,000
Eu as merge cu Nissanul. As pastra o masina de drum lung si Nissanul de mers de colo-colo. Asta in cazul in care ar mai scadea din pret. Ei ziceau ca Leaf o sa fie aproape de pretul unui sedan. Vad ca e pret de sedan de Lexus sau Mercedes nu de Hyundai. Problema la Leaf este ca nu exista inca "depanare" adica daca ramii in mijlocul strazii nu vine nici o masina "sa te incarce" dar probabil vor exista cu timpul
Oricum, Leaf e tentant (si Voltul la fel tinind cont ca nu mai ai nevoie de 2 masini) si sint de considerat in urmatorii ani. Cu timpul o sa fie si charging stations, depanare...etc.
avmaria spune:
Llaura, asa mai aparté, ca ma roade : cum de tu, asa informata cum te expui pe forum, esti totusi atat de reticenta la aceasta "incalzire globala" si tinzi sa ridiculizezi eforturile unui Al Gore bagandu-l la inaintare pe fi-su ca o tinicheaua de coada cainelui de parca ar fi cinestieceminuatiesasegrandomaneasca rejetonul si sa se reguleze intr-o Volvo, cu atat mai mult pe un site unde se promoveaza intens la psihologie si la parintii intreaba identitatea de sine statatoare a acestuia din urma : the kid.
Oi fi io prea neinformata de-mi pun asemenea intrebari sau sant binefondate gandurile care ma strabat de cand si-o bagat necuratu' coada : cine ti-o platit tie pita cea de toate zilele pe vremea cand te scaldai -eventual- in domeniu (sau te frecai doar de el ca aveai un coleg parca ??). Poate gresesc dar daca da e vina ta, caci ai abordat mereu acest subiect ca si cum te-ai afla in mijocul celor care dau tempo-ul si ora exacta in ale incalzirii planetare etc
Llaura spune:
Maria, nu sunt in simbrie, sunt micul chibitz :-) Sunt chimista de formatie deci una-alta tind sa mai inteleg cu capul meu, sunt news freak si urmaresc zilnic tot ce pot cat pot ca altfel sunt nefericita; la masini ma pricepeam de fel cat sa invart cheia si sa merg din punctul A in punctul B numai ca la un moment dat m-am maritat si am ajuns usor-usor sa cunosc toate modelele de pe strada plus cele care vor apare in viitorul apropiat cat si e cele ce au disparut de o vreme, si ce anume e interesant la fiecare dintre ele
In plus lucrez la un colegiu tehnic intr-o zona ce se bazeaza economic pe diverse chestii carbon-intensive, petrol, petrochimice, etc si as zice ca pe aici discutia despre co2 si genul e putin mai concreta decat prin alte parti, sunt decizii si costuri sociale de luat si asumat care fac si vor desface destine politice, discutie foarte prezenta in presa si printre oamenii de pe strada, si uite asa am ajuns sa am cat de cat o idee.
(Ca sa dau un exemplu, guvernele federal si provincial au promis cate cel putin 2 miliarde de dolari pe an timp de 8 ani pentru constructia de carbon storage facilities; bun, acum au banii, au proiecte gata de start, si deja a inceput distractia, ca de ce sa plateasca contribuabilul atata banet pe tehnologie ce nu mai exista in Canada, ca ce se va intampla cu valoarea casei de vacanta de pe malul lacului din mijlocul lui nicaieri unde ar urma sa fie plasata o astfel de facility, ca nu mai bine facem o centrala nucleara aualeu o fi bine o fi rau, nu mai bine facem biodiesel dar daca creste pretul la cereale, toate sunt subiecte foarte prezente pe aici pe la noi prin vestul salbatic).
In afara de faptul ca conduc cel mai mic volvo si intentionez sa-l tin pe sosea cat mai multi ani, sunt ca sa zic asa un "tehnocrat", ca tot e un cuvant la moda zilele astea
Vezi ca si Pantera, Andrada si capcaunul scriu mereu la subiectele astea, cere-le si lor cv-ul :p
Noapte buna!
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Gizas, ce fac oamenii aia de $500/luna curent?! mi se pare ff umflata suma. Pantera, Voltul se lanseaza in nov 2010; eu nu mi-as lua Volt din primul an, mai bine o tehnologie hibrid matura (Prius, Camry, una americana), pt ca salvezi planeta mai eficient daca intretii bine o masina buna si o folosesti multi ani (chiar si un Volvo ) decat daca iti cumperi una mai putin buna si esti fortat de imprejurari s-o dai mai curand. PS. vezi ca in sase ani dai o groaza de dobanda la masina. |
Tot mai e timp sa vedem cum va fi cu Volt-ul, noi vom fi aici pana in iunie 2011 daca putem sa iesim mai repede daca nu suntem stuck pana in Oct 2011.
Noi nu platim multa dobanda, la prima masina, luata noua, am platit 1,9% de asta o sa ramanem la banca noastra si dupa ce iesim din military.Au rate super.
La un Volvo, cu 18 mpg, nu m-as baga, o fi ea fancy dar te usuca de bani.
Camry are review-uri cam sarace din partea consumatorilor, Honda hybrid, vecina-mea zice ca e super dar e cam mica in interior si cam uratica , ramane Prius-ul care e o optiune foarte buna mai ales ca nu costa mult, echipat cu tot ajunge la 24.000
O sa vedem, sunt inscrisa pe pagina Volt-ului pe FB si primesc o groaza de info, acum fac test drives in America, 1300 mile si totul merge smooooth :))Nu imi fac griji, indata ce iasa o sa se arunce lumea pe ea ca pe pita calda si o sa vad si aud atunci daca merita.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
blackpanterro spune:
Andrada, Volt-ul va fi in jur de 40k dar guvernul va da tax break de 7.500.Initial pretul trebuia sa fie 30k.
Laura, uite aci "The Volt is being endorsed by Dalton McGuinty and the Ontario government in Canada. The province will provide a $10,000 subsidy, and will purchase 500 Volts for the Ontario Public Service fleet. The subsidies are part of McGuinty's target to have electric vehicles make up 5% of all cars in Ontario by 2020. Bravo lor!
De Leaf nu stiu nimic, ma duc sa ma uit.
Adriana si Aidan - 4 ani
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
blackpanterro spune:
E tare faina ideea de Leaf dar cum zici daca nu pun charging stations la tot pasul mi-e frica sa ma incumet, nu as vrea sa imping masina acasa.
Am citit ca in California e plin de statii dar nimeni nu le foloseste pt ca lumea nu cumpara masini corespunzatoare, asa o fi?
Laura, am uitat sa iti zic ca nu stiu daca e asa sau nu cu facturile la curent. Asta e ce am gasit pe net, soacra-mea plateste $400/luna in zona Houston.
Adriana si Aidan - 4 ani
Llaura spune:
www.sincerelysustainable.com/transportation/automobiles/volvo-s40-drive-blows-away-mpg-ratings-of-us-cars-including-the-prius" target="_blank">Volvo S40 2010 , merge 72 de mile pe galon combustibil (in comparatie Prius merge 50 de mile pe galon) si nici nu e hibrid, numai din inginerie si optimizare. Probabil e si mai frumoasa inauntru decat Priusul, probabil si sensibil mai scumpa.
Apropo de statii, m-am abonat la www.biodieselmagazine.com/" target="_blank">Biodiesel magazine care in sine este ceva activitate de outreach pe probleme din astea, il trimit gratuit inclusiv shippingul si acolo scria ca in California au site-uri pe net care-ti arata in functie de ruta in ce benzinarii sa pui motorina ca sa mergi exclusiv cu biodiesel.
blackpanterro spune:
citat din mesajul lui Llaura www.sincerelysustainable.com/transportation/automobiles/volvo-s40-drive-blows-away-mpg-ratings-of-us-cars-including-the-prius" target="_blank">Volvo S40 2010 , merge 72 de mile pe galon combustibil (in comparatie Prius merge 50 de mile pe galon) si nici nu e hibrid, numai din inginerie si optimizare. Probabil e si mai frumoasa inauntru decat Priusul, probabil si sensibil mai scumpa. Apropo de statii, m-am abonat la www.biodieselmagazine.com/" target="_blank">Biodiesel magazine care in sine este ceva activitate de outreach pe probleme din astea, il trimit gratuit inclusiv shippingul si acolo scria ca in California au site-uri pe net care-ti arata in functie de ruta in ce benzinarii sa pui motorina ca sa mergi exclusiv cu biodiesel. |
Wow, excelent!! problema ca e ca available numai in Europa :(
Adriana si Aidan - 4 ani
Delyutz spune:
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&hl=ro eu am vazut acest film si sincer, am ramas cu un gust amar. Distrugem tot! Anumite animale sunt pe cale de disparitie nu ptr ca e un ciclu natural, ci pentru ca le-am restrans habitatul.
Defrisam, poluam oceanul - totul are un impact asupra climei :(
avmaria spune:
citat din mesajul lui Llaura Vezi ca si Pantera, Andrada si capcaunul scriu mereu la subiectele astea, cere-le si lor cv-ul :p |
Llaura, nu le cer CVul ca am apreciat interventiile lor. Am apreciat mai putin bagatul de strambe.
Tii minte triunghiul ala : inteligent, comunist, cinstit ? Daca posezi doua din cele trei calitati automat nu o posezi pe a 3a. Cam asa vad lucrurile si cu incalzirea asta.