Vreau sa raman femeie!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Eu la un moment dat cand profesam la greu, eram pe val castigam mult mai bine decat el din simplul motiv ca el lucreaza in cercetare, in proiecte, platite de o agentie europeana, deci sunt bani limitati...acuma eu sunt aia la cratita desi nu le am cu gatitul neaparat, dar pana cand ultimul meu pui nu face 3 ani eu nu ma clintesc de langa el...punct...deci as putea pica in eticheta de "nu face saraca nimic", deci stiu eu e "intretinuta", dar ma intreb, ce ziceti de faptul ca si "jobul asta de mama", "de casnica" e mai greu decat nspe joburi la un loc...eu asa zic!

Si pana la urma al meu, ca numai el da cu aspiratorul si pune vasele in masina de spalat, o fi mai papa-lapte? da e mai "nerd" de felul lui, corect, dar asta e jobul, oare e mai putin barbat ca schimba in fiecare dimineata bebelul de pampers...si scoate gasca in prosoape seara din baie, in timp ce eu fac laptele copiilor...in loc saracu sa stea pe canapea la teveu dupa ce si-a stors creierii cu fotonii si neutronii si alte d-astea...ca vorba aia, eu oricum stau acasa si nu fac nimic, ca 3 copii, e asa cum sa zic, de fapt o leneveala continua.

Eu zic asa depinde mult si de conjunctura: copil mic, copii mai multi, joburi platite diferit...etc...sunt multe chestii care pot defini sau nu o relatie.

Si da mie una imi place sa impartim totul, adica fifty-fifty orice treaba...copiii nu i-am facut singura cu un donator necunoscut ca sa nu am pretentia sa ma ajute, banii sunt la comun, asa cum au fost mereu(si cand ma castigat eu mai mult), iar asa cum eu vreau sa mananc si sa nu calc numai prin firimituri, asa si el ori face de mancare ori da cu aspiratorul...nu unul e sclav, iar altul regele.

Dar asta e doar parerea mea.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Nu stiu ce va imaginati voi...dar zau asa...va jur ca nu sint Madonna cu baby-Jesus in buzunar... (nu de alta da' nu e genul meu oricum).

Dar discutia a ajuns exact in punctul esential si de asteptat

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Tocmai cand ma ambalasem si eu ca am un "nerd" acasa si nu macho. cred ca am pierdut ceva pe drum, ca virgula daca discutia e doar despre cougars...nu ma bag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Citat:

Nu stiu ce va imaginati voi...dar zau asa...va jur ca nu sint Madonna cu baby-Jesus in buzunar... (nu de alta da' nu e genul meu oricum).

Dar discutia a ajuns exact in punctul esential si de asteptat

Anamaria

Tocmai cand ma ambalasem si eu ca am un "nerd" acasa si nu macho. cred ca am pierdut ceva pe drum, ca virgula daca discutia e doar despre cougars...nu ma bag.

Ilse, eu sint de acord cu tine...si eu am un sot care ajuta si se implica in mod activ in cresterea copiilor nostri (si are si servici, nu-l tin eu in buzunarul meu neaparat). Asa vad si eu o relatie sanatoasa si echilibrata.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:
Anamaria, nu e papa-lapte daca da cu aspiratorul. E papa lapte daca doar asta face si se regaseste in asta cel mai bine

de ce? adica si o femeie casnica e tot o papa lapte? ca mai devreme spuneai ca nu e, ca e dreptul ei sa stea acasa daca doreste. adica ea e eroina daca alege o cale, barbatul e papa lapte?
este treaba cuplului respectiv cum isi aranjeaza viata si isi imparte responsabilitatile, cine suntem noi sa judecam? eu judec doar atunci cand unul sta acasa si nu face chiar nimic - ala e intretinut.

Nu ai inteles. Daca un barbat sta acasa si asta face, treaba casnica, este dp meu de vedere un papa-lapte. Mai ales cand femeia trebuie sa il intretina pe el. Mai ales!
Da, e dreptul femeii sa aleaga, precum si cel al barbatului. DAR, daca barbatul alege sa fie casnic, eu zic, deci din propriul meu punct de vedere, acest barbat e un papa-lapte.Pentru ca, iar din punctul meu de vedere, un barbat trebuie sa fie barbat nu menajera.

ba exact asta am inteles. ca din punctul tau de vedere, a fi barbat este ce ne-a educat societatea ca inseamna sa fii barbat. nu vezi dincolo de contextul cultural si de moravuri marea nedreptate care le-o faci barbatilor, in cazul asta.

nu, barbatul ala nu e un papa lapte. e un barbat care alege ce-i place si i se potriveste ca stil de viata, de comun acord cu sotia lui - singurii in masura si in drept sa-si judece situatia.

cand zici menajera (alt epitet?? oare nu putem fara etichete defaimatoare in discutia asta?), inseamna ca tot din punctul tau de vedere femeia care sta acasa e menajera.

nimic

In primul rand, este parerea mea si ar trebui luata ca atare. De acord?

In al doilea rand,incearca sa intelegi ce spun si nu trage concluzii ´´inseamna ca din punctul tau de vedere...blabla). Daca nu ma exprim clar, mea culpa.

Acum eu le fac nedreptate barbatilor? Parca femeile erau alea care sufereau..ma rog.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui pepene

exemplu de inegalitate:

sotul vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea nu vede nimic rau ca sotia sa il urmeze. societatea spune "uite un barbat cum trebuie, ambitios, care se gandeste la viitor si cum sa isi ajute familia"

sotia vrea sa studieze doctorat/cariera, societatea in general remarca "ce, barbatul trebuie sa vina dupa femeie? " si "e femeie, ar trebui sa puna familia pe primul loc".

chiar daca si femeia si barbatul AU dreptul la alegere. dar modul in care fac alegerile pleaca in 90 % din cazuri de pe pozitii inegale.

Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are.

pai tie ti-ar pasa. ca ai sari imediat sa zici ca barbatul ei e un papa lapte ca sta acasa si are grija de gospodarie si copii in timp ce ea isi face doctoratul.

nimic

Mie da, ca stau si judec de pe margine, cum cu totii facem.
Dar femeii aleia care e hotarata sa faca doctoratul, nu ii pasa. Pariu?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Spune tu, Anamaria, nu sunt femeile privilegiate? Ele pot alege, in schimb barbatii sunt vazuti, si cred ca nu doar de catre mine, niste...papa lapte daca aleg calea de a sta acasa si de a astepta bani de la nevasta.

Citat:
Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are.

Pai ori una ori alta...ori gura lumii il vede pe barbat papa-lapte, ori nu ne pasa de gura lumii...ori in caruta, ori in teleguta.

Parerea mea personala, deci o parte din ´´gura lumii´´ chiar crezi ca il intereseaza pe barbatul care simte ca pestele in apa acasa stand si intretinut fiind de femeiea lui?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Noe

"Vreau sa raman femeie" se concentreaza asupra barbatilor
o fi vrun sambure de adevar in chestia aia, ca numai un barbat adevarat (again, in parametrii fiecaruia) te poate "face" (sa ramai) femeie :-))

Da, cred ca.

EDIT

Ilse, dar nu e vorba de asta. Cine a spus ca barbatul trebuie sa stea la tv si sa nu te ajute cu copiii?
Eu am facut referire exclusiv la barbatii aia atarnatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Citat:

Citat:

Citat:
Spune tu, Anamaria, nu sunt femeile privilegiate? Ele pot alege, in schimb barbatii sunt vazuti, si cred ca nu doar de catre mine, niste...papa lapte daca aleg calea de a sta acasa si de a astepta bani de la nevasta.

Citat:

Pai ori una ori alta...ori gura lumii il vede pe barbat papa-lapte, ori nu ne pasa de gura lumii...ori in caruta, ori in teleguta.

Parerea mea personala, deci o parte din ´´gura lumii´´ chiar crezi ca il intereseaza pe barbatul care simte ca pestele in apa acasa stand si intretinut fiind de femeiea lui?

LadyJ, citeste te rog si postul meu de mai sus in care explic cum, desi atat sotia cat si sotul AU dreptul la decizie la modul teoretic, cum stau lucrurile in practica.

De asemenea, nu cerd ca trebuie sa cadem in extreme - poate sotul are un post bun, munceste mult, nu sta acasa, la fel si sotia. Unul din ei insa vrea mai mult si doreste sa mearga la doctorat. Presiunile mari sa renunte la visul personal se vor face asupra sotiei, nu asupra sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

"Vreau sa raman femeie" se concentreaza asupra barbatilor
o fi vrun sambure de adevar in chestia aia, ca numai un barbat adevarat (again, in parametrii fiecaruia) te poate "face" (sa ramai) femeie :-))

Da, cred ca.

Cred ca putem privi si din alt unghi. De ce ajungem la barbat?

Pt. ca femeia are nevoie sa CASTIGE acceptul implicit al partenerului pt. a urma vise care nu sunt in concordanta de rolul ei traditional in societate - eg: merge la doctorat DACA partenerul accepta, altfel risca sa piarda partenerul.

Barbatul are deja, in general, acceptul implicit al femeii, pt. a urma visele personale. In cazul lui, acesta fiind deja rolul lui pre-stabilit de catrre societate, el nu are nevoie sa castige acceptul nimanui. Asta in timp ce femeii i se va imputa lipsa de preocupare, tipic feminina, pt. familie din tiparul traditional.

Mergi la inceput

Pepene, am citit postul tau, iarta-ma, dar eu am mai scris despre asta in paginile anterioare de aceia nu am revenit.

Am inteles ce zici si ai dreptate. Daca SOTUL se pune oarecum de-a curmezisul demersului profesional al sotiei, e naspa rau. Aceasta poate renunta la doctorat(ca despre asta e vorba).

Insa iti spun la modul cel mai real, am avut eu in familie cazul asta. Toti s-au isterizat cu exceptia sotului care a sunstinut-o. E vorba de verisoara mea. I-a durut pe amandoi in dos de ce zice matusa sau vecina.

Daca ai langa tine un barbat meschin si invidios, ai mari sanse sa fii una dintre acele femei care renunta la orice vis personal. oricum, vorbim deja de chestii din familie....articolul initial era despre femeia care vrea sa iasa din valtoarea asta a luptei si sa isi aminteasca ca e femeie. Eu cel putin, asa am inteles.

Mergi la inceput