Vreau sa raman femeie!
Raspunsuri - Pagina 5
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Spune tu, Anamaria, nu sunt femeile privilegiate? Ele pot alege, in schimb barbatii sunt vazuti, si cred ca nu doar de catre mine, niste...papa lapte daca aleg calea de a sta acasa si de a astepta bani de la nevasta. |
citat din mesajul lui ladyJ Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are. |
Pai ori una ori alta...ori gura lumii il vede pe barbat papa-lapte, ori nu ne pasa de gura lumii...ori in caruta, ori in teleguta.
Mai sus spuneam ca nu masuram cu aceleasi unitati de masura.
Mai de multisor, tot asa se considerau femeile fragile, delicate...erau elogiate de poeti, glorificate de pictori...tra-la-la...dar realitatea era ca nu puteai sa iti depasesti conditia de "femeie" cu toate catusele aferente - lipsa banilor proprii, imposibilitatea deciziilor cu privire la propria persoana sau a copiilor...independenta 0!!! Ceea ce iesea din norma era infierat, dat prin smoala si pene.
Ca fapt divers, in Romania, in ziua de azi cum se vede o femeie divortata cu 2 copii, undeva la tara??? Sau o femeie batuta de sotul somer (barbat puternic) cind vine seara de la circiuma???
Ca teoretic are drepturi...
Probabil ca pina cind realitatea se pupa cu teoria, unele dintre noi preferam sa purtam totusi eticheta de feministe...cu tot alaiul de comentarii si prejudecati.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
pepene spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Gura lumii....cui ii pasa? Femeia respectiva are DREPTUL de a face doctoratul? Il are. |
Din pacate, nu e numai gura lumii, la modul asbtract. Da, TEORETIC femeia are dreptul sa faca doctoratul. PRACTIC, va fi mult mai greu, pt. ca partenerul s-ar putea sa se frustreze ca femeia nu isi urmeaza tiparul traditional, femeia insasi s-ar putea sa isi puna problema daca plecand sau nu la doctorat "ramane sau nu femeie", etc. Pt. barbat decizia e mult mai usoara pt. ca el in general e "supported" atat de nevasta, cat si de gura lumii. Ea in schimb va fi contra curentului.
mianna spune:
care egalitate, mey fetelor?
ia s-o luam asa:
- o femeie poate purta rochii si fustite (cu sau fara buline) dar si pantaloni; barbatul (scotienii se exclud ) n-are variante.
- o femeie poate alege sa stea "la cratita" (sa ma scuze casnicele, expresia nu-mi apartine) sau sa munceasca; putinii barbati care-o fac nu-s priviti cu ochi prea buni.
- unei femei i se poate deschide usa/tine paltonul, dar se descurca si fara (io cel putin inca nu m-am izbit de nicio usa din cauza ca nu mi-a deschis-o careva, nici nu privesc cu groaza iarna ce se-apropie, tremurand la ideea ca o sa-nghet doar in camasa fiindca n-a avut cine-mi tine paltonul - nush cum se face, da' reusesc cu brio sa il iau din cuier si sa-l imbrac si singurica, si zau ca nu-mi adun feminitatea de pe jos); barbat caruia sa i se tina haina nu cred c-am vazut.
aaa, si-mi trece prin cap sa-mi car singura sacosa (fraza aia, recunosc, mi-a zgariat retina). n-o sa tanjesc dupa un kil de portocale de teama ca mi se ofilesc manusitele si ca-mi strivesc feminitatea
Qamar spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui conchita
ba exact asta am inteles. ca din punctul tau de vedere, a fi barbat este ce ne-a educat societatea ca inseamna sa fii barbat. nu vezi dincolo de contextul cultural si de moravuri marea nedreptate care le-o faci barbatilor, in cazul asta. nu, barbatul ala nu e un papa lapte. e un barbat care alege ce-i place si i se potriveste ca stil de viata, de comun acord cu sotia lui - singurii in masura si in drept sa-si judece situatia. cand zici menajera (alt epitet?? oare nu putem fara etichete defaimatoare in discutia asta?), inseamna ca tot din punctul tau de vedere femeia care sta acasa e menajera. nimic |
papa-lapte sau nu, si eu prefer (EU PREFER) un barbat care sa fie out la vanatoare si nu in casa spaland vase; pur si simplu imaginea asta nu se poate integra in ceea ce vad eu si apreciez intr-un barbat pe placul meu;
inteleg ca sunt unele familii in care functioneaza varianta asta, noah, acuma fiecare-i cu stilul lui pana la urma..
nu stiu daca societatea ne-a bagat in cap o imagine sau alta a barbatului, insa eu NU imi doresc sa fiu mai barbata decat barbatul meu iar latura lui feminina o prefer redusa la minim..
my 2 cents, nici mai buni, nici mai nebuni ca ai altora:)
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
ocebine spune:
Daca inca as sta la pestera, hai ca poate l-as trimite la vinatoare (am oroare de frig...asa ca mai bine linga foc)...dar daca ma pot duce frumusel pina la supermarket pentru o halca de bizon (basca ca mi-o pune nenea in portbagaj, na!), parca prefer sa spele vase dupa ce mincam si sa-mi dovedeasca ca e barbat puternic mai altfel
Da', na...fiecare cu ce are nevoie!
Anamaria
conchita spune:
Noe, e chestie de preferinte si nu ti le judeca nimeni. ideea mea e ca deocamdata noi inca invatam ce inseamna femeie si barbat cu adevarat, ca inca ne straduim (unii, ma rog) sa scapam de balastul modelelor si standardelor impuse din afara.
preferintele mele sunt un amestec de traditional si modern. da, mi se deschide portiera la masina si usa pe care dau sa intru si nu-mi cade coroana de femeie independenta (ca asta sunt), ci dimpotriva, mi se aseaza mai bine pe cap. mi se scrie o poezioara de amor? excelent. asta nu ma impiedica sa-mi car sacosele sau sa port pantofi cu toc si sa-mi ondulez parul. suntem fiinte umane in primul rand, dincolo de diferentele sexuale. si cred ca am fi mai fericiti cu totii fara prejudecati si matritze...
mianna spune:
citat din mesajul lui ocebine Daca inca as sta la pestera, hai ca poate l-as trimite la vinatoare (am oroare de frig...asa ca mai bine linga foc)...dar daca ma pot duce frumusel pina la supermarket pentru o halca de bizon (basca ca mi-o pune nenea in portbagaj, na!), parca prefer sa spele vase dupa ce mincam si sa-mi dovedeasca ca e barbat puternic mai altfel |
de fiecare data?
Qamar spune:
ocebine,
pai f bine, inseamna ca stilul asta functioneaza la voi si nu vad de ce nu ar fi ok
la mine stiu sigur ca ar fi un major turn-off (daca tot vorbim de colturi ale casei:)) ) si prin vanatoare ai inteles desigur ca ma refer la mai multe actiuni cu finalitate ceva mai diversificata decat friptura de iepure:-)
so, concluzia e ca nici aici nu poate fi o regula sau ceva universal valabil, nu?
insa ceea ce mi se pare foarte interesant e cum discutia cu titlul "Vreau sa raman femeie" se concentreaza asupra barbatilor
o fi vrun sambure de adevar in chestia aia, ca numai un barbat adevarat (again, in parametrii fiecaruia) te poate "face" (sa ramai) femeie :-))
Qamar spune:
citat din mesajul lui ocebine Daca inca as sta la pestera, hai ca poate l-as trimite la vinatoare (am oroare de frig...asa ca mai bine linga foc)...dar daca ma pot duce frumusel pina la supermarket pentru o halca de bizon (basca ca mi-o pune nenea in portbagaj, na!), parca prefer sa spele vase dupa ce mincam si sa-mi dovedeasca ca e barbat puternic mai altfel Da', na...fiecare cu ce are nevoie! Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
de aici mai tragem o concluzie: ca sa ramai femeie (vorbesc in general, nu de tine:), tre' sa fie si bun la pat--- nu zic nu:-))
dar cum sunt singura acasa de vreo 2 saptamani, mai bine ma duc sa ma culc
Conchita, ai inteles ce vroiam sa spun:)--e cu preferinte si fara judecati, asa apare o discutie interesanta
ocebine spune:
Nu stiu ce va imaginati voi...dar zau asa...va jur ca nu sint Madonna cu baby-Jesus in buzunar... (nu de alta da' nu e genul meu oricum).
Dar discutia a ajuns exact in punctul esential si de asteptat
Anamaria