Fibrom uterin (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Mai fetelor, dorctorul de aseara nu avea prea multe informatii despre fibrom...recunosc ca stiam mai multe decat el...cert este ca mi-a spus ca operatia implica risc, deoarece este puternic vascularizat si riscul hemoragiei este mare...mi-a spus ca in timpul operatiei risc sa imi pierd si viata...in fine....tampenii...
Stilul lui era foarte comic....sincer am ras in hohote...
Mi-a spus ca pot ramane insarcinata cu acest fibrom, dar este o sarcina cu probleme...adica pot sa o duc la termen dar pot sa o si pierd ori cand e mica ori cand e mai mare..asta stiam!
In fine nu mi s-a spus nimic nou....
Cert este ca eu am decis sa renunt sa mai merg la ginecologi....Mai merg la ginecolog doar cand voi fi gravida!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Ninia, la mine Dr. Mitroi are 1 bile alba la capitolul fibrom: mi-a zis el din start, inainte sa apuc sa-i spun care este parerea mea - a zis ca imi spune parerea lui si inainte sa se uite pe ecografii- si a anume ca el nu e de acord cu ideea operatiei de fibrom inainte de sarcina, asta este doar pentru cazuri in care fibromul creeaza probleme majore (gen sangerari, dureri). Si el chiar parea ca stie ce vorbeste despre fibrom, mi le-a desenat si mi-a explicat fiecare pe unde se afla, ce si cum si de ce trebuie sa le las acolo deocamdata.

http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”

Mergi la inceput

Concluziile sunt asa:
- ovarele sunt bune, fara chisturi, fara nimic in neregula, de ovulat ovulez sigur fara probleme, dovada ecografiile (cu folicuri mari inainte de ovulaie, corp galben progesteronic dupa) si nivelul progesteronului la analizele hormonale din faza luteala ridicat- a zis ca progesteronul creste numai daca exista ovulatie si la valoarea care o am eu la hormonale nu numai ca e dovada clara de ovulatie, dar arata si faptul ca n-am probleme de sustinere a unei eventuale sarcini(la mine valoarea progesteronului in faza luteala e spre maxim);
- analizele de sange pentru markerii infectiosi si secretii sunt OK, chiar daca mi-a iesit ureaplasma pozitiva, am tratat-o, oricum nu era deloc stresat din cauza asta (e al doilea ginecolog care nu este);
- CM-ul imi vine in fiecare luna, chiar daca e intre 24 si 27 de zile, n-am intarzieri sau dereglari majore, cateva zile a zis ca e OK;
- spermograma sotului e foarte buna, la el nu sunt probleme, deci asta ne ajuta mult;
- la eco intravaginale (3 la numar, doua dintre ele la ginecologi si ecografisti foarte buni, dupa parerea lui) nu se vad polipi, endometrul si alte chestii pe acolo sunt OK, iar fibroamele, cele subseroase, unul- doua, etajate-neetajate (ca la mine era o diferenta la eco), nu conteaza, ca nu au cum sa influenteze nimic, nici daca mai cresc, fiind in afara uteruului dar si datorita pozitiei (cum sunt prinse pe uter); celalalt intramural pune o mica problema, prin pozitie, ca e prin preajma trompei, dar deocamdata e mic si tot e bine ca nu creste in interiorul uterului, ci in perete (e deja al 4-lea ginecolog care imi spune ca fibroamele deocamdata nu m-ar impiedica sa raman insarcinata, dar el a zis la fel ca si Dr. Herghelegiu ca sa nu ma gandesc deocamdata sa fac operatia de fibrom, pana nu investighez toate cauzele care m-ar impiedica sa raman insarcinata).

Deci a mai ramas sa fac HSG-ul, sa vad cum sunt trompele, in rest nu as avea vreo problema. Insa eu HSG-ul o sa il fac abia la CM-ul urmator, pentru ca sunt deja in ziua 8, iar la Medlife unde o sa il fac eu, se face numai cu tratament si in prealabil si dupa interventie cu antibiotic cu sfera larga de actiune - just in case, ca sa zic asa, sa nu fie vreo infectie si pericol de raspandire- adica mi-a recoltat iarasi astazi chlamydia si mycoplasma si ureaplasma, desi chlamydia mi-a iesit negativa, pana acum si mie si sotului, ca si candida, Neisseria, etc. , doar ureaplasma am avut-o pozitiva, dar a zis ca si daca ies pozitiv si daca nu, tratamentul cu antibiotice ei il fac oricum preventiv. Asa ca astept rezultatul la secretii si merg la el sau il sun sa ma programeze la HSG si sa imi explice procedura...In rest a zis ca am facut cam totul si este OK si ce am facut si rezultatele, a zis ca am fost bine indrumata la capitolul analize si investigatii.

Partea proasta este ca eu am avut un avort la 21 de ani si ca asta poate sa afecteze foarte mult trompele si sa apara diverse sinechii, blocaje, care nu se vad altfel, de asta crede ca e foarte necesar sa fac HSG-ul.

Semn incurajator a zis ca este faptul ca in iulie am avut un HCG pozitiv (valoare 44.55 si trebuie sa fie <0.100 ca nu fie sarcina), parerea lui este ca HCG-ul nu prea are cum sa fie gresit, creste doar in cazul unei sarcini (dar eu cum sunt cam sceptica in cazul analizelor raman asa pana fac si HSG-ul). Crede ca a fost vorba de avort menstrual si sa nu ma stresez cu asta ca cica s-ar intampla in 60% de cazuri de sarcina timpurie, dar ca in general femeile nu stiu, pentru ca avortul asta (dat fiind si denumirea) are loc cam la data cand ar trebui sa apara menstruatia. La mine a fost "norocul" sa aflu ca sunt eu mai stresata si am fost sa fac HCG-ul cu o zi inainte de data la care trebuia sa imi vina menstriuatia (ca sarcina la analiza de sange se vede la 7-10 zile de la ovulatie).

Deci sunt optimista, cat de cat, pana fac HSG-ul, vestile sunt deocamdata bune. Daca si HSG-ul e OK, dupa parerea lui ar mai fi doar o problema de timp sa raman insarcinata. Daca apar probleme la HSG, vedem de acolo.

Mergi la inceput

Cristela, vestile tale sunt grozave! Se pare ca ai avut mai mut noroc decat mine.
Adevarul este ca la problema noastra este nevoie de un dr curajos si optimist. Una peste alta...dr de aseara se vedea ca nu are chef sa se bage la o sarcina cu probleme, iar mie nu imi trebuie asa ceva. Prefer un medic optimist care sa vrea sa lupte cu mine. Varianta cutit o exclud cat pot eu de mult...nu am chef sa imi bat joc de mine de la varsta asta.
I-am si zis aseara, ca eu o sa raman gravida cu tot cu monstrul din mine...

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina36 spune:

Buna fetelor!
Ninia astfel de medici sunt peste tot in tara, au fost si aici cateva exemple. Important este sa gasesti medicul bun atunci cand ai nevoie de el. Tu trebuie sa cauti altul garantat.
Tanaion Bine ai ajuns in trimestrul 3 de sarcina!si sa dea DD sa fie bine pana la capat. Scuze ca am scris doua saptamani, doar am inteles ca este vorba de doua zile, dar sunt cam aeriana. Totul o sa fie OK.
Cristela nu este adevarat ca femeiele plinute au probleme cu fertilitatea. As spune din contra, cunosc foarte multe mamici care au fost si sunt si acum ceva mai plinute dar asa le este felul.
Cryss30 sa fii precauta si sa urmezi sfatul medicului tau. Nu ai cum sa dai gres. Vom reusi si vom invinge. Fii optimista!
Lyly parerea mea este sa faci pauza o luna de la orice fel de medicatii dupa ureche, fie ele si naturiste. Presteaza la ovulatie si poate apare minunea celor doua liniute roz. Eu iti doresc de pe acum spor la treaba!
Gina + 6

Mergi la inceput

Lyly, pai si ti-a venit menstruatia luna asta sau nu? Am citit si eu de ceaiul de napraznic ca e bun pentru fibrom, ca cica e foarte bu si pentru cancer, deci pentru orice fel de tumori, dar nu stiam ca e progesteronic, din contra eu am auzit ca are acelasi efect ca si branca ursului, ca stimuleaza ovulatia, deci ca e bine de luat inainte de ovulatie. In fine, poate are dreptate si Gina, sa mai lasam si naturistele astea> Eu dupa ce termin tratamentul cu tincturi, ac o pauza, merg doar la acupunctra.

Gina, mersi de parere, acuma si mama avea vreo 80 de kg la 1.60 m, deci cu vreo 13 mai mult ca mine la aceeasi inaltime si a ramas insarcinata si cu mine si cu frate-miu, fara probleme. Deci nu sunt foarte stresata, atata timp cat hormonalele sunt OK. Si mi-au iesit rezultatele si de la celelalte analize recomandate de dr. endocrinolog si sunt toate in limite normale (si am facut si glicemie si insulina si colesterol de toate felurile si calciu etc. plus hemoleucograma, VSH- 24 de chestii in total), o sa merg vinerea viioare sa i le arat, sa vad ce zice, dar o sa tin si regimul pe care mi-l recomanda, nu strica.

Tana, tu cand te internezi mai exact?

Ninia, pupici! Cum mai esti? Vreun test ceva faci luna asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Buna seara fetelor,
Ninia imi pare rau ca ai dat peste un asemenea specimen de doctor. Bine ca macar ai luat partea amuzanta a lucrurilor si te-ai distrat. Pe mine ma enerveaza doctorii care dau verdicte si spun toate riscurile fara sa-ti dea si solutii.
Cristela felicitari pt analize! Chiar sunt foarte bune si este super! Ca stii cum se mai intampla, cand incepi sa te cauti iese ceva prost. Bine ca la tine n-a fost asa.
Referitor la internare, mi-a zis ca trebuie sa fac perfuziile in saptamana 29. Eu implinesc martea viitoare 29 de saptamani si il voi suna luni sa-l intreb cand sa merg la spital.
Singura mea teama este sa nu influenteze in vreun fel negativ copilul toate tratamentele pe care am fost nevoita sa le urmez in decursul sarcinii. Dar cu Dumnezeu inainte si sper sa fie bine!

Va pup pe toate,

Tana cu Toma (10.11.2001) si 28+

Mergi la inceput

Buna seara, dragele mele!
Cristela, ma bucur ca ai rezultate bune si la ultimele analize! Azi am fost si eu la intepat pentru analize. Saptamana viitoare imi i-au rezultatele. Luni la papanicolau, miercuri la restul...
Test nu am de ce sa fac pentru ca azi au venit uratii!

Tana, nici eu nu suport medicii care dau verdicte, fara sa gaseasca o cale de reusita...cred ca cei mai fericiti sunt cand au cazuri simple. La ce sa isi pateze el imaginea cu cazurti complicate?

Gina, Lyly,, Arinna si restul fetelor...va pup pe toate!

Visul nostru

Mergi la inceput

Cristela, vroiam sa te intreb cat a fost consultatia la Mitroi?

Visul nostru

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ninia81

Cristela, vroiam sa te intreb cat a fost consultatia la Mitroi?

Visul nostru

Ninia, eu nu am platit nimic, nici consultatia, nici recoltarea de secretii, ca eu am abonament de la firma si anumite consultatii, analize si teste sunt incluse in abonament, deci sunt gratuite, la altele am reducere 10%. Imagineaza-ti ca la cele 24 de analize pe care mi le-a dat dr. endocrinolog de facut nu am platit decat 30 RON, ca restul erau incluse in abonament...altfel...Nici consultatia la endocrinolog nu a trebuit sa o platesc, deci din punctul asta de vedere sunt avantajata, de-asta si merg la Medlife. Si sotul tot la Medlife are abonament de la firma.
Dar intra pe site, sunt preturile trecute la toti doctorii, pentru tot ce se face la fiecare dintre ei:
http://www.medlife.ro/index.php?show=favorit&s=87&pret=439
Vad ca scrie ca la el consultatia ginecologica e 100 RON.

Tana, da, asa m-am gandit si eu, ca cine stie ce mai am...dar se pare ca si analizele arata ca sunt sanatoasa, cum ma si simt dealtfel, ca nu am nici un fel de probleme...fie vorba intre noi, eu nici dureri de la fibroame nu am, iar cele de la menstruatie sunt acceptabile, nu trebuie sa au nimic pentru durere.
Lasa ca tratamentul a fost prescris de ginecolog, nu l-ai facut de capul tau, deci bebitza o sa fie sanatoasa si frumoasa!

Mergi la inceput