Magazin de cartier sau on-line ?

Magazin de cartier sau on-line ? | Autor: Alizee

Link direct la acest mesaj

Stiu ca este criza si ca nici nu ne asteapta vremuri prea grozave, dar in viitor as vrea sa-mi deschid un magazin cu haine si diverse accesorii pt copii.
Magazinul de cartier presupune mult mai multe cheltuieli decat unul on-line.
Intrebarea este daca unul on-line ar putea asigura un trai decent unei familii ?
Stie cineva sa imi raspunda ?
Multumesc.

allinta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Da .Am o prietena care din asta isi intretine doi copii fara sa fie casatorita si,crede-ma,chiar foarte bine !
Si eu ma gandesc la ceva de genul asta pentru ca pot cumpara de aici haine ff ieftine si sa le vand cu de 3-4 ori mai mult online in Ro .

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Studiaza competitia.
Cate magazine cu acest profil sunt in zona ta?
Cu cate magazine online vei fi in competitie?
Cu ce vii in plus fata de alte magazine? Hainute deosebite, jucarii, etc?
Cum vor fi preturile tale comparativ cu cele ale competitiei daca veti avea aceleasi produse?
Cum te-ai gandit sa promovezi magazinul? Daca e de cartier, daca e online.

Un magazin fizic presupune mai multe cheltuieli. Esti pregatita sa investesti fara a avea un plan bine stabilit?
Un magazin online iar presupune anumite cheltuieli, nu chiar mai mici - promovare mai intensa, hosting, site, etc..

Sunt multe lucruri de luat in calcul si trebuie sa iti faci un plan inainte de a incepe. Nu vreau sa te descurajez, dar sfatul meu e sa fii mai buna decat competitia, sa te gandesti ce poti sa faci altfel decat competitia.

Cunosti persoane care s-au ocupat de acelasi domeniu si au dat gres? Ce poti sa faci ca sa nu repeti greselile lor?
Sunt multe, multe lucruri de luat in considerare.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Da .Am o prietena care din asta isi intretine doi copii fara sa fie casatorita si,crede-ma,chiar foarte bine !
Si eu ma gandesc la ceva de genul asta pentru ca pot cumpara de aici haine ff ieftine si sa le vand cu de 3-4 ori mai mult online in Ro .

Imi dai sperante.
Totusi, din cauza crizei, si in Romania se cauta hainele ieftine. Cine cumpara dintr-o tara la un pret mic, sperand sa obtina aici un profit imens, e posibil sa aiba o dezamagire.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui josefine

Studiaza competitia.
Cate magazine cu acest profil sunt in zona ta?
Cu cate magazine online vei fi in competitie?
Cu ce vii in plus fata de alte magazine? Hainute deosebite, jucarii, etc?
Cum vor fi preturile tale comparativ cu cele ale competitiei daca veti avea aceleasi produse?
Cum te-ai gandit sa promovezi magazinul? Daca e de cartier, daca e online.

Un magazin fizic presupune mai multe cheltuieli. Esti pregatita sa investesti fara a avea un plan bine stabilit?
Un magazin online iar presupune anumite cheltuieli, nu chiar mai mici - promovare mai intensa, hosting, site, etc..

Sunt multe lucruri de luat in calcul si trebuie sa iti faci un plan inainte de a incepe. Nu vreau sa te descurajez, dar sfatul meu e sa fii mai buna decat competitia, sa te gandesti ce poti sa faci altfel decat competitia.

Cunosti persoane care s-au ocupat de acelasi domeniu si au dat gres? Ce poti sa faci ca sa nu repeti greselile lor?
Sunt multe, multe lucruri de luat in considerare.

Wow, cate intrebari...
In zona, nu exista nici-un magazin cu haine de copii.
Cele on-line sunt mii.
M-ar fi incantat mai mult unul de cartier, decat unul on-line.
Dar, inca prospectez.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Imi dai sperante.
Totusi, din cauza crizei, si in Romania se cauta hainele ieftine. Cine cumpara dintr-o tara la un pret mic, sperand sa obtina aici un profit imens, e posibil sa aiba o dezamagire.

allinta

Am vrut sa-ti trimit PM dar nu-l ai activat si nici e-mail nu pot sa-ti trimit .Chestia cu de 3-4 ori era un mod de a spune .
I-am cumparat nepoata-mii o gecuta de toamna cu emblema Lazy Town/Stephanie cu 4.99 lire .Aceeasi geaca am vazut-o in nu mai stiu ce magazin din Bucuresti cu 150 roni .Mi-a picat fatza efectiv !
Sau compleu maieut si pantalonas scurt cu acelasi cartoon (nepoata-mea e innebunita dupa Lazy Town ) ,ambele nu costand mai mult de 3 lire le-am vazut la cineva care isi avea anuntul postat chiar la Publicitate,aici , cu 80 roni .I-am aratat alui meu (ca alea le cumparasem impreuna ) si m-a intrebat daca nu cumva o fi gresit fata pretul .
Prietena de care ti-am spus cumpara carucioare,patuturi , jucarii si alte chestii pentru copii si le vinde cu un anumit profit .Si , dupa cum ti-am zis , are doi copii de crescut .

Mergi la inceput

Blue jeans cumparati cu 10 lire si vanduti in Ro cu 150 roni .
Tricou cumparat cu 3-4 lire si vandut in Ro cu 50 roni .
As putea sa-ti dau niste link-uri pe PM sau e-mail daca vrei sa afli mai multe !

Mergi la inceput

Laura, eu nu vizez pe cei cu multi bani.
Eu, spre exemplu, nu as da 150 lei pe o pereche de blugi pt fii-mea care creste de la an la an, nici daca s-ar tavali pe jos in magazin de mult ce si i-ar dori.
Iar pe un tricou, mai mult de 20 lei nu as da.
Eu vizez alta clientela. Ma gandesc sa vand hainute ieftine si frumoase. Se gasesc, trebuie doar cautat si prospectat piata.

allinta

Mergi la inceput

Da mey , am inteles asta !Voiam doar sa-ti arat ca am mai vazut cazuri de acest gen .Nici eu n-as da 150 de roni pe o pereche de blugi .Culmea e ca persoana care le vindea deja le avea rezervate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Parerea mea e ca si consumatorul roman de hainute pentru copii incepe sa se educe in sensul in care incepe sa-si dea seama ca preturile din magazinele romanesti sunt exagerate iar calitatea nu le justifica....asa incat shoppingul pe internet va prinde aripi (aici incluzand si shoppingul international).

Din experienta iti spun ca un magazin traditional este f costisitor. Sunt avize, autorizatii, etc pe care trebuie sa le ai cu toptanul....cand ti-e lumea mai draga te trezesti cu control ba de la primarie, ba de la protectia...nu stiu care.....ceea ce inseamna amenzi de platit fara doar si poate. Niciodata nu vei fi in regula, desi tu asa crezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Poti incepe intai afacerea pe net si daca nu merge prea bine sa te dezvolti cu un magazin fizic. Si eu as fi vrut sa deschid o asemenea afacere, dar nu am avut banii necesari. SI sunt revoltata de preturile din magazine.
succes!

Mergi la inceput