Cele mai bune locuri de trait de pe planeta
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
inteleg criteriile, dar nu-s suficiente, pentru ca exista diferente de la un oras la altul, pe regiuni, etc, chiar si pe teritoriul unei singure tari. asa ca sistem care ofera un venit decent, speranta de viata si educatie, ok, pricep. dar criteriile mele sunt diferite, asa ca eu nu votez cu nici-o tara, ci cu un oras - san diego. pe care am ajuns sa-l iubesc aproape cat pe bucuresti. parca traiesc in 7 tari si-n 7 culturi in acelasi timp, o perpetua vacanta, o emulatie culturala incredibila, dar fara lipsa de politete de pe coasta de vest sau xenofobia europeana. oamenii sunt incredibili, o gramada de locuri de vizitat, ca nici dupa un an n-am reusit sa le acopar pe o raza de 50 mile imprejur, un loc absolut ideal pentru crescut copii, despre clima nu mai vorbesc, oportunitati pentru cariera, oras cosmopolit, dar fara agitatia si nebunia din LA sau SF sau calcatul pe cadavre din NY.
nu ma pot abtine sa comentez ca pe primele locuri se afla cam multe tari leftiste, ca sa zic asa.
bird70 spune:
Australia e cel mai bun loc din lume, EVIDENT .
De ce e asa bine: clima, stilul de viata relaxat, multiculturalismul, sistemul de sanatate, educatia, oportunitatile, lipsa saraciei (asigurarile sociale), oceanul , plaja,...iar OCEANUL.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Australia e cel mai bun loc din lume, EVIDENT . De ce e asa bine: clima, stilul de viata relaxat, multiculturalismul, sistemul de sanatate, educatia, oportunitatile, lipsa saraciei (asigurarile sociale), oceanul , plaja,...iar OCEANUL. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Cum e cu incendile - ma uitam la stiri ca sunt probleme foarte mari
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
capcaunul spune:
Bateti campii cu totii.
Uitati care este www.hotnews.ro/stiri-politic-6305427-traian-basescu-totul-atat-frumos-romania-incat-pacat-duci-alta-parte-concediu.htm" target="_blank">cel mai bun loc de trait de pe planeta.
bird70 spune:
citat din mesajul lui marius Cum e cu incendile - ma uitam la stiri ca sunt probleme foarte mari |
Incendiile si inundatiile sunt parte din viata aici. La inceputul saptamanii au ars 100 hectare in orasul in care stau eu, s-a circulat putin mai greu din cauza fumului de pe autostrada si...atat. A 2-a zi totul a reintrat in normal. Incendiul este necesar pentru reproducerea plantelor native. Cateodata afecteaza si oamenii, cum a fost in Victoria cand au murit atatia oameni. Dar in general oamenii aici au mare respect pentru natura.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Yaia spune:
citat din mesajul lui capcaunul Bateti campii cu totii. Uitati care este www.hotnews.ro/stiri-politic-6305427-traian-basescu-totul-atat-frumos-romania-incat-pacat-duci-alta-parte-concediu.htm" target="_blank">cel mai bun loc de trait de pe planeta. |
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
makydenis spune:
citat din mesajul lui capcaunul Bateti campii cu totii. Uitati care este www.hotnews.ro/stiri-politic-6305427-traian-basescu-totul-atat-frumos-romania-incat-pacat-duci-alta-parte-concediu.htm" target="_blank">cel mai bun loc de trait de pe planeta. |
asta daca ai bugetul lui basescu
Yaia spune:
Norvegia, cel mai bun loc de trait de pe pamant...hmm...doar daca nu e centrul Oslo-ului, care e plin de drogati ce se injecteaza in public. Nu am trait acolo, dar am foat in vacanta in Norvegia de multe ori pentru ca are peisaje superbe, parca desprinse din povestile cu zane si pitici. E o tara unde as merge in concediu oricand. Dar in Oslo nu mai vreau sa ma opresc, nici macar pentru pauza scurta...de, intotdeauna exista si un revers al medaliei la venituri mari, servicii sociale ce permit unora sa atinga extazul cu ajutorul anumitor subsatnte. In schimb o casuta de vacanta pe malul unui fjord...da!
Suedia e monotona ca peisaj, Stockholmul unul dintre cele mai frumoase orase europene. Dar clima...bleah!
Acum Finlanda, ca aici traiesc de ceva vreme...curat, calm...asa, ca la tara, ca intr-o statiune de pensionari, cu padurea la usa casei. Frumos o perioada, plictisitor daca nu ai copii sa te tina ocupat. Serviciile medicale sunt marea mea problema. Greu gasesti un medic competent, majoritatea pleaca la slujbe mai bine platite in Suedia sau Anglia si raman...cei mai slabi aici. Si prietenele cu copii mai mari se plang iar de scoala, ca nu se pea face carte, adica pentru copii dotati nu prea e bine, ca aici scoala te pregateste mai mult pentru viata, sa folosesti un card, un cont la banca, sa-ti gasesti o slujba. Nu se prea pune accept pe superdotare, ca in Romania. Pe proprie piele inca nu am testat sistemul, la gradinita e deocamdata bine, sunt multumita. Si e un loc excelent de crescut copii prescolari, foarte sigur si calm...cam ca in Romania, cand am crescut eu, pe vremea comunismului, mai putin lupta zilnica pentru mancare. Aici mancarea e destul de rea la gust, ingredientele au toate gust de scoarta de copac, nu au soare sa se coaca. Deci mancarea, clima si dificultatea de a vizita Europa cu usurinta sunt clar mari minusuri din punctul meu de vedere.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
adelyna spune:
Mda,interesant subiectul.Daca ar fi sa prefer un loc in momentul asta sigur as spune North Wales,unde traiesc acum si ma simt mai bine ca niciodata de parca m-am nascut aici.
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
ile77 spune:
Vreau sa stiu si eu daca mai exista vreo tara unde pt viol pedeapsa e de 2 ani , iar pt crima 6-7 ani
Norvegia traieste inca dupa legile facute acum 50 de ani cind dormeau cu usa deschisa pt ca riminalitatea era zero.
...banuiesc ca a pastrat socru-meu ziarul cu topul , ca sa mi-l arate mindru la urmatoarea vizita....asa sint norvegienii mindri.
Eu as alege AUSTRALIA