timp pentru copilul meu...
Raspunsuri - Pagina 5
eu_logoped spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marianebuna Pai fac mai putin de acasa pana la Ploiesti decat pana in Drumul Taberei ... daca e si concurenta slaba... Nu, nu ma simt mai bine... am facut si eu logopedie la un moment dat si imi amintesc ca mi se luase de cate "ba-be-bi" si "ta-te-ti" spuneam zilnic. OK, nu am o pasiune pentru asta, aia s-a nimerit, eram pustoaica, dar cu ocazia aia am aflate un job de sine statator. Care e la fel de important ca toate celelalte, recunosc... dar cand lucrezi ca logoped treaba ta nu e sa faci terapie si consiliere psihologica. Insa daca incepem sa facem o varza din toate si sa intram in job description-ul celuilalt... nu-i ok. Logopedul face una, consilierul altceva (ca din cate am inteles lucrezi in invatamant, poate ma insel, my bad...) educatorul altceva. In principiu e loc pentru toti sub soare... si treaba fiecaruia e importanta. Dar nu ar trebui sa ne mai mire ca imaginea profesionistului din socio-uman e atat de proasta in Ro daca nu avem grija sa ne desfasuram in limitele domeniului nostru de competenta si facem o salata boeuf din toate, ca vorba aia, oameni suntem si am dat toti psihologie la admitere... Vorba unui coleg, "la politica, fotbal si psihoterapie se pricepe oricine" Maria, mama lui Vladut (19.08.2009) |
si in plus de asta, de unde stii ca n am toate competentele respective?
am lansat un subiect, dar daca esti in dezacord cu ce am scris, cu parerea mea, de ce nu te limitezi la aceasta, fara sa extinzi consideratiile asupra mea ca persoana fara macar sa ma cunosti?
sunt de acord ca fiecare are dreptul la opinia lui, inclusiv tu sau eu, dar asta speram eu ca va conduce la ceva constructiv...
intentia mea nu a fost sa jignesc sau sa supar pe cineva....
Andreea
rrox3 spune:
Wow, eu-logoped esti chiar foarte tare! ![]()
Pai, n-ai intentionat sa jignesti sau sa superi pe cineva, dar, in fapt, ai fost agresiva si depreciativa in general la adresa parintilor, in particular la adresa parintilor de pe DC, adica a noastra. In plus spui ca nu esti prea diplomata si poate d-aia nu te-am inteles noi... Da-mi voie sa fiu uimita de competentele tale vis-a-vis de relationarea cu semenii
Studii de psihologie, zici? Hmm... nu prea se vad.
Cat priveste logopedia, eu stiam ca se ocupa si cu alcatuirea frazei, exprimarea coerenta si armonioasa, scrierea corecta. Da-mi voie sa-ti semnalez ca ai mari carente la toate astea pentru un profesionist in domeniu.
Maria
Daria Minunata Giulia 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
filofteia spune:
Andreea ... pe langa faptul ca nu ai copii
eu presupun ca esti si foarte tanara... prin urmare te sfatuiesc sa inveti sa fii mai toleranta.
Pana si pe mine m-a deranjat tonul tau, care sunt o fire foarte impaciuitoare si toleranta ...
On topic... si eu scriu pe forum numai de la serviciu
, niciodata de acasa... de la 17 pana la 21-22 cand adoarme sunt permanent cu copilul meu, plus weekendurile... n-am fost plecati in nici un concediu / weekend fara el...
In ce priveste limita intre joaca si regula... eu am considerant ca este important sa invete sa piarda la jocuri, acum este deja la varsta (aproape 9 ani ) la care s-ar supara daca l-as lasa sa castige.![]()
Avem reguli foarte bine stabilite de cand a inceput sa-si faca simtita prezenta ... pe la 7 luni, ca la 9 luni deja mergea prin casa, am adaptat regulile din mers in functie de varsta ... eu spun ca avem o relatie echilibrata, in care fiecare isi stie locul/responsabilitatile/drepturile.
anangel_lexi spune:
Eu plec de acasa dimineata la 7 si ajung inapoi acasa seara in jur de 18.30. In timpul diminetii Maria e la gradinita, pe care, apropo, nu o consider deloc un lucru negativ, din contra.
Dupa gradinita papa de pranz apoi doarme 2-3 ore. Cand se trezeste urmeaza inca o masa, in timpul careia apar eu de la servici. De obicei cand apar eu, vrea sa-i dau eu sa pape dupa care urmeaza, in functie de vremea de afara, fie o plimbare, fie joaca. Maria se culca in ultimul timp seara in jur de 23.30 sau chiar 24 (ca aseara) si recunosc ca in astfel de seri sunt cam terminata. Simt nevoia sa stau intinsa si atunci o intreb daca nu are chef sa citim o carte impreuna, sa facem un puzzle sau sa desenam.
De permis desenatul pe pereti nu i-l permit, i-am explicat de sute de ori ca nu e apartamentul nostru si deci nu are voie sa deseneze dar ce poate intelege un copil de varsta ei despre chiriasi, proprietari etc? Pentru ea apartamentul in care stam e al nostru. A pictat o multime de pereti in casa, de fiecare data i-am oferit alternative dar nu intotdeauna a fost de acord sa lase peretii. Am lasat-o si ne-am achizitionat cateva galeti de lavabila.
Sifonierul si hainele noastre nu o atrag, nu sunt cu personaje Disney deci nu prezinta interes.
Nici papusile nu prezinta niciun fel de interes pentru ea, asa ca la intrebarea cu rochia nu-ti pot raspunde ca nu stiu. Aaa, daca ma intrebi de masinute, surubelnite, etc iti povestesc pana maine ce face fii-mea cu ele.![]()
Acum am si eu o intrebare pentru tine, daca nu te superi: fetita mea are 3 ani si nu-l pronunta pe r. Pe langa asta e sasaita. De la ce varsta ar trebui sa merg cu ea la logoped? Am citit pe-aici ca se recomanda varsta de 4 ani pentru logopedie, nu mai devreme. Tu ce zici?
Cat despre "cu cat mai multi copii fericiti, cu atat mai putin am eu de furca" gandeste-te asa: daca toti copiii ar avea parinti relaxati care sa nu se ingrijoreze pentru orice li se pare suspect, tu nu ai mai avea de lucru. Corect? Ca si educatoarea aceea de care povestea Elena_R. Daca toti parintii ar lucra de acasa, de ex, nu ar mai exista gradinite si deci nici educatoare.
M-am lungit cat o zi de post...
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
eu_logoped spune:
| citat din mesajul lui anangel_lexi Eu plec de acasa dimineata la 7 si ajung inapoi acasa seara in jur de 18.30. In timpul diminetii Maria e la gradinita, pe care, apropo, nu o consider deloc un lucru negativ, din contra. Dupa gradinita papa de pranz apoi doarme 2-3 ore. Cand se trezeste urmeaza inca o masa, in timpul careia apar eu de la servici. De obicei cand apar eu, vrea sa-i dau eu sa pape dupa care urmeaza, in functie de vremea de afara, fie o plimbare, fie joaca. Maria se culca in ultimul timp seara in jur de 23.30 sau chiar 24 (ca aseara) si recunosc ca in astfel de seri sunt cam terminata. Simt nevoia sa stau intinsa si atunci o intreb daca nu are chef sa citim o carte impreuna, sa facem un puzzle sau sa desenam. De permis desenatul pe pereti nu i-l permit, i-am explicat de sute de ori ca nu e apartamentul nostru si deci nu are voie sa deseneze dar ce poate intelege un copil de varsta ei despre chiriasi, proprietari etc? Pentru ea apartamentul in care stam e al nostru. A pictat o multime de pereti in casa, de fiecare data i-am oferit alternative dar nu intotdeauna a fost de acord sa lase peretii. Am lasat-o si ne-am achizitionat cateva galeti de lavabila. Sifonierul si hainele noastre nu o atrag, nu sunt cu personaje Disney deci nu prezinta interes. Acum am si eu o intrebare pentru tine, daca nu te superi: fetita mea are 3 ani si nu-l pronunta pe r. Pe langa asta e sasaita. De la ce varsta ar trebui sa merg cu ea la logoped? Am citit pe-aici ca se recomanda varsta de 4 ani pentru logopedie, nu mai devreme. Tu ce zici? Cat despre "cu cat mai multi copii fericiti, cu atat mai putin am eu de furca" gandeste-te asa: daca toti copiii ar avea parinti relaxati care sa nu se ingrijoreze pentru orice li se pare suspect, tu nu ai mai avea de lucru. Corect? Ca si educatoarea aceea de care povestea Elena_R. Daca toti parintii ar lucra de acasa, de ex, nu ar mai exista gradinite si deci nici educatoare. M-am lungit cat o zi de post... ![]() de Maria Cornelia (20.09.2006)Din ce in ce mai mare Si primele perlute www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet ![]() PENTRU SEBI ![]() |
bineinteles, in functie de particularitatile fiecarui copil, logopedul care il evalueaza initial, stabileste daca poate lucra sau nu cu el. cred ca ar fi foarte bine sa apelez la educatoarea fetitei care sa iti ecomande un astfel de cabinet, sau sa solicite logopedul sa vina la gadi pentru evaluare. cu siguranta nu are ce sa strice, macar o vede, o evalueaza si iti spune exact care este urmatorul pas.

Andreea
eu_logoped spune:
Cat despre "cu cat mai multi copii fericiti, cu atat mai putin am eu de furca" gandeste-te asa: daca toti copiii ar avea parinti relaxati care sa nu se ingrijoreze pentru orice li se pare suspect, tu nu ai mai avea de lucru. Corect? Ca si educatoarea aceea de care povestea Elena_R. Daca toti parintii ar lucra de acasa, de ex, nu ar mai exista gradinite si deci nici educatoare.
M-am lungit cat o zi de post...
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
[/quote]of, de ce totul este luat ca atare? daca cineva cunoaste un singur model, totul trebuie sa se raorteze la acela...
era vorba de mai putin de furca indirect.. lucrez cu copii maltratati, institutionalizati, fara parinti, fara casa, abuzati, etc.
dar nu vreti sa stiti cum sunt tratati in colectivitate de catre copiii din familii si chiar de parinti, cum sunt marginalizati, cat de nebagati in seama sunt in institutiile de stat. bineinteles este vorba doar de UNII.
si da, in acest context, nu m-ar deranja sa nu mai am loc de munca, adica sa nu mai existe copiii strazii!!!
Andreea
Mercedes spune:
| citat din mesajul lui eu_logoped |
bineinteles, in functie de particularitatile fiecarui copil, logopedul care il evalueaza initial, stabileste daca poate lucra sau nu cu el. cred ca ar fi foarte bine sa apelez la educatoarea fetitei care sa iti ecomande un astfel de cabinet, sau sa solicite logopedul sa vina la gadi pentru evaluare. cu siguranta nu are ce sa strice, macar o vede, o evalueaza si iti spune exact care este urmatorul pas.

Andreea
[/quote]
eu_logoped - apropo de aceasta evaluare. Fiica mea a fost evaluata de o logopeda anul trecut cand avea 3 ani si 3 luni la inceputul lunii octombrie la gradi si dupa considerentele ei a ajuns la concluzia ca nu poate lucra ori comunica cu ea.Am vb personal cu ea si rezultatul a fost ca mi-a transmis prin educatoare.Nu comentez mai departe aici...Atat doar ca inteleg ca toata lumea a fost la inceput de drum vorbesc de profesie...
Tot de atunci m-am orientat in privat si urmeaza de atunci ore de logopedie saptamanal, are un an logopedie in spate si este bine dar mai incape drept urmare continuam si acum( mai are probleme la sc, sht,r .Deci daca logopeda de la gradi nu a putut/nu a vrut in privat s-a putut.
Acum doua saptamani mi s-a adus la cunostinta ca logopeda de la gradi (deci aceeasi persoana)mi-a luato de la grupa fara sa fiu anuntata si va face cu ea acum logopedie. Ei de data asta am intervenit pentru ca nu mi se pare corect atata timp cat alt logoped a reusit de un an de zile ,, sa comunice,, cu ea si acum in ziua de azi vb. in fraze si nu-i mai tace gurita ea logopeda de la gradi sa si asume meritele altei persoane pe timpul si banii mei.
Tocmai ieri am primit un compliment de la profa de la cursul de pictura a fiicami care mi a spus ca ar tb. sa o fac avocata la ce debit are, ok eu am luato ca si compliment pt ca stiu ca la inceput a vb strict cateva cuvinte si acum vb de nu i mai tace gurita ea nestiind istoricul ei nu a considerato compliment ma gandesc chit ca a zambit.
Si tot aici sa-ti spun istoricul ei:
Pana aproape la doi ani am facut eu ce am considerat de cuviinta luate de pe forum, net, carti.
La doi ani si o luna , doua a fost evaluata tot de o logopeda care a recunoscut ca nu poate cobori la nivelul ei de varsta sa lucreze cu ea si eventual daca doresc eu sa o duc la meloterapie si alte asemenea cu copilasi mai mari.
La trei ani ti am scris sus ce s a intamplat
iar acum la 4 ani si 4 luni nu este 100% ok(zic eu) dar i am schimbat grupa de la gradi in loc sa mearga acum din toamna la gr. mijlocie merge la gr. mare pentru ca am ramas socata de nivelul grupei in care se afla, a facut progrese enorme.
Trage singura concluzia te rog si poate inveti ceva din ce am scris. Eu sincer multumesc persoanelor care imi spun in fata daca ceva gresesc mai ales daca e vorba de copiii mei.
Si acum ref. la intrebarea ta cu timpul petrecut cu copilul/copiii
iti spun ca, calitatea conteaza nu cantitatea.
De cand ajung acasa aprox ora 17 si pana se culca copiii sunt in centrul atentiei si anume daca nu suntem la activitati atunci suntem in parc/acasa, coloram, ,,citim,,, decupam, ne jucam, ,,facem temele,, din caietele adaptate pentru varsta ei asta cu cea mica.
mina spune:
| citat din mesajul lui mamagiuliei Succes ! Insa vreau sa-ti spun ca mi se pare urat sa vb asa despre unii parinti care poate chiar nu au de ales. Si-si duc copilasii la gradinita si au servici la care nu pot renunta din motive obiective. Semneaza, o mama singura cu servici si copil fericit la gradi (pies: copilu` mai are si dadaca) pies2: eu nu ma simt vinovata deloc, dupa orele de servici imi petrec absolut fiecare minut alaturi de copila mea ! ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" NU RAMANE INDIFERENT ! AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA ! |
Off topic : Daria, super tare asta cu piesu, mi-a luat fro 2 min sa imi dau seama ce e

Revin On topic, imediat, numa sa lecturez postarile.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
mina spune:
| citat din mesajul lui eu_logoped care sunt limitele jocului? sunt curioasa pana unde permiteti joaca, de unde incepe regula. de exemplu copilul are voie sa scrie pe pereti cu creioanele? dar sa decupeze o rokie a mamei pentru a imbraca papusa? suna fun, nu? mai ales daca se intmpla altuia, nu mie! Andreea Nuta |
Inveti din mers.
1. Al meu are voie sa scrie numai pe peretii din bucatarie, adica pe faianta. De la bun inceput i-am explicat ca faianta se spala, peretii cu var nu se spala. A inteles, nu am probleme.
2. Nu sta singur cu foarfeca suficient de mult timp sa aibe timp sa-mi omoare vreo haina. E cam fortat exemplul: cand are voie sa foloseasca foarfeca adevarata, e destul de mare sa stie ca nu trebuie sa taie hainele. Daca-si face haine la papusi (eu am baiat, asa ca vorbesc din presupuneri), presupun ca i-as da si carpe din care sa-si faca, suficiente sa nu o tenteze rochia mea.
Stabilirea regulilor se face, si ea, treptat. Explicandu-le, la nivelul varstei pe care o are copilul. Si respectandu-le, pentru a nu-l deruta.
Nu mi-am pus pana acum problema in felul asta: unde se termina jocul si unde incepe regula. Nu vad de ce ar exista un punct de referinta, in stanga se afla jocul, de la un punct incolo e regula. Si jocurile au reguli. So, nu prea inteleg intrebarea.
Mina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
mina spune:
Si revin ![]()
Andreea,
Din cate stiu eu (poate gresesc) gradinitele au (sau ar trebui sa aibe) un psiholog, nu un logoped. La logoped se ajunge numai pentru anumite probleme legate de dezvoltarea limbajului in raport cu varsta.
Ca sa raspund la intrebarea din startul topicului - fara suparare dar eu cred ca faci un sondaj sociologic sau cum s-o numi si, din pacate, cu un pic de bunavointa, puteai sa-l faci mai prietenos si sa ai mult mai multe rezultate - nu pot sa spun exact cat petrec cu copilul. In general, cand nu-s la birou sunt cu el. Am si delegatii, dar ramane cu sotu si se descurca singuri de minune.
Nu conteaza cat petreci cu copilul, ci cum petreci, si cum il cresti sa inteleaga ca are parintii alaturi, chiar daca jobul ii obliga sa mai si plece.
Orice copil intreaba, la un moment dat, da de ce trebuie sa stai departe de mine atatea ore. Nu te mai duce la serviciu si gata. Si eu cand eram mica ii ziceam maica-mii sa lase profesoratul si sa se faca si ea cofetareasa. Nu ma intrebati de ce credeam eu ca ele, cofetaresele stau mai mult acasa.
Pana la urma am inteles si eu, asa cum a inteles si fi-miu, ca mami are jobul ei, cu doua aspecte: cel practic - fara bani n-avem mancare si o multime de alte utilitati si distractii, si cel personal - mami are o meserie pe care o face cu placere si nu e normal ca oamenii sa stea departe de ce le place.
In felul asta reusim sa impacam si capra si varza.
Eu cu mana pe inima zic (si ma pregatesc sa incasez sarcasme si critici) ca pentru copilul meu nu ar fi mai bine daca ar sta acasa cu mine. Am lucrat de acasa si m-am deprimat total. Asta sunt si n-am ce face. Cred ca Matei ma va respecta mai mult daca am grija sa fiu si eu fericita. El e pe primul plan, dar cred ca parintii au si responsabilitatea asta: sa faca tot ce pot sa fie si ei fericiti, sa nu duca sacrificiul de sine mai departe decat e cazul. Pentru ca eu am avut multe dovezi in ultima vreme ca starea de spirit a parintilor influentteaza starea de spirit a copilului. Si vizigotul meu sigur n-ar fi tocmai fericit cu o mama nevrozata transformata fortat in casnica. Siguuur ma prefera asa cum sunt: sunt vesnic obosita si stresata, vesnic in criza de timp, dar intotdeauna dispusa sa las toate balta pentru o repriza de desenat pe faianta, pentru a inventa un joc pentru el sau o modalitate practica-lucru manual de a manufactura niste cadouri, petnru iesit in parc cu rolele (unde rade de moare de cazaturile pe care le iau, cre ca de aia ii si place) sau pentru o repriza de gatit-dezastruos in 2.
Probabil cand va fi mare se va prinde ca ii speculez putin tipicareala in a face ordine, o transform in joaca, si scap, isi face singur ordine in camera
. Sau ca ii place gatitul pentru ca eu, neavand cum sa ma impart in 2, am ales sa-mi fac treburile casnice cu el. Nu am vrut nici sa creada ca ii pot dedica tot timpul ce-l am si restul obligatiilor din casa, gatit, spalat calcat curat si ce mai am, le las pentru noaptea sau eu stiu cand. Trebuie sa creasca realist, sa stie ca avem timp de munca si timp de distractii.
Mina si

Vorba unui coleg, "la politica, fotbal si psihoterapie se pricepe oricine"