timp pentru copilul meu...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Tot off topic intial: Daria ai o fetita superba. Mai ca as peti-o pentru fiu-miu dar ma gandesc ca doi lei paralei isi iau beregata unu la altul.

Eu am sentimente de vionvatie fata de cel mare din cand in cand si am tendinta de a il ingropa in dovezi de iubire materiale. Jucarii, jocuri etc. Insa sentimentul il am datorita mie ca de cand e cea mica printre noi nu am reusit sa petrec timp doar cu el ci mereu toti patru. El nu se plange si e fericit. Insa si daca s-ar plange nu cred ca as merge cu el la LOGOPED ca nu se balbaie, pronunta ok totul, as merge cu el in parc iar in cel mai rau caz la psiholog sa ne sfatuiasca cum sa depasim problema.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si am uitat sa zic, lucrez de la 8 la 4,30 (adica plec acasa acusica) si de la 5 pana la 9 stau bot in bot cu ai mei copii si in weekend la fel.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marianebuna spune:

Pai fac mai putin de acasa pana la Ploiesti decat pana in Drumul Taberei ... daca e si concurenta slaba...
Nu, nu ma simt mai bine... am facut si eu logopedie la un moment dat si imi amintesc ca mi se luase de cate "ba-be-bi" si "ta-te-ti" spuneam zilnic. OK, nu am o pasiune pentru asta, aia s-a nimerit, eram pustoaica, dar cu ocazia aia am aflate un job de sine statator. Care e la fel de important ca toate celelalte, recunosc... dar cand lucrezi ca logoped treaba ta nu e sa faci terapie si consiliere psihologica.
Insa daca incepem sa facem o varza din toate si sa intram in job description-ul celuilalt... nu-i ok. Logopedul face una, consilierul altceva (ca din cate am inteles lucrezi in invatamant, poate ma insel, my bad...) educatorul altceva. In principiu e loc pentru toti sub soare... si treaba fiecaruia e importanta.
Dar nu ar trebui sa ne mai mire ca imaginea profesionistului din socio-uman e atat de proasta in Ro daca nu avem grija sa ne desfasuram in limitele domeniului nostru de competenta si facem o salata boeuf din toate, ca vorba aia, oameni suntem si am dat toti psihologie la admitere... Vorba unui coleg, "la politica, fotbal si psihoterapie se pricepe oricine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

care sunt limitele jocului? sunt curioasa pana unde permiteti joaca, de unde incepe regula.
de exemplu copilul are voie sa scrie pe pereti cu creioanele? dar sa decupeze o rokie a mamei pentru a imbraca papusa?
suna fun, nu? mai ales daca se intmpla altuia, nu mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

care sunt limitele jocului? sunt curioasa pana unde permiteti joaca, de unde incepe regula.
de exemplu copilul are voie sa scrie pe pereti cu creioanele?

DA!!! Este datoria mea ca parinte sa descopar daca-i place sa faca asa ceva...si eventual sa invelesc peretii cu bucati de hartie... De altfel...le desenam impreuna si tati le spala

Citat:
dar sa decupeze o rokie a mamei pentru a imbraca papusa?

DA!!! Si gasim partea amuzanta a lucrurilor. De fapt rochia aia nici macar nu-mi placea asa de tare. De fapt imi iubesc copila mai mult decat o super-rochie de fitze!

Citat:
suna fun, nu? mai ales daca se intmpla altuia, nu mie!

DA, este superfun iar zambetul si chicotelile propriului copil nu se aseamana cu ale niciunui alt copil de pe planeta!! Poate ca-i mai bine daca nu ti se intampla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

"URA!! cu cat mai multi copii fericiti, cu atat mai putin am eu de furca la serviciu!!!"

Nu stiu daca e o regula generala, dar aceeasi replica am auzit-o din partea unei educatoare. Se plangea ca parintii au tupeul de a lucra si de a-si lasa copiii la gradinita pana la ora 6 pm cateodata si a face viata un calvar educatoarei!
Pai de ce ti-ai ales meseria asta daca tot nu vrei s-o faci?
Nu am copii, deci nu stiu cum e cu vinovatia, dar eu una nu ma vad lasandu-mi jobul pt a sta acasa. Trebuie sa lucram si asta e. In plus, gradinita are efecte pozitive, nu negative din cate stiu eu.

Dar, din nou, nu am copii, insa ma cam scoate din sarite atitudinea asta de "esti o mama denaturata daca iti lasi copilul la gradinita"

Mergi la inceput

Noroc ca nu lucrez la o gradinita!!!
si intr-adevar chiar asta simt, chiar ma bucur cand vad o familie vesela, un copil fara griji , un parinte multumit si pozitiv
asta CHIAR imi face munca mai usoara

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si limitele noastre sunt fixate destul de departe
Atata timp cat nu poate fi nimeni ranit ... si atata timp cat nu-mi scap copilul din vedere ... sunt permise muuulte

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Principalul lucru din punctul meu de vedere nu este nr de ore petrecute cu copilul in fiecare zi. Eu sunt ferm convinsa ca poti sa reusesti sa ai un copil echilibrat si stind putin cu el si stand mult cu el. Va dau un exemplu: baiatul nasilor "era la lectia de invatat sa mearga pe bicicleta" cu amindoi parintii, parinti care tot timpul simt ca petrec prea putin timp impreuna cu baiatul lor. Dupa incercari esuate, impreuna cei 2 parinti sau unul cite unul, fiecare cu metoda lui, baiatul a invatat sa mearga pe bicicleta cu mine.

Cat despre importanta lucrurilor facute impreuna :
- in timpul mesei poti sa inveti copilul o multime de lucruri dupa parerea mea si cum se numara si cum se pronunta corect anumite cuvinte, cum trebuie sa se comporte la masa. Iar daca din una dintre mese se poate face un ritual de a aduna familia in acelas loc si de a discuta diverse lucruiri ( in cazul copiilor mai mari), nu estte decit un lucru laudabil.
- alegerea imbracamintii sau felul in care se pun ciorapii in picioare sau se incalta pantofii dupa parerea mea au aceiasi importanta ca alte lucruri facute impreuna cu copilul tau. Ee vorba de a invata sa faci o alegere, de a potriviri cromatice, de motricitate de tinuta de mai multe lucruri la un loc.

In general sunt de parere ca gradinita este un lucru benefic pentru copii, dar deasemenea cred ca exista cazuri in care nu este, iar asta din varii motive: comunitate, educatoare, un singur coleg de grupa sau mincarea pe care o maninca la gradinita. Este trist intradevar cind parintele nu poate sa gaseasca o solutie mai buna pentru copil, dar si mai trist este cazul in care institutia (gradinita) nu este in preintimpinarea acestor necazuri.

Logoped in ceea ce priveste "ca o sa vezi ca se schimba situatia cind o sa ai copii tai" eu zic ca vor fi momente in care experienta si practica ta vor fi depasite de situatie, pentru simplul fapt ca esti mama si nu doamna de la scoala sau de la gradinita sau de la chioscul de ziare.

Si ca sa inchei: orice joc are niste reguli, iar orice reguli sunt intre niste limite. De scris are voie sa scrie, dar nu pe pereti, exista sevalete sau masute asfalt cit cuprinde, iar rochia este facuta pentru a fi imbracata, iar pentru papusi se pot confectiona haine din niste carpe sau teztile nefolositoare. Daca se intampla lucruri de genul scris pe perete si decupaje artistice in rochiile de jdemilioane, nu este o tragedie si un capat de tara, dar nici nu incurajez si ofer alternative.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pica1

Principalul lucru din punctul meu de vedere nu este nr de ore petrecute cu copilul in fiecare zi. Eu sunt ferm convinsa ca poti sa reusesti sa ai un copil echilibrat si stind putin cu el si stand mult cu el. Va dau un exemplu: baiatul nasilor "era la lectia de invatat sa mearga pe bicicleta" cu amindoi parintii, parinti care tot timpul simt ca petrec prea putin timp impreuna cu baiatul lor. Dupa incercari esuate, impreuna cei 2 parinti sau unul cite unul, fiecare cu metoda lui, baiatul a invatat sa mearga pe bicicleta cu mine.

Cat despre importanta lucrurilor facute impreuna :
- in timpul mesei poti sa inveti copilul o multime de lucruri dupa parerea mea si cum se numara si cum se pronunta corect anumite cuvinte, cum trebuie sa se comporte la masa. Iar daca din una dintre mese se poate face un ritual de a aduna familia in acelas loc si de a discuta diverse lucruiri ( in cazul copiilor mai mari), nu estte decit un lucru laudabil.
- alegerea imbracamintii sau felul in care se pun ciorapii in picioare sau se incalta pantofii dupa parerea mea au aceiasi importanta ca alte lucruri facute impreuna cu copilul tau. Ee vorba de a invata sa faci o alegere, de a potriviri cromatice, de motricitate de tinuta de mai multe lucruri la un loc.

In general sunt de parere ca gradinita este un lucru benefic pentru copii, dar deasemenea cred ca exista cazuri in care nu este, iar asta din varii motive: comunitate, educatoare, un singur coleg de grupa sau mincarea pe care o maninca la gradinita. Este trist intradevar cind parintele nu poate sa gaseasca o solutie mai buna pentru copil, dar si mai trist este cazul in care institutia (gradinita) nu este in preintimpinarea acestor necazuri.

Logoped in ceea ce priveste "ca o sa vezi ca se schimba situatia cind o sa ai copii tai" eu zic ca vor fi momente in care experienta si practica ta vor fi depasite de situatie, pentru simplul fapt ca esti mama si nu doamna de la scoala sau de la gradinita sau de la chioscul de ziare.

Si ca sa inchei: orice joc are niste reguli, iar orice reguli sunt intre niste limite. De scris are voie sa scrie, dar nu pe pereti, exista sevalete sau masute asfalt cit cuprinde, iar rochia este facuta pentru a fi imbracata, iar pentru papusi se pot confectiona haine din niste carpe sau teztile nefolositoare. Daca se intampla lucruri de genul scris pe perete si decupaje artistice in rochiile de jdemilioane, nu este o tragedie si un capat de tara, dar nici nu incurajez si ofer alternative.

Perfect adevarat, multumesc de raspuns!!!
este exact raspunsul echilibrat pe care il cautam, doar ca eu sunt foarte putin diplomata si probabil nu m-am facut prea bine inteleasa.

da-mi voie sa te adaug in lista mea de prieteni, ok?

Andreea

Mergi la inceput