Romania in greva...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

... si pe borduri in spatele blocului ... din cauza lor n-am putut culca copiii ...

normal ca pt. astea sunt bani... de unde sa-si ia si ei un ban in plus

Deci tot cei care s-au multumit sa lucreaze la stat sunt vinovati

Poate ca unii fac asta pt. ca le place si poate au continuat pt. ca au sperat ca la un mom. dat vor ajunge si salariile lor (profesori, doctori etc.) la nivelul celor din tari ca franta, anglia etc. ...

Eu zic ca cei care lucreaza al privat sa nu mai puna piciorul intr-un spital de stat, sau sa-si dea copilul doar la scoli, licee private... ca sa le bage mintile-n cap bugetarilor... in felul asta ii determinam sa-si schimbe serviciul

CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne

Eu zic ca cei care lucreaza al privat sa nu mai puna piciorul intr-un spital de stat, sau sa-si dea copilul doar la scoli, licee private... ca sa le bage mintile-n cap bugetarilor... in felul asta ii determinam sa-si schimbe serviciul

Ba o sa puna piciorul, pentru ca PLATESTE acele servicii.
Nu e vorba de a baga mintile in cap nimanui...ce rezolv eu personal daca toti bugetarii se duc la privat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din pacate greva asta este doar o "mica batalie" pe scena "de razboi" a prezidentialelor. Bani nu sunt (sau daca sunt, sunt imprumutati si insuficienti), oamenii au fost mintiti niste ani buni (de toate guvernele care s-au succedat... fara diferente), au fost lasati sa creada ca pot trai "bine" pe bani din credite, obtinute fara o crestere a productivitatii corespunzatoare... cum sa le spui adevarul in fata? e imposibil....

eu de exemplu: dupa 12 ani de privat-privat (straini din aia furibunzi, cu profitul in mana, costurile cat mai jos si productivitate inalta) am ajus sa lucrez pentru o "multinationala de stat" ca sa spun asa...fratilor...30%-40% din personal dupa standardele mele ar trebui sa fie dati afara, cand intru in cate un birou si le vad pe distinsele doamne jucand solitaire ma apuca apoplexia !!! iar distinsii domni au "teren" in fiecare zi !!! nu mai spun de pauze, cafele, tra la la si li lu lu...dar... au sindicat beton.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

eu cred asa: oamenii aia au toate motivele sa fie revoltati de ce li se intimpla si sa iasa in strada. de exemplu pentru obligatia de a-si lua 10 zile fara plata, sau pentru ca anul viitor le vor scadea salariile (eu cred asta, cu toate ca toti politicienii spun ca nu e adevarat. la stat sint salarii de baza si sporuri, salariile de baza nu vor scadea, numai sporurile...).

si mai cred ca nu vor rezolva nimic, pentru ca bani exista dar nu sint suficienti pentru afacerile profitabile ale celor care conduc.

ps. eu lucrez la privat

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Astazi am vazut cateva interviuri...il intreba Turcescu pe unu' (un sef de sindicat, pe care-l rodea legea unica de salarizare) daca stie ca, indiferent de ce cer oamenii, nu sunt bani. Stia omul, dar nu stia neam, intrebat fiind, ce poate rezolva cu greva, cel putin in acest moment. Dar, daca oamenii i-au cerut-o...a declarat greva!
Intr-un final, a cam ajuns la concluzia ca e o actiune generalizata, plasata suspect intr-un zbucium politic de moment.
Urmeaza niste alegeri democratice, ce naiba...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu nu vreau sa intru in polemici cu nimeni si nici nu vreau sa fac comparatii bugetari-privati ca toata lumea are impresia ca cine lucreaza in sectorul privat isi duce acasa banii cu bascula la sfarsit de luna.
Eu am in cercul de prieteni/cunostinte persoane care sunt bugetare si persoane care lucreaza in sectorul privat si nu iti trebuie foarte multa scioala ca sa iti dai seama de diferenta de atitudine dintre cele 2 categorii.
Bugetarii (cei pe care ii cunosc eu) au impresia ca doar pentru ca au terminat o facultate si fac efortul sa se trezeasca dimineata sa mearga la serviciu li se cuvine un salariu (mic sau mare). Ar trebui sa inteleaga ca salariul depinde de: performanta proprie in primul rand, de performanta departamentului/ serviciului din care fac parte, de performanta institutiei din care fac parte. Si salariul meu depinde de toate astea - in primul rand trebuie sa imi fac eu treaba bine, apoi toti oamenii din echipa mea si in final firma per total. Pot influenta cu ceva verigile astea? Sigur ca da? Bugetarii le pot influenta? Sigur ca da. Dar vor? Nu, iar raspunsul e vesnic acelasi - o sa imi ridice cineva statuie daca zic/ fac ceva?
Nu generalizez, dar asta am observat la oamenii din jurul meu. Si fara nici o rautate, sper ca greva sa nu schimbe hotararile luate, pentru ca greva nu este o metoda corecta de comunicare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina

Bugetarii (cei pe care ii cunosc eu) au impresia ca doar pentru ca au terminat o facultate si fac efortul sa se trezeasca dimineata sa mearga la serviciu li se cuvine un salariu (mic sau mare). Ar trebui sa inteleaga ca salariul depinde de: performanta proprie in primul rand, de performanta departamentului/ serviciului din care fac parte, de performanta institutiei din care fac parte. Si salariul meu depinde de toate astea - in primul rand trebuie sa imi fac eu treaba bine, apoi toti oamenii din echipa mea si in final firma per total. Pot influenta cu ceva verigile astea? Sigur ca da? Bugetarii le pot influenta? Sigur ca da. Dar vor? Nu, iar raspunsul e vesnic acelasi - o sa imi ridice cineva statuie daca zic/ fac ceva?
Nu generalizez, dar asta am observat la oamenii din jurul meu. Si fara nici o rautate, sper ca greva sa nu schimbe hotararile luate, pentru ca greva nu este o metoda corecta de comunicare.

De acord cu ideea ca greva nu este o metoda corecta de comunicare, numai ca nu se ajunge la geva pentru ca cineva isi doreste asta (asta doar in cazul in care sindicatele sunt manipulate politic...). De fapt, greva este, clar, semnul unei crize de comunicare. Nu cred insa ca, in ceea ce priveste performanta, e vorba doar de diferenta de mentalitate dintre bugetari si cei din domeniul privat. Poate ca intr-adevar multi considera ca nimeni nu le face statuie atata timp cat muncesc la stat, insa exista destui oameni care ar reactiona pozitiv la un sistem bugetar cat de cat corect. Dar cum sa iti faci treaba bine, cand legislatia e varza, cand nimeni nu stie pe ce lume se afla? Vorbesc din perspectiva profesorului care la acest inceput de an scolar s-a vazut in situatia de a nu avea la 15 septembrie niste programe aprobate, de a nu sti cu certitudine ce examene vor da copiii carora le preda, de anu sti ce statut are ora de dirigentie etc etc... Si toate astea pentru ca cineva a afost foarte ocupat ca sa faca niste legi care sa puna ordine in sistem. Cum poti sa fii performant intr-un sistem in care haosul este nota dominanta?

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madadum

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

[quote]citat din mesajul lui Georgeasca

Si va rog eu, nu mai spuneti ca nu sunt bani. Este fals. Sunt bani dar sunt cheltuiti pe autostrazi, aparat birocratic imens, cladiri platite de 7 ori cat fac si tot asa.

Autostrazile, si in general infrastructura nu ar trebui sa se regaseasca in fraza de mai sus. Investitiile in infrastructura sint sansa pe care o avem pentru a iesi mai putin sifonati din criza. Daca in loc sa dezvoltam infrastructura cheltuim banii pe salarii, luna viitoare o luam de la inceput...

Ei, stii ca nu la asta m-am referit. Desigur ca avem nevoie de infrastructura insa la noi un kilometru de autostrada costa de 3 -4 ori mai mult decat in alte parti. Cladirile la fel.

Sa iti povestesc experienta proprie: anul trecut am vrut, cu fundatia mea, sa reconstruim o scoala afectata de inundatiile din Moldova. Am mers prin mai multe sate si la un moment dat, intr-unul dintre ele, am dat de o structura ridicata (era turnata fundatia si ridicati stalpii). Am intrebat primarul ce se intamplase acolo si mi-au spus: pai ministerul nu ne-a dat suficiente fonduri ca sa terminam scoala... "poate o terminati dumneavoastra" - ne-a zis el.
Am sunat la minister si am primit urmatorul raspuns: "am alocat scolii respective 2 milioane de euro care au si fost platiti constructorului. Dupa aproximativ 3 luni de zile am fost sunati ca fondurile au fost epuizate, si ca pentru terminarea lucrarilor mai trebuie sa alocam inca 2 milioane. Lucru pe care l-am refuzat desigur.".

Asa functioneaza treaba in multe alte domenii, nu numai educatie: se arunca in nestire cu niste sume imense si nimeni nu controleaza cum sunt efectiv cheltuite.

Sau alta situatie: intr-un sat ni s-a spus "sigur, [b]va lasam sa ne refaceti scoala, insa trebuie sa lucrati cu firma X - asta daca vreti sa primiti toate avizele la timp. Firma care desigur apartinea cuiva din consiliul local.

Nu pe salarii se irosesc fondurile publice desi desigur, ar fi bine ca cineva sa restructureze tot sistemul si sa il eficientizeze. Iar salariile chiar ar trebui sa fie legate de performanta.
Cand aud insa ca "nu sunt bani" ma umfla rasul. Pentru ca nu e adevarat. Sunt bani, dar sunt irositi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eliza, nu ar trebui generalizat, sunt si constructori de buna credinta. Nu zic, am vazut cazurile de prin Vaslui unde au fost cheltuite 8 miliarde pe o toaleta pe care nu o folosea nimeni sau in alt sat tot nu stiu cate miliarde pe o scoala care parea de carton, drumuri care la prima utilizare se crapa, etc. Insa, problema e ca nu-i trage nimeni la raspundere pe constructorii vinovati, pe dirigintii de santier care aproba plata pentru lucrarile efectuate si nu in ultimul rand primarul care are datoria ca antreprenor sa supravegheze lucrarile si daca ceva o ia razna are dreptul sa puna piciorul in prag. Din pacate nu se intampla asa. Coruptia este asa de mare incat nici nu ne iamginam noi pana unde a ajuns.
Investitiile facute ca la carte raman neplatite, sunt datorii inca de anul trecut neachitate, zeci de firme de constructii au intrat in faliment, depozitele cad unul dupa altul si uite asa nu se mai dau bani la buget, nu tu TVA, nu tu dari, nu tu impozit pe profit, plus oameni in soamj pusi statului in brate. Sa-i plateasca si pe ei daca tot nu si-a onorat datoriile. Cam asa merg lucrurile acum in domeniul constructiilor, poti numara pe degete firmele care inca mai lucreaza si cele care se chinuie sa nu moara. Iar statul, in loc sa faca ceva sa ajute si firmele astea care-i dau resursele nu face absolut nimic, doar imprumuta niste bani!
Si mai are Videanu tupeu sa apara la tv si sa zica ca in luna septembrie incasarile la buget au fost mai mari ca in septembrie 2008? Sau Boc sa spuna- asta am auzit aseara - ca, dupa grila unica profesorilor le va creste salariul cu 78%? Medicilor cu vreo 50% si tot asa? Oare cate minciuni nesimtite trebuie sa mai suportam? Cate promisiuni facute la disperare doar doar or castiga alegerile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din pacate oamenii au fost invatati sa fie mintiti. Mintiti la greu...fara nici o urma de jena, fara nici un pic de logica. Si mai rau este ca oamenii nu aplica logica (aia care sunt capabili sa o faca) pentru a dduce unde e minciuna si unde e cat de cat o urma de adevar.

Si se fura bani cu lopata si omul primeste paine si circ, iar painea e din ce in ce mai putin a si mai amara. Din pacate in momentul in care se vor trezi va fi prea tarziu, deja copiii nostri sunt indatorati din greu si ma tem ca si nepotii.

Si oamenii au fost invatati de cei 43 de ani de comunism ca statul si partidul vegheaza, ca fac si ca dreg si ca taranimea si clasa muncitoare vor avea bunastarea asigurata. Si pana mor vor dori sa creada asta si vor vota pe ala cu tupeu si papagal mai mare fara sa gandeasca nici macar o clipa.

Si toata lumea isi imagineaza (ca de... asa au invatat pe vremea comunismului) ca trebuie sa traiasca bine, toti egal, ba mai rau, aia din partid oleaca mai bine decat restul, pentru ca de' sunt "de la partid". Astept cu viu interes sa vad cand o sa intre statul in faliment si cand o sa fuga toti de guvernare ca de dracu... nu e usor sa guvernezi cu pensionarii si somerii in carca.

Ca sa nu mai spun de educatie, pai daca il asculti pe domnu ministru Boc, atat timp cat avem internet si putem sa cautam pe google, nu mai avem nevoie de super manuale stufoase si complicate, putem sa reducem la un minim, eventual alfabetizare si gata!!!

Dar cu o tara de alfabetizati o sa ajungem noi sa producem plus valoare si crestere econimica la pastele cailor, in realitate vom fi din ce in ce mai mult colonie de forta de munca (aia din privat) sau bugetari frustati pe salarii mici si fara nici o optiune reala.

Dar ... din pacate e nevoie de un schimb de doua generatii ca sa constientizam ca munca e munca, scoala e scoala, coafeza castiga cat o coafeza, soferul cat un sofer si directorul economic cat un director economic (bineinteles daca are si studiile corespunzatoare, nu scoala facuta pe google sau la alde' spiru... desi opinia mea este ca peste doua generatii scoala subventionata integral de stat nu va mai fi capabila sa produca directori economici).

Andries

Mergi la inceput