Romania in greva...

Romania in greva... | Autor: MElise

Link direct la acest mesaj

Azi sunt in greva... Sincer, nu stiu cat de mult rezolva asta problemele sistemului in care sunt angajata, dar se pare ca pentru sindicatul, a carui cotizatie o platesc lunar, aceasta pare sa fie solutia ultima...

Mi-a atras atentia aseara la stiri un titlu care parca ocupa tot ecranul - Romania, in greva! In plus, copilul meu e foarte bucuros ca nu merge la scoala si mi-a spus, fara sa stie exact despre ce este vorba, ca ar vrea sa fie tot timpul greva...

Intre timp, am rememorat cateva dintre grevele anterioare din invatamant si mi-am dat seama ca niciodata nu au folosit la mare lucru. Singura data cand greva a solutionat ceva a fost cand eram eu eleva, pe vreama cand prim ministru era Petre Roman parca...atunci salariile profesorilor s-au majorat cu 80%...

Bun, deci astazi toata lumea e in greva (invatamant, sanatate, functionari publici)... Credeti ca foloseste la ceva asta sau e doar o alta razmerita care va sfarsi sec, sub bagheta abila a politicienilor?

MElise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Daca se rezolva sa nu ceva, depinde de liderii de sindicat.....lideri de sindicat care de 15 ani sunt aceiasi (!) si care...sunt mana in mana cu politicienii

Basescu recunoaste ca www.cotidianul.ro/basescu_nu_are_ac_de_cojocul_crizei-99988.html" target="_blank">a mintit ca scoate tara din criza (luand imprumut de la FMI etc.)......

Nu ramane deci decat: Sa traiti bine!, asa cum puteti!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Mie nu-mi convine deloc greva asta. A nu se intelege gresit, multe persoane din familia (extinsa) lucreaza in sistemul bugetar, si cu toate astea mie nu imi convine. Lucrez in mediul privat care se zbate de cateva luni bune sa nu moara de tot si pe noi nu ne baga nimeni in seama. Chipurile s-a luat masura amanarii datoriilor la buget pentru firmele cu probleme, masura care este atat de prost facuta incat nu stiu sa fie multe firme care sa se incadreze in cerinte.
Pe noi cei din mediul privat ne sufoca cu taxe, impozite, dari la stat, TVA pentru facturi neincasate si care cine stie daca vor fi incasate vreodata! Tot noi sustinem bugetul prin contributiile platite la stat pe care ai nu ai bani trebuie sa le platesti ca altfel te extermina astia de la FISC (care tot ei sunt in greva acum) iti pun niste penalizari de ajungi sa platesti penalizari la penalizari.
Guvernul asta nu a faut altceva decat sa imprumute niste bani pe care i-a bagat tot in salarii si pensii in loc sa sustina investitiile si sa plateasca lucrarile in curs. Ce o sa se intample cand nu o sa mai fie bani de la FMI pentru salarii/ O sa inceapa sa dea afara ca doar alegerile vor fi trecut si nu o sa mai trebuiasca sa se poarte cu manusi cu votantii.
Profesorii au fost masa de manevra de anul trecut cu care au castigat alegerile. Acum am sa vad ce o sa le mai spuna, ce o sa le mai promita. Mama mea e cadru didactic si anul trecut a votat PDL-ul nu neaparat pentru majorarea salariilor, ci pentru ca a simtit ca o reprezinta. Acum nu mai poate spune acelasi lucru. PSD-ul e cu pensionarii si cu cei multi si saraci, PNL-ul e cu oamenii de afaceri si cu elitele iar pe cei din clasa de mijloc, oamenii obisnuiti, pe ei cine ii mai reprezinta?
Scuze bugetarilor, ei nu au nicio vina in toata chestia asta, eu pe guvernanti sunt furioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Copiloi, e clar ca buna ziua ca esti chibita a lui Nastase si Geoana, si e desigur dreptul tau insa am remarcat ca esti foarte agresiva. Ai putea sa ne scutesti totusi de iesirile tale? Tu chiar ne crezi o masa de manipulat aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Muffin, eu sunt antiPSD-ista as putea spune din nastere, dar chiar nu m-a deranjat Copiloi nici in postul asta si nici in celelalte, iar agresiva nu este destul... ca sa merite o asa interventie ultimativa din partea ta.

Si nu Copiloi ne manipuleaza.

In ceea ce priveste sindicatele/liderii de sindicat este stiut din toata istoria grevelor ca ele merg mana in mana cu politicenii, ca in general ele in momente de criza sunt convinse sa iasa in strada si de catre partidele opozante.

Dar, greva de astazi, se deosebeste de celelalte prin faptul ca este atat de extinsa la mai multe domenii de activitate incat te duce cu gandul la faptul ca ASA NU SE MAI POATE. Ca ei doresc sa rezolve niste probleme sociale, daca s-ar putea numai economic si nu politic.

Ca PSD-ul profita si ca Geoana s-a "urcat pe-un cal alb" de unde flutura sabia solutiilor anticriza este alta poveste.

Eu gandesc ca in aceasta situatie nu avem decat de asteptat.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Copiloi, e clar ca buna ziua ca esti chibita a lui Nastase si Geoana, si e desigur dreptul tau insa am remarcat ca esti foarte agresiva. Ai putea sa ne scutesti totusi de iesirile tale? Tu chiar ne crezi o masa de manipulat aici?

Cam ce anume din mesajul lui Copiloi este gresit sau agresiv???

Suntem cam sensibili, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Azi sunt in greva... Sincer, nu stiu cat de mult rezolva asta problemele sistemului in care sunt angajata, dar se pare ca pentru sindicatul, a carui cotizatie o platesc lunar, aceasta pare sa fie solutia ultima...

Mi-a atras atentia aseara la stiri un titlu care parca ocupa tot ecranul - Romania, in greva! In plus, copilul meu e foarte bucuros ca nu merge la scoala si mi-a spus, fara sa stie exact despre ce este vorba, ca ar vrea sa fie tot timpul greva...

Intre timp, am rememorat cateva dintre grevele anterioare din invatamant si mi-am dat seama ca niciodata nu au folosit la mare lucru. Singura data cand greva a solutionat ceva a fost cand eram eu eleva, pe vreama cand prim ministru era Petre Roman parca...atunci salariile profesorilor s-au majorat cu 80%...

Bun, deci astazi toata lumea e in greva (invatamant, sanatate, functionari publici)... Credeti ca foloseste la ceva asta sau e doar o alta razmerita care va sfarsi sec, sub bagheta abila a politicienilor?

MElise

da yo nu am inteles care e scopul si motivul grevei...si apoi pot sa spun daca se rezolva ceva.
daca e greva pt bani...atunci nu se rezolva nimic. sau se rezolva daca 30% din personal zboara din sistemul bugetar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Eu lucrez in sistemul privat si, de la inceputul anului si pana acum mi s-au intamplat urmatoarele:
- mi s-a redus salariul cu 20% (pur si simplu s-a taiat un spor)
- Mi-au crescut responsabilitatile (s-a redus un post), astfel incat sunt nevoita sa fac ore suplimentare.
Deci eu am strans cureaua ca sa iesim din criza. La bugetari de ce nu se poate? Care bugetari sunt platiti din taxel si impozitele pe care le platesc eu. Eu nu vreau sa moara si capra vecinului, vreau sa traiasca si a mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui alevin

Eu lucrez in sistemul privat si, de la inceputul anului si pana acum mi s-au intamplat urmatoarele:
- mi s-a redus salariul cu 20% (pur si simplu s-a taiat un spor)
- Mi-au crescut responsabilitatile (s-a redus un post), astfel incat sunt nevoita sa fac ore suplimentare.
Deci eu am strans cureaua ca sa iesim din criza. La bugetari de ce nu se poate? Care bugetari sunt platiti din taxel si impozitele pe care le platesc eu. Eu nu vreau sa moara si capra vecinului, vreau sa traiasca si a mea!

Andreea, mama lui 'Tefan

"He who fights and run away, lives to die another day."

Dar de ce crezi tu ca bugetarii nu au strans cureaua? Noua nu ni s-au platit orele suplimentare de la inceputul anului, si pentru ca lucram mai tot timpul doar 3 persoane cat pentru 4, in regim de 24/24, adica acoperim ce-a de-a 4-a persoana, facem cate 50-60 de ore suplimentare lunar, care cam inseamna aproape o treime din norma, ore neplatite. Si pentru ca s-a desfiintat un post, am preluat noi atributiile acelei persoane.
Iata ca si noi ne sacrificam, si nu ne mai plangem.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Nu mai spun ca acesta nu e primul an in care nu s-au platit orele suplimentare, au mai fost ani asa.

Acum cativa ani ajungeau la mine adeverintele pentru internare, pe care scria cat varsa fiecare in cont la sanatate, in functie de salariu. Nu-mi venea sa cred ce salarii mici isi puneau unii gen avocati, sau angajati pe posturi de seama. Adica un avocat lua salariul minim????
Mai nou, nu-si mai trec salariul, probabil legea nu-i mai obliga, scriu ca-i angajat si ca-si plateste contributiile la sanatate.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu zic ca nu foloseste la nimic. Salarii de unde sa plateasca daca bani nu sunt? Destul de logic.

Fara sa generalizam, in sistemul sanitar destul de multi au venituri extra salariu, in invatamant, daca imparti salariul la numarul de ore lucrate - iese destul de frumusel (si in plus multi mai dau meditatii).

Iar politistii sau armata au bani destui.

Singurul lucru bun: copiii mei au avut o zi de vacanta (nu stiu daca bunicii sunt la fel de fericiti ) si faptul ca - parca- a fost traficul mai lejer de dimineata.

Mergi la inceput