diversificare cu nabadai - refuza legumele
monica a inceput bine cu legumele dar acuma nu mai vrea. am facut mai multe combinatii, cu si fara lapte, fara dovleac, nu vrea.
ce pot sa mai fac?
multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Raspunsuri
ariel_7000 spune:
poti sa incerci mai tarziu, probabil ca nu se simte pregatita pentru aceasta schimbare. incearca sa o diversifici cu altceva, cu cereale mai intai, apoi cu supa de legume.
eu am inceput diversificarea la 5 luni jumatate cu cereale (orez, ovaz), apoi supa de legume, apoi abia piure moale de legume. legumele le-am introdus treptat, la distanta de 5-7 zile intre ele, le-am ales pe cele cu gust. fructele le-am introdus pe la 7 luni, apoi ouale (de prepelita) iar carnea dupa 1 an.
teo s-a dezvoltat armonios, nu a facut mofturi la niciun aliment, mananca cu placere orice, insa nu l-am fortat niciodata sa accepte un aliment. cand am vazut ca nu ii place ceva am renuntat sa i-l mai dau cateva zile si am incercat mai tarziu, cand l-a acceptat fara probleme.
mai poti incerca sa le schimbi gustul, adaugand plante aromatice. eu pun marar, coriandru, praf de sofran, cimbru, busuioc care dadeau savoare mancarii.
acum nu mai vrea lapte, asa ca nu-i mai dau, l-am inlocuit cu alte lactate (iaurt, branza)
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
Monnvas spune:
Fructe mananca? Io i-am pus o vreme juma' de mar in piure.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
fiona67 spune:
Legumele nu aduc oricum cine stie ce aport nutritiv la varsta asta; poti sa te concentrezi pe fructe - banane, avocado cu mar, para (coapte) mixate cu branzica, cereale si putin laptic. Lapte cu cereale. Morcov cu mar/para copt/coapta si banana. Orez cu mar copt si morcov fiert, etc, etc.
O sa vina si vremea legumelor!
aditapop spune:
sirimie, nici al meu pitic nu vroia legumele nici sa le miroase macar de cand am bagat in pireu un mar copt, nu mai avem probleme... iar zilele acestea am micsorat cantitatea de mar copt ca sa ma apropii mai mult de gustul natural al piureului si..surpriza, a mancat tot!
Incearca si asa, cu marul copt amestecat bine bine cu legumele...
Suntem in concursul KLORANE, speram sa ne votati
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2
Multumim