Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Pai Donia...de la asigurari si contabilitate la sofer pe camion si camerista e cale lunga nene.

Este, nene!
Asa si cum de la post de director in Renel, apoi faiantor in Canada si mai apoi post in management in Hydro, cum ziceam in alta postare, e cale lunga... mai exista si oameni care se baga la munca fara sa se uite inapoi, asa cum sunt si din cei care admira de pe margine si-si spun "as vrea si eu"...

Pe de alta parte meseria de sofer de camion poate sa aduca bani buni in casa si stiu oameni care nu au dorit sa mai faca si altceva, ceea ce e foarte bine, fiecare isi cunoaste drumul. Am cunoscut o familie in care sotul si sotia erau soferi, lucrau in echipa, copiii le erau in Ro la bunici, iar ei erau mereu pe drum, faceau 15000 pe luna. Dar cati pot face asta? Eu nu, asa ca nici n-am banii astia.
Dar in felul nostru, fiecare am muncit din greu, nu ne-a asternut nimeni covorul rosu la aterizare... Insa aici sunt oportunitati, iar daca vrei, poti.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Donia, felicitari,ai stiut ce-ai vrut.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hazul

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Deci cu 2 copii acasa sa aplice la masterat si doctorat. Si sa traisca din ce? Sau cum vedeti voi...ca mie nu imi este clar.

Sa-ti explic eu ca tot fac studii "inalte" acum
Sistemul e in asa fel incat daca nu ai nici un venit,sau numai unul din soti lucreaza, poti sa iei student loan (bani pe care trebuie sa incepi sa-i restitui la 6 luni dupa terminarea scolii si gasirea unui loc de munca). Acest student loan e calculat in functie de nevoile / necesitatile fiecarei familii in asa fel incat sa-ti permiti un trai decent pe perioada studiilor.
Sunt oameni care aleg sa intre direct in campul muncii si acolo te lovesti de salarii mai mici pana intri in "sistem", insa sunt altii care aleg sa mearga la studii si in cativa ani, in loc sa astepte sa-i promoveze cineva intr-un job prost platit , termina studiile cu o DIPLOMA CANADIANA , ceea ce inseamna "pasaportul" la un job net superior.
Ai dreptate, asa e cu studiile.Aseenea informatie am primit si de la nasa nostra, care a emigrat in vara.
ptr raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Melody

Lavinia,

Cred ca cel mai bine te informezi tu singura de pe site-ul guvernului. Ai tot felul de informatii, cum se aplica, ce faci inainte sa vii, dupa, cum iti poti echivala studiile, si tot ce doresti. Uita aici linkul. Cine spunea ca 99,9% au o facultate terminata (partea engleza) nu este bine informat. Pentru studii superioare se mai adauga 5 pct in plus la aplicatia pt emigrare, asa ca daca vorbim asa numai ca sa ne aflam in treaba....mai bine mai studim siteul updated (la imigratie se schimba foarte des punctajul, lista de meserii, apar programe de emigrare pt locuri din Canada mai putin dorite) si apoi venim pe forum sa dam mai departe...informatii corecte. Nu ce a spus varul, vecinul, tata Ileana si asa mai departe.

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Ani
ptr site.

Mergi la inceput