Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelyna

Ce vrei sa stii mai exact ca sigur vei primi raspunsuri.

chiar tu ma interesezi.
ce munca si de cind ai gasit?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
altfel admir "ordinea" la subiectul asta ce se vroia despre Canada si cu participanti imigrati in Canada (vezi postarea initiala) pe care o faceti tu si allinta

disciplina si regulamente e cuvintul de ordine. fara ele nu faci nimic. ..armata...militarie..aia e directia cea buna ...viitorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Guestus, te vad foarte interesat de statistici de emigrare si de pureci, ce sa inteleg de aici, ca te maninca purecii in Romania si vrei sa emigrezi ;
altfel admir "ordinea" la subiectul asta ce se vroia despre Canada si cu participanti imigrati in Canada (vezi postarea initiala) pe care o faceti tu si allinta

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ana, guestus vrea neaparat slujba sigura, la aterizare. bate aici de 13 pagini numai pe asta...poate...poate.
macar a inceput bine, a tinut ordinea aici, deci e pe drumul cel bun in a-si gasi o slujba!

guestus, succes cu emigrarea! ne vedem peste doi ani, la Montreal sa beam cafeaua aia cu care te tot amenint

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Acu, Guestus, ma dezamagesti, pentru ca doar cu un click pe linkul de la semnatura ai fi gasit si citit primii mei pasi in Canada...
Da tu vrei mura-n gura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Eu nu am cum sa te interesez Ghestus ca sunt batrana si obosita .Cred ca te intereseaza doar ce prestez eu aici.Ei bine:Am parasit Ro in urma cu 1 an si jumatate (sotul a venit cu contract ),pentru noi a fost destul de usor,eu am terminat biochimie in Ro si continuu aici cu master,copiii sunt ok cu scoala si gradinita si cam asta e povestea.
Ca sfat ,daca te-ai hotarat sa pleci alege o tara din UE ca sigur iti va fi mai usor.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Sorry,Guestus am vrut sa scriu,dar am fost prea emotionata.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pana la urma are si Guestus dreptate, primii pasi sunt foarte importanti, incotro o apuci, ce slujbe se gasesc pentru cei proaspeti veniti... Pe de alta parte nu toti avem are chef sa ne scriem povestea, un motiv ar fi ca deja am tot spus-o si am obosit, iar altii pur si simplu nu au chef sa isi publice memoriile, asta-i.
Eu personal dau relatii pe pm asistentilor medicali pe care-i bate gandul de emigrare. La alte meserii nu ma bag.
Insa... daca tot am intrat aici hai sa mai spun ca si noua ne vin finii la anul si ne tot gandim incotro or s-o apuce ei, ca stau cam slab cu engleza si nici nu au meserii prea cerute. Din ce am cercetat in stanga si in dreapta, el probabil va putea sa lucreze ca sofer de camion, nu are nevoie de multa engleza (insa scoala costa, ei au banii necesari), iar ea... posibil job de camerista la vreun hotel, 11 dolari/ora... pentru vreun an-doi, cat rezista, pana vor invata engleza bine si apoi se vor reorienta, probabil el spre asigurari, ea spre contabilitate, cum lucreaza acum in tara, sau poate vor dori sa se indrepte spre altceva.
Deci astea ar fi exemple de joburi de incepatori, unii sunt dispusi sa le faca, altii nu... cine mai doreste, cine mai pofteste?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Pai Donia...de la asigurari si contabilitate la sofer pe camion si camerista e cale lunga nene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sunt sigura ca in Bucuresti e plin de contabili care nu stiu boaba romaneste, in schimb vorbesc la perfectie burkina fasiana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Anul de gratie 2006 - depus acte emigrare Canada (pe Quebec, dar voiam sa aterizam in Ontario)...Am trecut toate fazele, interviuri, acte, etc. Eu cu facultate de limbi straine (Fr-Eng), el experienta in vanzari. Cu dorinta de a echivala ce se poate si de a profesa cat de cat in domeniu. Cu ceva banuti la noi. Pozitii confortabile in Romania, posibilitati oarecum peste medie pentru varsta noastra. Familii mari, de care eram amandoi foarte atasati.
Anul 2007 - eu gravida, procesul de emigrare pe final. Gandul ca aici ii pot oferi financiar copilului meu mai mult decat as putea oferi in primii ani de Canada. Poate ca am gandit pe termen scurt, dar nu m-am simtit pregatita sa indur si sa indure copilul meu o perioada de lipsuri. M-ar fi frustrat prea tare. Concluzia: decembrie 2007 - inchis dosarul de emigrare in momentul in care ne-au cerut pasapoartele pentru pus viza pe ele...
Teama de necunoscut? Da. Lasitate? Poate. Am gandit si am socotit ca doi oameni care au avut o viata relativ usoara in Romania si care nu s-au simtit pregatiti pentru altceva
Regrete? Nu. Sincer! Canada e mult prea departe pentru noi, povestile despre clima nu ne-au incantat niciodata.
Ideea plecarii din tara n-a disparut. Insa caut solutii astfel incat sa o pot face in conditiile mele. Daca voi putea. Daca nu, ma voi multumi sa-mi cresc copilul cat pot de bine si frumos aici, oferindu-i tot ce pot dpdv material, social si educativ. Poate ca va pleca ea, la studii. Sau poate ca nu. Important e ca ne dorim mai mult si mai bine. Pentru noi si copilul nostru. Si ca am inteles ca doar noi putem decide ce inseamna acest "mai bine" pentru familia noastra.

Mergi la inceput