Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Nu, dar prin definitie un contractor ofera un anumit serviciu pentru o suma stabilita/negociata.

Corect.
Nu e deloc armata mai cu motz, fac si civilii la fel, se poata si pe aici foate mult.
O firma contracteaza un proiect (si primeste deci bani pt executia strict a acelui proiect, este contractor). Ca sa execute proiectul isi foloseste angajatii proprii, contractori la randul lor sau angajati permanent, cu beneficii, salar fix etc.
Sa fii tu contractor sau sa fii angajat permanent la un contractor mai mare nu-i tot aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Hazul lamureste-ma si pe mine ce-i asa faible, testul de limba si un an in plus de asteptare pentru ROC, mai exista altceva?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Nu atacam Quebec-ul Sorry daca asta s-a inteles
Doar ca stiu oameni care s-au calificat la emigrarea in Quebec avand o "meserie" si ne-avand studii superioare, cand nu faceau punctajul pentru partea engleza. La asta m-am referit cand am spus "faible".Quebecul are alta "lista de prioritati/ punctaj" cu privire la emigrare. E si provincia care ofera cel mai mult ajutor noilor veniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

A fi contractor (cel putin in BC) nu inseamna a avea "indatoririle" trecute in "definitie".
Sotul meu are oameni care lucreaza pentru el ca si contractori nu pentru ca ar avea salariul mai bun, ci pentru ca isi fac programul mai flexibil + ca per/an ies in avantaj cand isi fac taxele. Au dreptul sa-si deduca tot felul de cheltuieli "pe firma". La sfarsit de an ei sunt obligati sa-si declare venit /cheltuieli si e responsabilitatea lor sa o faca "in mod corect".
Pe cealalta parte e avantaj si pentru patronul firmei care-i angajeaza pentru ca nu mai platesc acel fee la taxe care trebuie platit din partea companiei.
Adica: Pentru unemployment de exemplu. Daca ai angajati, le scazi din salariu "partea lor", dar si compania trebuie sa contribuie 1.4 (daca de la ei ai scazut 10 dolari, de la companie platesti la taxe 14 deci in total guvernul primeste 24 de dolari pentru aceeasi persoana). In acest fel, la sfarsit de an omul are taxele platite / achitate deja.
Deci, depinde de situatie, unora le convine o varianta, cand altii o prefera pe cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Exact cum spuneti. Eu nu stiu cum e cu armata, presupun ca oamenii aceia sint angajati ai contractorului si de asta au beneficii.
In mod normal e cum spune Hazul, primesti suma stabilita si ei (armata in cazul asta) nu platesc nici un fel de beneficii (ele vin de la firma care i-a angajat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Hazul, suntem foarte foarte de acord. E mult mai simplu sa emigrezi in Quebec ca si conditii si punctaj...si uite ca nu mai fac quote la mesajul tau daca te deranjeaza, iti scriu numele, insa pt ca scriu cu mozzila mi-e lene sa bolduiesc si daca trece neobsevat?

As fi facut quote la mesajul lui Anastroe, ala cu "s-au terminat discutiile in cunostinta de cauza si am inceput cu folclorul..." am parafrazat ca nu mai tin minte exact. Heheee, aici cred ca sunt cam singura care sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste emigrarea, punctajul, dosarele celor care emigreaza in Canada etc.

In rest toate bune si frumoase si va pup.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Heheee, aici cred ca sunt cam singura care sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste emigrarea, punctajul, dosarele celor care emigreaza in Canada etc.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

asta ar merge de gluma zilei sau mai bine-zis e tipica noua romanilor cum vad si pe alte topice; acum nu mai sunt doar xio si guestus cei care stiu totul despre Canada, s-a largit grupul de ce ne-om mai obosi noi tastele sa oferim informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Hazul, inteleg ce vrei sa spui, dar termenul faible nu prea merge; pare un paradox totusi de la fata locului- aici se ajunge cel mai usor dar se accede la salar si profesie cel mai greu, cred; vezi toare echivalarile, reglementarile si studiile aici ce se impun sa poti lucra in domeniul tau, proceduri mult mai simple si mai scurte din ROC. Intr-adevar, privit din unghiul asta (si al faptului ca e mult mai usor sa inveti doar engleza decit sa fi bilingv) e mai bine sa ai dosarul pentru quebec si sa aterizezi altundeva;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

noroc cu tine, ca noi restul am emigrat la betie, ori in coma, ori tarati de ceafa, teleportati, ....
n-am facut punctaje, n-am dat interviuri, n-am citit pe site-urile guvernamentale si forumuri pana ni s-au impaienjenit ochii!
Ana, ce sa zic, gluma proasta a anului...

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Hazul, suntem foarte foarte de acord. E mult mai simplu sa emigrezi in Quebec ca si conditii si punctaj...si uite ca nu mai fac quote la mesajul tau daca te deranjeaza, iti scriu numele, insa pt ca scriu cu mozzila mi-e lene sa bolduiesc si daca trece neobsevat?

As fi facut quote la mesajul lui Anastroe, ala cu "s-au terminat discutiile in cunostinta de cauza si am inceput cu folclorul..." am parafrazat ca nu mai tin minte exact. Heheee, aici cred ca sunt cam singura care sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste emigrarea, punctajul, dosarele celor care emigreaza in Canada etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nu Maru, tu nu ai vazut ca fata e de loc din Bucuresti asa ca e normal sa stie tot ce tine de emigrare,Canada etc.Nu auzisi de globalizare?Adicatelea eu stau uite aici dar stiu ce si cum e in Uzbekistan ca fusei acolo cu google maps si am vazut la fata locului.Asa ca nu te mai da la fata ca cine stie cunoaste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Nu Maru, tu nu ai vazut ca fata e de loc din Bucuresti asa ca e normal sa stie tot ce tine de emigrare,Canada etc.Nu auzisi de globalizare?Adicatelea eu stau uite aici dar stiu ce si cum e in Uzbekistan ca fusei acolo cu google maps si am vazut la fata locului.Asa ca nu te mai da la fata ca cine stie cunoaste.
ce sa zic, cand ai dreptate, ai dreptate

Mergi la inceput