Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[quote]citat din mesajul lui Andrada


nu, nu, nu ma refeream la asta.
ci tu, ca si contractor, daca tre sa te duci la camera de comert sau depinde de la stat la stat unde, sa-ti faci acte ca esti contractor sau sa te inscrii in vreo breasla. avem noi asa ceva? io-s cu 1099 si nu tre sa fac nimic, doar sa-mi tin actele in ordine si sa platesc taxe la sfarsitul anului. e altfel in alte state?



Conchita, vorbeste cu un contabil sa vezi daca nu iesi mai bine sa "incorporate". Daca acum platesti taxe de ordinul miilor, sigur e mai buna varianta asta.

Lume multa, oameni putini


nu cred ca voi plati mii de dolari, dar ramane sa vad la sfarsitul anului. sunt prevazatoare si pun deoparte lunar un procentaj pentru taxe. plus ca mentin o lista cu toate cheltuielile si am tot felul de reduceri si exceptii cu taxele astea. oh my, mi-ai bagat morcovul acuma. :-)) o sa ma interesez de incorporated, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Vezi ca poti plati si estimated taxes in timpul anului, sa nu te trezesti ca ai nu stiu ce suma la sfirsit de an.
Mie nu mi-a placut varianta asta cu self employed, mi se pare mult mai avantajos sa fii incorporated. Dar intreaba si un contabil, te lamureste mai bine ce se potriveste in situatia ta.
Edit sa adaug ca platesti 15% la Social Security(FICA). Pentru mine asta a fost suficient ca sa aleg varianta cu corporatia (vezi ca si aici sint citeva tipuri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nu mai am ce spune la subiectul asta decit Guestus sa stii ca incepe sa-mi placa de tine.Esti mistocar rau si esti contra tot timpul.Dar uneori vii cu intrebari inteligente.
Cred ca incep sa-ti inteleg umorul lugubru,dar cu tente telectuale(cum zicea cineva cindva).Ba chiar un subiect fara aportul tau devine plicticios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023



.... amandoi avem o singura (importanta) retinere: parintii!
Vin si va intreb, cum ati facut voi cu dorul de parinti, cu gandul ca se apropie de batranete si voi plecati departe, cu gandul ca poate unul din ei inchide ochii si nu-i puteti fi aproape? Sunt tare curioasa cum ati depasit aceasta retinere care sunt sigura ca a existat la marea majoritate dintre cei care au emigrat.

Tinand cont de faptul ca am vrea sa mergem (cand/daca ne decidem) in zona engleza si ca afacerea ce as avea-o in gand (cand/daca s-ar materializa) s-ar adresa in special diasporei romanesti, in ce zona/oras ati recomanda sa mergem?



Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Emma este iubire!


La un an dupa pleacarea mea din Romania a murit taica-meu....La momentul plecarii nu ne-am gandit atat de "departe". Era imdediat dupa revolutie si parintii au fost fericiti ca scapam din "negura si ceata" care predomina pe atunci in Romania.
Cand a murit taica-meu eram inca in Europa cu contract de lucru. Nu am ajuns nici macar la inmormantare pentru ca patronul resp. mi-a luat pasaportul stiind ca vreau sa plec. E inutil sa mai spun ce i-am dorit si ce am trait atunci.
Dupa cativa ani de Europa am venit aici, unde ne-am stabilit si am prins radacini.
Maica-mea e inca acolo, imi de dor uneori .....un dor nebun. Dar ne vizitam "destul de des" (am fost acasa aproape in fiecare an de cand am plecat).
Ce sa-ti mai spun? Ca uneori dorul doare al naibi de rau, alteori viata asta cu toate involburarile ei te ia cu valul si uiti de distanta. Cand vorbesti zi de zi la telefon uiti ca trebuie sa iei avionul sa-i vezi
Acesta este inca un (-) al distantei....
Acum in conditiile acestea poate m-as stabili in Europa, fiind deschise granitele. Insa la momentul cand noi am facut "mutarea" nu am vut aceasta posibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023


Asta mi se pare o informatie esentiala! Dar vreau sa fiu sigura ca am inteles bine!
Adica eu, Xuleasca, proaspat aterizata in Canada, daca ma inscriu la cursurile unei facultati (apropos, care sunt in general criteriile de admitere acolo?) pot primi student loan?
Chiar daca nu am nici un fel de istoric canadian? Chiar daca nu prezint nici un fel de garantie ca eu o sa finalizez studiile si o sa returnez loanul? Adica...nu inteleg ce fel de credit as avea eu in fata unei institutii canadiene! Pe ce baza mi s-ar oferi acest loan?
Exista aceasta posibilitate indiferent de provincie, oras, universitate?
Cati ani dureaza de obicei studiile universitare in Canada daca vreau sa fac ceva complet diferit fata de ce am terminat aici (si implicit nu pot echivala)?
Buna treaba cu loan-ul asta, daca intradevar se poate obtine de la inceput.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Emma este iubire!


Eu iti spun cum e in BC, nu ma pronunt pentru celelalte provincii.
Student loan-ul este acordat de guvern, nu este acordat de nici o institutie bancara. Guvernul iti da acesti bani imprumut tocmai ca sa reduca din somaj si sa faciliteze gasirea de locuri de munca. Nu ma intelege gresit. Acesti bani II VEI DA INAPOI.Este singurul imprumut in Canada cu care nu "te joci". Si sa trebuiasca sa ti ia pe parcursul vietii tale de acum inainte, insa ii vei restitui.
Poti sa declari banckrupcy daca iei orice imprumut de la banca sau ai datorii mari pe credit cards si nu mai faci fata, insa nu poti sa declari banckrupcy pe student-loan.
Dar. Acesti bani ti se acorda "interest free"(fara nici o dobanda) pe perioada studiilor, si trebuie sa incepi sa-i restitui lunar la 6 luni dupa terminarea studiilor. Daca tu decizi sa intrerupi studiile "la mijloc", la 6 luni vine guvernul dupa tine sa le dai banii. Ai 6 luni de "ne-scoala", ti se cer banii inapoi. Continui scoala, ti se dau bani ca sa termini ce ai inceput.
Mai exista si "grants"= bani pe care nu-i mai restitui niciodata. Sunt "cadoul" guvernului in functie de cat cred ei ca meriti etc. Habar n-am cum se calculeaza grant-urile insa atunci cand aplici pentru student loan intri si in aceasta categorie, iar cand primesti raspunsul pentru cat loan te-ai calificat ti se spune daca primesti si grant sau nu.
Sunt f. multe firme care acorda "burse" pentru ca ei asa se scot de la taxe.
Sunt o suta si o mie de posibilitati si desi sunt aici de 15 ani, inca mai descopar multe lucruri.
Criteriul de admitere: Trebuie sa ai GPA care ar echivala cu un 7 cred in Romania. Trebuie sa dai examen de limba TOEFEL sau un echivalent.
Odata intrat, poti sa faci ORICE profil. Iti alegi cursurile in functie de program, si availabilitate.
===========
Sper ca am fost destul de clara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Cat de accesibile (ca si admitere din partea universitatilor) sunt cursurile on line? Am vazut un subiect la un alt subforum si as vrea sa stiu de la voi...din informatiile pe care le aveti, ce sanse sunt sa poti face un curs on line (serios, la o universitate bunicica) anterior emigrarii si cat de folositor poate fi la sosirea in Canada.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Emma este iubire!


Trebuie sa te interesezi daca aceste cursuri online au credite transferabile la Universitate in Canada. Nu orice credite sunt acceptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Am inteles...ideea este mergi in Quebec intii ca proaspat emigrat...te antrenezi bine...si cind esti baiat mare pleci la oras in Toronto or Vancouver. Corect?


ori altul ca nu sunt singurele orase in Canada
dar poate intre timp prinzi radacini in "francais" si ramai acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Lumea nu ne mai baga in seama ...sufletul povesti cu vacante in caraibe si multe zerouri in cont.

Deci cum facem practic...o luam de la 0 iar......cauti de munca unde sint si alti romani si daca aia au fost buni inainte si recunoscuti te angajeaza si pe tine ca inginer.
Vreau sa vad si yo un om viu aici care s-a angajat asa. Deci clar...nu ca am auzit si ca se pare.
Pe Xio nu o cred..sa nu apara cu gogosi.

Trebuie sa mergi la biserica sa cunosti alti romani ingineri de la ...sau cum? ...nu-mi este clar ce urmeaza sa faci in primele luni..asa ca intreb.


Wrong Guestus
Nu cauti de munca pe unde au fost sau mai sunt romani, ca nu ai de unde sa stii daca nu cunosti pe nimeni. Pur si simplu aplici pentru job ....daca si cu parca.....(am explicat mai devreme ce si cum)

=================

auzi , dar tu esti avocatul, fratele, cumnatul, Laviniei de ceri atatea informatii sau te-a palit si pe tine emigrarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

conchita, vezi ca "motamo", citesc multi oameni pe forumul asta, asa ca atunci cand spui ca stii limba la perfectie, din punctul meu de vedere inseamna ca o stii!..daca nu , inseamna ca trebuie sa gasesti alt punct de comparatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Universitate on-line serioasa si bunicica pe piata de munca este www.athabascau.ca/" target="_blank">Athabasca University
Atentie, in institutii post-secundare, programe diferite au criterii diferite de admitere (de ex cursurile de liceu cerute sunt diferite in cazul unui bachelor in business fata de unul in inginerie).

Mergi la inceput