Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Breasla e cea care acorda licenta. Statutul de contractor nu are treaba cu breasla, insa in 99.9% din cazuri firmele nu angajeaza contractori fara licenta (electricieni, sudori, trades in general), asa evita safety liability. Un accident de munca cauzat de un contractor fara licenta e scenariu horror pt cel care l-a angajat.
Pt cei care pun mocheta e important sa aiba licenta ca sa aiba asigurare de munca (tu ai casa de 2 mil de dolari, el e nepriceput, iti da vreo sapte gauri in pereti si iti face vreo doua inundatii, fie el fie firma care l-a angajat tb sa aiba asigurare sa acopere paguba).
E avantajos sa fii contractor daca vremurile-s bune, in vremuri mai putin bune castigi mai bine pe salar cu benefits.
"Breasla" meseriasilor aici se numeste Apprenticeship and Industry Training Board, dar e f posibil ca in alte provincii sa se numeasca altfel.

Azi - prima zapada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ati vazut cine a luat premiul nobel pentru literatura? o romanca exilata.

http://www.nytimes.com/2009/10/09/books/09nobel.html?hp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
nu, nu, nu ma refeream la asta.
ci tu, ca si contractor, daca tre sa te duci la camera de comert sau depinde de la stat la stat unde, sa-ti faci acte ca esti contractor sau sa te inscrii in vreo breasla. avem noi asa ceva? io-s cu 1099 si nu tre sa fac nimic, doar sa-mi tin actele in ordine si sa platesc taxe la sfarsitul anului. e altfel in alte state?

Sunt doua lucruri diferite inregistrarea la breasla si inregistrarea la camera de comert sau la fisc.

Eu stiu ca nu trebuie sa te duci la camera de comert decit daca iti faci companie. Firma pentru care lucrezi tu are insa niste obligatii legale
http://www.irs.gov/businesses/small/article/0,,id=99921,00.html
pentru ca sa nu pacaleasca fiscul sa plateasca mai putine taxe zicind ca tu nu esti angajat ci independent contractor.
Din punct de vedere fiscal tu esti ok atita timp cit iti faci taxele si iti justifici cheltuielile asa cum zice legea.

Sa poti sa iti practici meseria in conditiile stabilite de breasla din care faci parte sau de municipalitate ,in niste meserii, e altceva si depinde ce anume lucrezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

tu ai casa de 2 mil de dolari, el e nepriceput, iti da vreo sapte gauri in pereti si iti face vreo doua inundatii, fie el fie firma care l-a angajat tb sa aiba asigurare sa acopere paguba).

Instalarea parchetului (pentru care nu ii trebuie licence sau asigurare), nu e un pic mai "demolatoare" ca impaturitul de mocheta in 4 colturi (ptr care mie nu mi-a dat gauri in perete)?
Aici nu e vorba de liability e schepsisul breaslelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

conchita era o intrebare sincera: cum poti invata la perfectie limba?
nu stiu de ce vi se pare ca va ia cineva la misto.
sincer acum, allure mi-au ramas in creier toate cuvintele tale, pentru ca pana la tine nu am mai auzit de atata dragoste de sine... by de way, te-ai gandit vreodata ca putea sa fie admiratie din partea celor pe care tu ii vedeai atat de invidiosi pe tine???

si ca sa revenim la oile noastre, cam asta ar fi prima problema a emigrarii: ai nevoie de ajutorul celor care sunt acolo ( ma refer la romani) dar in acelasi timp sa nu fii mai bun ca ei ca altfel devin invidiosi.

Mergi la inceput

unii dintre ei, nu toti, bineinteles!
ca inca m-ai exista altruism in lumea noastra,din fericire

Mergi la inceput

scuze din nou pentru greseala: mai exista in loc de m-ai exista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[quote]citat din mesajul lui Andrada

nu, nu, nu ma refeream la asta.
ci tu, ca si contractor, daca tre sa te duci la camera de comert sau depinde de la stat la stat unde, sa-ti faci acte ca esti contractor sau sa te inscrii in vreo breasla. avem noi asa ceva? io-s cu 1099 si nu tre sa fac nimic, doar sa-mi tin actele in ordine si sa platesc taxe la sfarsitul anului. e altfel in alte state?

nimic

Conchita, vorbeste cu un contabil sa vezi daca nu iesi mai bine sa "incorporate". Daca acum platesti taxe de ordinul miilor, sigur e mai buna varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Explicatia aia, ca schepsisul are legatura cu liability, am primit-o si eu de la altii, dau ce am primit, fiind ca sa zic asa in categoria "pe unde trece trenul breslelor"; colegiul nostru produce singurele manuale agreate de boardul ucenicilor si implicit scolarizeaza majoritatea ucenicilor, asa mai aud si eu una-alta.
A invata limba perfect e un efort continuu fata morgana, a sti limba bine e foarte posibil si foarte recomandabil, vorbit scris citit cat de cat. Eu am invatat de la televizor (filme, canale de stiri), de pe net, mai un howto, mai o stire, mai un chat, si din carti un pic, cat am avut acces in Romania. Mi-a luat doua luni sa-mi fac curaj sa vobesc la telefon, desi fresh off the boat am mers la toefl si am luat scor 90% din maxim, deci in felul meu stiam...
Situatii discret penibile tot mai sunt, recunosc, femeie serioasa ma uit la hockey, a fost anul trecut un scandal cu Avery acela si sloppy seconds...eram la scoala, nu m-am prins ce inseamna doar ca e ceva obscen (e!), am tacut malc pana am ajuns la calculator si am aflat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

conchita era o intrebare sincera: cum poti invata la perfectie limba?

dar nu poti sa inveti limba la perfectie. ai luat-o si tu motamo. nici limba nativa nu o cunoastem la perfectie. era un fel de-a spune, in sensul ca trebuie sa cunosti limba, iar asta nu inseamna nivel de conversatie in tren si-atat, daca ai de gand sa lucrezi in domeniu specializat, in cazul de fata educatie si inginerie...daca nu, nu. standardele nu-s aceleasi pentru toata lumea.

eu traiesc din scris. dar citesc foarte mult in engleza si scriu zilnic. apropierea de perfectiune vine din practica, disciplina si studiu intens.

Mergi la inceput