Emigrare sau nu?
Raspunsuri - Pagina 14
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 Vin si eu sa intreb timid...un pompier ce sanse ar avea sa-si gaseasca de lucru si cam la ce nivel s-ar ridica salariul? |
Pompierii sint voluntari, primesc un gen de bonusuri, insa nu salariu.
blackpanterro spune:
Alina, am gasit situl asta pt Canada, poate te lamureste
http://www.recruitfirefighter.com/
Calificarile ce trebuie sa le aiba un pompier, vad ca ai nevoie de tot felul de certificari
http://www.recruitfirefighter.com/page0003.htm
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
dodo spune:
Ai dreptate, Pantero, vaz ca si aici sint job-uri, eu stiam ca sint voluntari, e drept ca nu m-a interesat subiectul, numai ce am auzit din media de voluntari pompieri, SES, mai ales anul asta cind au fost incendiile...Mea culpa, Alina, te-am informat gresit
alina023 spune:
Multumesc pentru raspunsuri si site-uri!
Dodo, tu vorbesti despre Canada sau Australia? In Canada nu sunt pompieri profesionisti? Mi-e greu sa cred....dar nah...chiar nu stiu.
Adriana, stiu site-ul acela insa nu m-a lamurit asa cum as fi vrut eu.
Edit: Am studiat site-ul mai atenta si cred ca am sa fac un abonament...macar sa vad exact ce joburi sunt si ce fel de teste. Desi...parca m-ar ajuta si niste informatii gratuite.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dodo
Pompierii sint voluntari, primesc un gen de bonusuri, insa nu salariu. |
hai domle....chiar asa? ...iar veniti aici cu povesti.
or fi si voluntari...da chiar asa toti?
poate si politia face tot voluntariat.
Guestus spune:
citat din mesajul lui alina023 Multumesc pentru raspunsuri si site-uri! Dodo, tu vorbesti despre Canada sau Australia? In Canada nu sunt pompieri profesionisti? Mi-e greu sa cred....dar nah...chiar nu stiu. Adriana, stiu site-ul acela insa nu m-a lamurit asa cum as fi vrut eu. Am nevoie de informatii de la sursa, in sensul ca vreau informatii de la persoane dezinteresate, ori acel site este un business care functioneaza tocmai din cursurile pe care le promoveaza. Poate ca experienta acumulata nu este suficienta, dar ma gandesc ca nici atat de multe cursuri nu fac pana la urma nici doi bani daca nu ai cunoscut focul pe viu. |
certificarile alina023....alea trebuie.
nu le ai nu pleci din Ro....clar. In ro ramii toata viata
Allure spune:
aici meseria de pompier e foarte bine platita si se da si package de beneficii foarte bun dar e greu sa prinzi asa ceva...sint examene si teste fizice, nu cunosc detalii de angajare, sorry.
cu echivalarea de studii pt profesori o sa ma interesez...are sotul meu un coleg a carui sotie e profesoara de stiinte sociale (parca) la liceu si are un salariu... + beneficii. si nu e la prima tinerete, au si vreo 2 copii si uite ca a putut. (in orice caz traseul este: cursuri, examene, cautat si gasit/ luat job)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
alina023 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
certificarile alina023....alea trebuie. nu le ai nu pleci din Ro....clar. In ro ramii toata viata |
Nu sunt inca decisa 100% ca vreau sa plec. Acum sunt la capitolul masurat de 10 ori ...tai numai o data dar macar sa fie bine!
In alta ordine de idei, m-am uitat pe mai multe site-uri legat de recrutarile pentru pompieri...brrrr...sunt canadieni get beget care incearca de ani de zile sa intre pe un job. Se pare ca este extrem de cautata meseria asta (dar nu de recrutori).
Pentru a fi profesor ai nevoie sa fi avut experienta anterioara in Romania sau eu daca am studii superioare si mai fac ceva cursuri/echivalari pot sa profesez?
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Guestus spune:
citat din mesajul lui alina023 Nu sunt inca decisa 100% ca vreau sa plec. Acum sunt la capitolul masurat de 10 ori ...tai numai o data dar macar sa fie bine! |
o sa vina guestus cu povesti de groaza...cu telenovele cu divorturi si oameni cazuti in patima betiei...si nu mai pleci nicaieri
alina023 spune:
Desi sunt oarecum off topic, am sa-ti raspund.
Asa cum nu iau in considerare ca fiind complet aplicabile la mine povestile cu happy end, n-am sa le iau nici pe cele de groaza! Sa zicem doar ca intra oarecum in peisaj.
Pentru ca inteleg unde bati tu...vin si intreb (pe toata lumea de la topic) unde ar putea sa se intereseze un potential candidat la emigrare, de conditiile in care se poate efectua acest proces, ce plusuri si minusuri sunt, care este situatia acum, in contextul crizei economice? Exista si alte surse de informare in afara de net?
Si o alta intrebare: cat de usor/greu se poate demara un business in Canada? Statul incurajeaza astfel de practici? Fiscalitatea banuiesc ca nu este f ridicata, nu? Dureaza mult pana pui pe picioare o firma?
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!