Azoospermie -cap 35 -
Raspunsuri - Pagina 16
alina_ro spune:
miki 
poti sa ne spui exact care sunt aceste analize imunologice.
eu am tiroidita autoimuna hashimoto si ma gandesc ca ar fi bine sa fac si aceste analize.
as vrea sa le fac la synevo, dar nu stiu ce sa cer.
din pacate nici la noi primul FIV nu a reusit. am avut un singur embrion. din pacate acum avem de asteptat parca prea mult pana la urmatoarea incercare. si inteleg ca la urmatoarele biopsii sansele sunt tot mai mici. nici nu vreau sa ma gandesc.
doctorul, cand l-a intrebat sotul ce sanse sunt la urmatoarea biopsie, a zis ca nu prea exista studii si cazuistica in ro.
miki-miki spune:
Alina ro
Analize imunologice
- Imunoglobulina G (IgG)- daca iese in afara limitelor normale, se recomanda efectuarea:
- Imunoelectroforezei
- Imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK) - in Romania analiza se poate efectua la Institutul Victor Babes de pe Splaiul Unirii-Bucuresti si costa 260 ron, sau tot contra cost la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central Carol Davila din Bucuresti, str. Mircea Vulcanescu nr.88 sector 1
- ATPO
- Anticorpi antisperma(ambii soti)
- Factor antinuclear (FAN)
- Anticorpi antiADN
Am dat un copy/paste la anal care sunt trecute pe I pag la sub "Trombofilia o cauza a infertilitatii". Eu mi-am facut imonofenototiparea limfocite cu toate ca mi-a iesit IgG in limite mi-au iesit NK mari. Legat de biopsie, dr Soare spunea ca dc se umbla acolo apoi poti avea surprize sa nu mai gasesti gigei de calitate si ca tb cel putin 6 luni sa se refaca. Dc face punctie at e altceva.
EDIT: Din lista de sus Imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK) +Factor antinuclear (FAN) + Anticorpi antiADN costa 336 ron la Institutul V Babes
Miki La anul pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
alina_ro spune:
miki,
sa inteleg ca biopsie se poate face minim dupa 6 luni, dar punctie se poate face si mai devreme?
eu am ATPO foarte mare, dar tiroidia functioneaza inca normal - eutiroidie. insa cred ca ar trebui sa imi fac si analizele de care imi zici.
miki, iti multumesc mult pentru toate raspunsurile tale. esti mereu foarte bine informata si ai un raspuns pt. fiecare. asta e mare lucru. 

miki-miki spune:
Alina
Cu multa placere
La o punctie nu se produce sange asa mult cum se produce la o biopsie de aceea nu tb sa se astepte asa mult. Si tb sa ia in per asta tratam naturist pt a obtine gigei de calitate.
Miki La anul pun d'un pui.

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
ucamm spune:
Buna fetelor!
sunt nou-nouta pe la voipe aici si as vrea sa a rog sa ma ajutati si pe mine dk puteti.
incerc aproape 2 ani sa raman insarcinata dar nu am reusit, problema nu este la mine ci la sotul meu care a facut o spermograma si au iesit urm rezulate;
volum 4.2
ph 7.5
concentratie 12.700.000
mobilitate 40% forme mobile
morfologie 70% forme normale
relativ frecvent leucocite
puteti sa imi spuneti catde grav este, abia peste 2 sapt pot sa ajung la medic si nu mai am rabdare.

miki-miki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ucamm Buna fetelor! sunt nou-nouta pe la voipe aici si as vrea sa a rog sa ma ajutati si pe mine dk puteti.incerc aproape 2 ani sa raman insarcinata dar nu am reusit, problema nu este la mine ci la sotul meu care a facut o spermograma si au iesit urm rezulate; volum 4.2 ph 7.5 concentratie 12.700.000 mobilitate 40% forme mobile morfologie 70% forme normale relativ frecvent leucocite puteti sa imi spuneti catde grav este, abia peste 2 sapt pot sa ajung la medic si nu mai am rabdare. ![]() ![]() ![]() |
Tb sa scrii la sub oligospermie, aici suntem cu
zero. Deci fata de noi stai fooooorte bine. Leucocitele arata o infectie, tb sa faca o spermocultura si ar fi bine sa o aveti gata cand ajungeti la dr sa nu mai pierdeti timpul. Bafta!!Miki La anul pun d'un pui.

Maya_I spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ucamm Buna fetelor! sunt nou-nouta pe la voipe aici si as vrea sa a rog sa ma ajutati si pe mine dk puteti.incerc aproape 2 ani sa raman insarcinata dar nu am reusit, problema nu este la mine ci la sotul meu care a facut o spermograma si au iesit urm rezulate; volum 4.2 ph 7.5 concentratie 12.700.000 mobilitate 40% forme mobile morfologie 70% forme normale relativ frecvent leucocite puteti sa imi spuneti catde grav este, abia peste 2 sapt pot sa ajung la medic si nu mai am rabdare. ![]() ![]() ![]() |
Ucamm, bine ai venit, cu rezultatul acesta va incadrati la oligospermie. Ar fi bine ca sotul sa ia niste naturiste, pana una alta
Tabitha spune:
Buna, dragelor.
Din fericire, va trebui sa va "parasesc". In majoritatea cazurilor, diagnosticul pus sotului meu ar produce o suparare f. mare, insa la noi a fost o bucurie. Dupa ce 5 ani de zile am trait cu ideea ca sotul meu are azoospermie, a fost supus unei biopsii testiculare, am facut un FIV cu donator (nereusit), am refacut acum 3 saptamani spermograma si am aflat ca are oligoastenoteratozoospermie severa. Acum incercam sa aflam daca are vreo infectie (dat fiind ca are multe leucocite) si apoi vom face tot posibilul sa imbunatatim diagnosticul, astfel incat sa putem face ICSI fara a apela la donator sau la biopsie. Oricum, mai stau prin preajma.
Va tin pumnii tuturor.
ucamm: concentratia este sub limita (dar nu de speriat), formele mobile sunt cam putin. Prezenta leucocitelor ar indica o infectia, care ar putea fi cauza concentratiei reduse si a imobilitatii. Probabil cu tratament se poate ajunge la normospermie in cazul vostru. 
copilutzu spune:
AndrutzaBirni te imbratisez , sincer , sincer!!
Cuvintele nu isi au rostul..
Inteleg prin ce treci .. si iti doresc sa "mergi" mai departe !!
Sterge lacrimitzele!!!
Pup fata!!!
Tabi , BRAVOOOO !!
Incet , incet dar sigur pe drumul cel drept!!
Ma bucur ptr. voi.
Azoospermia mi se pare cel mai urat diagnostic si cea mai rea pedeapsa " psihica".
Si la noi la spermograma scrie "frecvent leucocite"...
Mai scri-mi si mie unde sa mai repetam spermograma si la dr. ati mers.
( poate ai mai scris ...dar am cam citi printre randuri... scuze..
)
Este adevarat ca nu am mai repetat spermograma de mult...
Poate reusesc sa-i dau un impuls sotului si repetam....
Mikisoara mi-e doruletz de tine!!! 
Azoosurioare va pup!!!
Moniland spune:
Fetelo, Pisix mai traieste? Ceva vesti de la ea?
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)