o fetita moare dupa vaccinul anti virus HPV

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gadeamarc

Una peste alta, cine stie ceva engleza, va pricepe ce declara bunicul fetei despre situatia sanatatii ei. Aceasta declaratie este intr-un ziar britanic, acelasi care "a dat" vestea initiala cu decesul, deci nu poate fi pus la indoiala.

Permite-mi sa la comentariul referitor la ziarele de aici. Eu pun mereu la indoiala ceea ce citesc in special pentru ca aici ziarele sunt rareori de mijloc si foarte des de dreapta si de stanga. Cine traieste aici iti poate da mai multe explicatii.

In alta ordine de ideei declaratiile sunt date de tatal vitreg nu de bunic, si eu stau si ma gandesc, mai ales ca mama unui copil care are tata vitreg (fiul meu cel mare nu este fiul natural al sotului meu), ma intreb de ce mama, cea care banuiesc ca si-a iubit fiica, a alinat-o etc, nu da nicio declaratie, nu isi expune parerea? Ma intreb eu asa...

Cat despre pierderea suferita iti inteleg durerea si mai ales nevoia unui vaccin care sa iti apere fetita de cancer. Sunt total de acord numai ca vezi tu, fetita mea are 2 ani deci viata ma pune pe mine intr-o situatie buna iar pe tine intr-o situatie mai putin buna, tu nu mai ai timp sa astepti cativa ani sa vezi daca acest vaccin este ceea ce ar trebui sa fie. Pentru asta imi pare rau, regret enorm ca sunt parinti care trebuie sa ia o hotarare ACUM, pariniti care sunt supusi stresului de a hotari daca isi asuma riscuri sau nu.

Insa poate ar fi bine inainte sa sari fericit la vaccin sa stii cu adevarat riscurile pe care ti le asumi, sa te gandesti, sa cantaresti si sa fii mai putin categoric. Iar cand iei hotararea oricare ar fi ea sa nu o regreti insa nici sa nu incerci sa influentezi parerile altor persoane care au o situatie diferita de a ta.

Copiii mei sunt vaccinati cu toata schema de vaccinare insa acum eu sunt intr-o pozitie asemanatoare tie: a incerca un nou vaccin aparut, a hotari daca imi expun copiii drept cobai sau nu, vaccinul de gripa porcina. Ma framant noptile, nu dorm datorita faptului ca fiind informata am luat aminte de efectele secundare posibile. Insa n-am sa incerc sa conving pe nimeni nici sa incerce vaccinul nici sa nu, indiferent de hotararea mea.

Succes in alegerea ta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Insa poate ar fi bine inainte sa sari fericit la vaccin sa stii cu adevarat riscurile pe care ti le asumi, sa te gandesti, sa cantaresti si sa fii mai putin categoric. Iar cand iei hotararea oricare ar fi ea sa nu o regreti insa nici sa nu incerci sa influentezi parerile altor persoane care au o situatie diferita de a ta.

Copiii mei sunt vaccinati cu toata schema de vaccinare insa acum eu sunt intr-o pozitie asemanatoare tie: a incerca un nou vaccin aparut, a hotari daca imi expun copiii drept cobai sau nu, vaccinul de gripa porcina. Ma framant noptile, nu dorm datorita faptului ca fiind informata am luat aminte de efectele secundare posibile. Insa n-am sa incerc sa conving pe nimeni nici sa incerce vaccinul nici sa nu, indiferent de hotararea mea.

Succes in alegerea ta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Succes in alegerea ta.

Si din partea mea, !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gadeamarc spune:

Luna, Adriana, Alice, sarut mana!

Va respect punctul de vedere si sunt de acord cu el, mai ales ca fiica doamnei Luna este de doar 2 ani. Dana are 13, este deja o domnisoara in toata regula, iar eu sunt un parinte cu minte in cap, constient de ce i se poate intampla, chiar daca i-am dat - spun eu - o educatie solida.
Am studiat problema vaccinului anti-HPV de un an incoace si o cunosc mai bine decat un medic, tocmai pentru ca am avut si am o situatie speciala. Sunt informat despre virus si radacini, despre Nobel si firmele producatoare, despre efectele secundare si toate cazurile speciale care decurg de aici. Mai stiu si ca vaccinul, in sine, daca il cumperi, este o gramada de bani. Chiar si 10 milioane de lei vechi este enorm, nemaipunand la socoteala faptul ca este peste suma asta.

Am luat la puricat toate cazurile si parerea medicilor si a altor parinti, de aici si din strainatate. Sunt hotarat sa o vaccinez pe Dana, asa cum sunt hotarati si ceilalti parinti ai colegilor din clasa ei. M aintreba, la un moment dat, cineva de ce nu ii fac educatie fetei mele si ca este prea tanara sa faca sex pentru a lua virusul, uitand ca acesta se poate lua si prin atingerea propriuzisa dar si printr-un viol, Doamne fereste! Eu, unul, nu mai vreau sa mai trec vreodata prin ce am trecut acum mai bine de un si, mai ales, sa regret vreodata ca in anul 2009 am refuzat sansa fiicei mele la viata. Simplu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

In Romania, elevele vor fi vaccinate contra HPV fara avizul parintilor?

www.realitatea.net/adrian-streinu-cercel--secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii--participa-acum-la-realitatea-net-live--trimite-intrebarile-si-comentariile-tale_650087.html" target="_blank">realitatea

www.ziarulring.ro/stiri/8725/elevele-vaccinate-obligatoriu-anti-hpv" target="_blank">articol

.. din cate stiu eu, au cam intrat in panica ca le expira vaccinul (05.2010 si 08.2010) si-ar fi bani aruncati pe apa sambetii (25 mil eur)..

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

De dimineata am auzit si eu la radio, de aceasta declaratie.....
UF!
Sa vezi ce de parinti o sa-si tina acasa copilele...

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Nu se va mai cere acordul scris...e o diferenta. Vaccinarea se va face ca in toate celelalte campanii de vaccinare din scoli, cu anuntarea cu o zi inainte, iar parintele are dreptul sa refuze...
Au eliminat doar formularele acelea.

Mergi la inceput