Online banking - tzeapa cu sau fara intentie!?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
in contractul meu de credit exista un paragraf legat tocmai de acest aspect, plata ratelor in situatia in care scadenta pica in wknd sau sarbatori legale/zile nelucratoare.
uite ca am gasit (il aveam salvat in format electronic) : "4.5. In cazul in care scadenta platilor datorate nu este intr-o zi lucratoare bancara, plata se va face in prima zi lucratoare bancara urmatoare".

Aceasta este o facilitate pe care o ofera destinatarul platii. Gabriela trebuie sa citeasca in contractul de creditare ce se specifica despre atari situatii.
Repet, intarzierea de 2 zile pe care o reclama Gabriela nu este vina serviciului online ci provine de la destinatarul platii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

daca eu as fi mers la ghiseu cu banii in mana in data de 5 sa ii depun in contul respectiv tot in aceasi banca, tot cu data de 7 mi-ar fi inregistrat depunerea?

Citat:
O tranzactie efectuata astazi la 5, daca banca se inchide la 4, va fi inregistrata cu data de maine, ora de deschidere.

Eu am ordonat tranzactia in data de 5 ora 8.45, in data de 5 la ora 9.00 s-au deschis ghiseele banci, de ce nu s-a putut trece data inregistrarii data de 5?

si as mai avea o curiozitate, stiu sigur ca au mai fost 2 cazuri cand am platit rata tot in week-end, tot online, si atunci nu a fost nicio problema. care ar putea fi explicatia?

Mickyyy si cele 3 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005) Eliza Gabriela (28.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

deci, tocmai am intrebat la casieria bancii (nu dau nume, sa nu fie considerata reclama)

daca vii cu banii/op-ul la ghiseul bancii, intr-o zi de sambata, cand ai scadenta ratei, banii vor fi incasati, dar data procesarii platii in contul beneficiarului va fi luni, care este zi lucratoare bancara. anumite banci lucreaza cu clientii sambata tocmai pentru a le oferi, printre altele, posibilitatea efectuarii operatiunilor, deoarece in timpul saptamanii clientii nu reusesc sa ajunga la banca pana la terminarea programului de lucru cu clientii. edit : asta nu inseamna insa ca data transferului banilor in contul beneficiarului va fi sambata, ci luni (mai exact, atunci apar si in extrasul lui de cont, chiar daca banii, fizic vorbind, erau de sambata in contul lui). chiar si pe foaia de varsamant pentru plata in numerar, exista data operarii si data tranzactiei. daca ai fi platit la ghiseu sambata, cele 2 date ar fi fost diferite.

daca platesti cu OP, vezi ca pe formulare exista "data receptiei" si "data debitarii". daca ai fi platit sambata cu OP, aveai pe formular stampila cu data de sambata la data receptiei si cu data de luni la data debitarii.
si oricum, daca ai scadenta ratei intr-o zi nelucratoare bancara (wknd, zile libere, sarbatori legale), plata ratei se face in proxima zi lucratoare si nu se considera intarziere la plata. cel putin asa este la banca despre care povestesc eu aici. nu stiu cum este la alte banci, dar normal si corect asa ar trebui sa procedeze toate.
in privinta celor 2 ocazii anterioare, cand ai efectuat plati on-line in wknd, nu stiu ce sa cred, poate aveai scadenta intr-o zi de duminica ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Gabi, sambata nu este zi lucratoare bancara. Unele banci au deschise ghisee, dar nu orice operatiune poate fi efectuata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Buna,

Si eu am interent banking de vreo 2 ani. Nu am avut nicio problema cu ei. Eu primesc din cand in cand notificari prin care mi se comunica programul bancii, cum si cand se opereaza. Eu stiu clar ca daca ordonez o plata seara, imi apare ca se va lucra a doua zi. Daca ordonez o plata in week-end, clar luni se va opera, chiar daca mie banii nu imi mai sunt disponibili deoarece sunt rezervati. Iar pe extras vad data cand a fost operata plata de catre banca, nu data ordonarii ei de catre mine. Sa luam un exemplu, ca eu asa stiu sa vorbesc pe exemple , vineri seara verific contul, am suma x. Ma apuc si fac plata de y lei. Sambata in cont eu vad tot suma x, iar la plati vad plata ordonata de mine cu y lei. Sistemul rezerva suma de y pana luni dimineata cand se efectueaza transferul propriu zis din contul meu in contul beneficiarului. Asfel, luni seara, in cont voi vedea disponibil suma x-y. (asta daca nu am mai "papat" ceva intre timp... un z... un w.... ).

Gata ca m-am lungit cam mult.
Va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Noi am plecat in concediu cu niste bani pe un card, si cand sa scoatem de pe el am observat ca expirase de cateva zile
Atunci am transferat prin internet banking banii pe un alt card (al aceleasi banci) pe care il aveam la noi. Am facut asta sambata. Banii au intrat abia luni. Noroc ca eram cu niste prieteni iubitori de cash si am stat doua zile pe banii lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

A, si mi-am mai amintit una: am un card de credit, si l-am platit sambata, banii au intrat luni, am platit 80 de RON comision pentru ca scadenta era duminica. Deci nu e teapa, asa functioneaza tranzactiile bancare.
Din pacate nu ne informam noi destul de bine, si asta ne face sa platim. E adevarat ca si informatiile ni se dau in limbajul de lemn al bancilor, ca si cum noi ar trebui sa cunoastem toti termenii aia dar si noi suntem de vina ca nu suntem foarte atenti si nu ne interesam de toate detaliile. Asta pana cand ne arde la bani. Vorbesc din experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Exact asa functioneaza sistemul bancar si aici, cum a explicat Capcaunul. Adica orice tranzactie facuta online in weekend este actualizata de banca in prima zi lucratoare, deci lunea. Si apare cu data zilei de luni si nu cea din weekend. Eu nu las sa fac nici o plata in ziua cind e due (scadenta), special ca sa evit orice fel de penalizare le fac cu citeva zile inainte de data scadenta.
Deci parerea mea e ca nu e nici o teapa ci doar asa lucreaza sistemul bancar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Confirm si eu ce ti-au spus fetele. Banca nu ti-a dat nicio teapa, simbata si duminica nu-s zile lucratoare, tu poti confirma tranzactii dar ele se fac luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ma duc sa citesc toate comentariile dar din experienta mea de online baking, daca fac plati sambata, se inregistreaza cu data de luni, automat, asa ca...
plus ca intotdeauna fac plata cu 2 zile mai devreme, ca nu se stie ce se poate intampla...

Mergi la inceput