Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Am citit putin din urma si imi parerau sa va dau vesti proaste... IgE total nu da nicio informatie despre alergii. Este o analiza care singura nu spune nimic... Stefan, acum 3 ani, avea IgE-ul 20. Limita superioara, 24. DAR acum un an si o luna am aflat ca ESTE alergic. La acarieni, mucegai si par de caine si pisica.

Daca aveti un copil cu probleme respiratorii repetate (wheezing etc.) faceti-i testele de alergie, asa aflati ce trebuie sa inlaturati din viata lui (ce alergeni) si ce altele sa mai faceti!

Multumim de informatii.
Asa e, IgE-ul total nu face lumina in cazul alergiilor dar nici nu mi se pare normal ca medicii sa se ia dupa el si sa o clasifice ca fiind alergica. Ori e concludent, ori nu. CDiana cele mai multe crize le-a facut la efort. Am eliminat tot ce e alergen din casa chiar de la primele simptome.
Astmul e de 2 feluri : alergic si non-alergic. Exista sanse mari ca fetita mea sa se incadreze la cel non-alergic ...asa cum a fost si fratele meu.
Dar pana la 3 ani nu voi stii cu certitudine ce fel de astm este. Doar testele cutanate vor intari diagnosticul.
La ea de ex. Aerius, Zyrtec-ul, Ketof-ul au fost apa de ploaie. Nici nu i le-am mai dat chiar daca medicii le prescriu.

Sa fim sanatosi !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Am scris ca am citit putin, dar pentru ca pe mine m-a macinat mult situatia, inclusiv cand am aflat ca este alergic, ca am hotarat sa sfatuiesc pe toata lumea care este mai mult sau mai putin in situatia noastra sa faca testele de alergie. Macar scapati de o necunoscuta. Eu sustineam sus si tare ca nu este alergic, mai ales ca el facea crize de tuse in combinatie cu viroze respiratorii. Testele de sange, desi nu atat de fidele, pot fi facute si din sange.

Sanatate va doresc.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Felicitari pentru fetita din burtica!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

Felicitari pentru fetita din burtica!

Multumim!

Am inteles ideea ta, dar ce nu inteleg sunt medicii.
Imi spun :"Faceti testele de sange ca aflam sigur daca e alergica sau nu" Intep copilul ..ii i-a din 3 locuri ca nu rezista vena la cat sange e necesar si totul negativ...inclusiv IgE-urile specifice la cei 15-20 alergeni testati.

Repet specificii inca de 2 ori la intervale mari de timp si tot negativ.
Parca nu le convine ca e negativ...dar daca nu sunt concludente de ce le mai facem? De ce intep copilul ca sa aflu ce ?? Toate testele facute au iesit negative mai putin un IgE total(128) facut in septembrie. Wow , cand l-au vazut parca s-au luminat...e alergica...e alergica.
Alt pneumolog la care am fost doar odata si care a vazut rezultatul mi-a zis ca IGe-UL ala total (128) nu e corect. Nu avea cum sa cresca asa mult in intervalul de timp si sa-l repet in alta parte pentru ca sigur a fost un KIT cu probleme. A mai avut o fetita in aceeasi situatie, testata la acelasi laborator si in aceeasi perioada.
L-am repetat abia acum si a iesit negativ. Deci la trei testari de IgE total, 2 infirma alergia si una nu. Iar pe specifici, nu a iesit alergie la nici o testare (3 testari).
Plus ca IgE-ul ar trebui sa fie un test relativ simplu si concludent. El testeaza prezenta anticorpilor in sange, nu ? Voi ce parere aveti ?
Stiu ca in anii din urma, 5-6..testarea serologica pe alergeni era rudimentara. Medicii nu puneau pret pe ea.
Dar acum vad ca se pune mult accent, deci trag concluzia ca e oarecum concludenta.
Oricum tratamentul e acelasi deci nu prea conteaza ca e alergica sau nu. Conteaza pentru moralul meu. Nefiind alergica sunt sanse sa ne vindecam mai repede.

Sanatate si imi pare rau sa vad ca tot mai multe mamici intra pe topicul asta. Dar traim cu speranta, ca toti copii vor scapa de astm, cat mai repede.
Sanatate !

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Buna fetelor si La multi ani, cu multa multa sanatate!
Softurela, in primul rand felicitari pentru mica minune din burtica si o sarcina cat mai usoara.

Citind ce ai scris ce a patit Diana si apoi tu, am retrait practic scenariul de groaza al sarbatoprilor noastre.
- 24 decembrie ok, 25 tuse continua, non stop, bagam schema de trayament, nici o ameliorare. Ajung la Budimex, il vede o rezidenta, diagnostic "hiperactivitate bronsica", schema normala + Eurespal. Nici o ameliorare.
- 26 dec seara 38 cu 6 care nu cedeaza la antitermic, respiratie mult ingreunata, ajungem la Budimex cu 39 cu 5, Novocalmin, vor sa il interneze (avea oxigenul 93), refuzam internarea si plecam cu o lista cat casa de medicamente + nelipsitul antibiotic.
- inca 2 zile febra maxim 38, zic merge spre bine copilul, dar vine 30
- din nou tuse continua fara nimic altceva, nici macar febra. Fugim de dimineata la Babes, ii face o injectie cu Dexa, mai pe seara incepe sa respire mai bine si sa tuseasca la maxim 15 minute.
- dar ma apuca pe mine, febra nu mare, 38, frisoane si o tuse uscata si in rafale pana imi venea sa vomit + o stare generala de toata jalea.
- normal ca nu am mai fost nicaieri, astep[tam ziua de maine sa mergem la control cu baiatul si pe medicul de familie sa o vada pe mami.

La fel ca la voi "raceala" s-a dus direct la bronhii, iar diagnosticul primit a mers de la bronsita acuta pana la pneumonie acuta, Cezar inca are secretii si aud cum ii suiera plamanul drept, eu tusesc pana vomit, iar intre reprize ma simt ca o leguma. Ma tratez si eu cu Modafen si Fervex. In conditiile date ma gandesc daca sa ma duc maine la munca si copilul la gradi. Vroiam si eu sa merg sa ne testam de ah1n1 dar banuiesc ca e inutil. Stiu si de la alte persoane care au ajuns la Babes si la Bals ca testele se fac numai in cazuri exceptionale. Analizand situatia inteleg acum si de ce Romania are atat de putine cazuri de gripa noua. Pentru ca pe celelalte nu se oboseste nimeni sa le diagnosticheze.

PS Dupa aproape 2 ani de umblat prin spitale si de analize, inclin sa cred Softurela ca fetita ta numai alergica nu e.
Nicoleta...ma bucur ca Stefan este mai bine, avand aceeasi problema poate e spui mai multe despre vaccinul de desensibilizare
Monu...stiu de la alergoloaga noastra ca Ventolinul poate da aceasta sangerare (o avem si noi, alti factori declansatori ar mai fi sprayurile antihistaminice utilizate direct in nasuc (pt rinita alergica).

Va pup fetelor si multa, multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

va multumesc pentru raspunsuri, o sa ii fac si eu dozare igE, acum ii dau de 2 zile Plantusin si incepe sa se combine tusea seaca cu o tuse productiva. sper ca e de bine...

va intrebam daca o va ajuta sa-i fac aerosolii doar cu ser?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Nu am citit chiar tot, dar va pot spune ca la astmul bronsic de tip alergic nu se face niciodata febra, crizele sunt foarte dese, de la crize usoare pana la unele severe. Mihai a avut chiar si stop respirator, dar cu timpul crizele i s-au rarit. Acum este in remisie, sper sa ramana asa, astmul nu se vindeca niciodata, cel putin asa mi s-a spus.

Ajutati-l pe Dan !

Mihaela de Tatiana si Mihai
si

Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

Sperantza-da,si aerosolii doar cu ser ajuta.Mie mi-a recomandat prof.Cernatescu pt Tudor.

Softurela-felicitari pt culoarea burticii

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Softurela, cum mai sunteti? Sper ca ati trecut cu bine de gripa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Softurela, cum mai sunteti? Sper ca ati trecut cu bine de gripa.

Multumim de intrebare.
Suntem bine cu totii. Diana a avut o stomatita aftoasa imediat dupa revelion si n-a mancat nimic toata saptamana. Din fericire, saptamana trecuta a pus la loc kg-ul pierdut.
Voi ce faceti ?

Mergi la inceput