Voi de cand incercati sa deveniti mamici?
Buna,tuturor aspirantelor.
Eu de 3 luni, tot incerc sa devin mami
si inca nu s-a intamplat pana acum. Stiu ca nu e foarte mult si ca trebuie sa am rabdare, sa nu ma stresez ...dar uneori devine greu sa fac asta si ma intristez fara sa vreau.
Sunt curioasa voi de cat timp lucrati la proiectul bebe
??? Sau din ce ati mai auzit de la cei din jurul vostru (de la colege, prietene, mame) cat timp a durat pana s-a produs minunea??
Va pup pe toate.

Raspunsuri
brunadria spune:
florentina,sa se intample minunea cat de repede!!!
eu incerc de 10 ani si nu am reusit inca ! imi pun sperantele in urmatorul fiv din octombrie..
daca nu sunt pb la voi ,asteapta cu siguranta va veni si bebe!!
bafta!
samira33 spune:
noi am decis in 2007 sa facem bebe....am fost la medic...am facut analizele uzuale premergatoare unei sarcini...si dupa 6 luni de incercari am ramas gravi.....numa' ca a fost SEU
eeee...si de atunci a mai trecut peste noi un Fiv....iar acum ne pregatim de al 2-lea.....si ultimul ![]()
Ioannoula spune:
Noi incercam de 5 luni....iar doctorul ne-a zis sa mai asteptam 1 an...2....
Mi-a zis ca am ovare polichistice, dar nu mi-a dat tratament pentru ca am cm normal si sunt tanara, si sa nu ma grabesc. Eu nu sunt in tara...sunt in Grecia. I-am zis mamei sa imi trimita clomifen. Sa fac o incercare:D poate ma ajuta... ca in doctori...nu am avut niciodata incredere, iar acum nici atat.
vanessa80 spune:
Noi incercam de vreo 4 ani sa facem bebe. Dupa 3 inseminari nereusite, acum ne pregatim pt FIV. Sotul are anticorpi antispermatozoizi si gigeii sunt putin si lenesi.
Iunia82 spune:
Noi incercam de 5 luni...Avemm 27 ani-eu (respectiv 32-el). Dar de 2 luni nu ma mai stresez deloc, mai ales ca am auzit in jurul meu de persoane tinere care au incercat in jur de 1 an (am vazut ca asta e perioada in care, daca nu sunt probleme, ar trebui sa apara sarcina - 90% sanse). Totodata, am inteles ca lunar exista o sansa de 25% de a concepe, iar daca luam in calcul si factorii implicati (ovulatie, hormoni, "gigei ok"), faceti socoteala ca exista putine sanse sa se obtina o sarcina chiar si atunci cand facem totul ca la carte.
Asa ca teoretic nu ar trebui sa existe griji decat dupa 1 an de incercari asiduue.
E cam matematica explicatia mea, dar eu asa am reusit sa scap de presiunea lui "De ce intarzie bebele?"
Va pup
ANITA75 spune:
buna Florentina,nu fi trista ca nu vine bb eu zic sa mai lucrati la proiect ca aveti timp,sunteti la inceput mai rau e daca nu apare dupa 1-2 ani atunci sa-ti faci griji,pina atunci spor la

Iunia82 spune:
Daca mai adaugam si problemele medicale...
De exemplu, la mine este vorba de lipsa tiroidei (mi s-a extirpat) de la varsta de 16 ani. Va dati seama ca am si mai multe incertitudini legate de capacitatea de conceptie.
Dar, asa ca o nota pozitiva
, mi-am monitorizat ovulatia toate aceste luni si e ok, chiar aproape ceas (teste ov pozitive, TB bazala crescuta in a II-a jumatate a lunii, mucus).
De aceea, eu las totul in seama celui de sus, ca de griji, slava domnului, avem parte zilnic ![]()
Maya_I spune:
Noi cam de 4 ani. La inceput nu ne-am ingrijorat, credeam ca nu e problema, apoi ne-am dus la un ginecolog care mi-a sat un tratament cu Clostilbegyt care nu mi-a facut bine deloc, mi-era foarte rau de la el asa ca l-am intrerupt. Apoi am descoperit un chist ovarian, am facut laparo si vazand ca bebe tot nu apare mi-am facut toate analizele (de sange si de secretie) si mi-au iesit bine toate. Abia atunci doctorita mea de atunci mi-a zis sa facem o spermograma. A iesit foarte proasta: azoospermie!!! Si in tot timpul asta crezusem ca eu sunt cea cu probleme! Binenteles ca dupa diagnosticul (cred ca a fost gresit) de azoospermie a urmat o perioada de disperare, de tristete, de lacrimi... normal. Apoi, la sfatul fetelor de pe forum, acum vreo luna l-am convins pe sot sa mai faca o spermograma. A iesit cam nasoala, dar macar noul diagnostic, de oligospermie, ne da sperante din nou. Speram sa reusim!
Ioannoula spune:
Eu nu inteleg... Cum ne chinuim si disperam sa facem bebe...si sunt unele care raman de aiurea ii fac si i arunca??? cand eram la ginecolog era o pustoaica cu o amica si cu ma-sa. Ramasese gravida...Si tipa mama ei la ea... Si sor-mea a ramas. Are 19 ani. Nu si-a dat seama pana la 4 luni. A avut cm normal si a luat si novinette.... 

Florentina_C spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioannoula Eu nu inteleg... Cum ne chinuim si disperam sa facem bebe...si sunt unele care raman de aiurea ii fac si i arunca??? cand eram la ginecolog era o pustoaica cu o amica si cu ma-sa. Ramasese gravida...Si tipa mama ei la ea... Si sor-mea a ramas. Are 19 ani. Nu si-a dat seama pana la 4 luni. A avut cm normal si a luat si novinette.... ![]() ![]() ![]() |
Si eu m-am intrebat asta, recunosc... Singurul raspuns care l-am gasit e ca asa e viata...
Si eu stiu un caz....Chiar finul meu de 16 ani va devenii curand tatic peste vreo 3 luni....Prietena lui a ramas gravida...Acum nu au avut decat sa se mute impreuna si vor vedea mai departe...Ce sa spun...copil cu copil...
Noi nu trebuie decat sa speram ca va fi totul bine, sa fim optimiste si sa avem increderea.Eu sunt convinsa ca DD o sa ne dea si noua un bebe sanatos si frumos...Pana la urma o sa se intample...Sunt sigura de asta...