Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nici eu nu-mi vaccinez baietii! (s-a vrut o gluma)

E normal sa inceapa o noua campanie din moment ce vaccinurile sunt achizitionate si se apropie termenul de expirare. Ce vreti sa faca cu ele? Sa le arunce?

Anya

Nu este nici o gluma pt. ca acest vaccin este bun pt. tulpinile care provoaca neoplasm la nivelul colului uterin. Aceleasi tulpini pot provoca si cancer penian si cancer bucal , depinde de tipul raporturilor sexuale.
Eu nu mi-as face vaccinul , o colega de-a mea si-l face , profesorul de imunologie si oncologie a spus ca este stupefia din cauza faptului ca atatea persoane sunt impotriva vaccinului si ca daca ar putea el si l-ar face maine .

Nu m-as hazarda sa afirm ca si Roxana ca e o "boala inchipuita" . HPV-ul exista , cu tulpinile benigne este deja infestata 80% din populatie , sa spui ca nu exista tulpini maligne este o prostie ami mare decat ...toate prostiile.
Medicii de familie si toti ceilalti medici pot primi sponsorizari din partea firmelor farmaceutice pt. a prescrie produsele lor si nu ale altora. Sau pur si simplu prescriu ce cred ei ca e mai bun .
Daca vine cineva la urgente primeste de la 3 doctori 3 medicamente diferite , dar cu aceeasi actiune , in functie de ce crede medicul ca e mai ok.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

P.S: Roxana , schimba titlul .
Fara vreo rautate , doar vreau sa spun ca atunci cand cineva combate o idee face o impresie deosebit de proasta daca greseste inca din titlu.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

xio, probabil ca Roxana se gāndeste ca vaccinul anti-HPV e facut to pe baza de HPV. sau nu e cazul la Gardasil?

Īn alta ordine de idei, am intrat pe Wiki si am citit ca:
"infectarea cu HPV infection este un factor necesar pt. dezvoltarea aproape a tuturor cazurilor de cancer de col uterin"
sigur, e vorba de doar cāteva tulpini maligne, din multele tulpini de HPV - majoritatea sunt benigne din fericire.

sincer, nu ma asteptam: credeam ca infectarea cu HPV e responsabila doar de o mica parte a cancerelor de col...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu am vazut reportajul dar cunosc scenariul.
Mi-a sarit in ochi insa exemplul "copii care fac des pipi in pat"
Daca cumva se refera la enurezis atunci acel lucru e ceva foarte serios si nicidecum inventat.
Exista foarte multi copii cu aceasta problema, primara si fara o cauza clara sau asociata unor complicatii neurologice (sindrom de coada de cal, spina bifida), inclusiv la noi si foarte putine medicamente care sa ii ajute in mod real.
In alta ordine de idei, voi chiar credeti ca lumea asta medicala e un fel de Dragonul Rosu sau Europa, un fel de sat fara caini in care "mafiotii" ce detin companii farmaceutice inventeaza boli si medicamente.
Pai nu sunt destule boli fara tratament eficient, e nevoie sa inventeze ei unele noi?
Stie cineva (sau s-a pomenit in documentarul de mai sus) cate etape e nevoie sa fie parcurse de un nou medicament pentru a fi aprobat, si cate dintre ele (majoritatea) nu ajung niciodata sa fie utilizate de bolnavi desi poate ca le-ar salva viata pentru ca nu reusesc sa treaca toate cerintele de siguranta.
Voi ati auzit de FDA? Dar de EMEA?
Voi chiar credeti ca medicii stau si trateaza pacientii dupa articole din revista "Sanatate pentru toti" sau emisiunile de la teveu?
Voi ati auzit de articole peer review, de disclaimere, de trialuri clinice cu zeci de mii de pacienti, controlate si para controlate, guvernate de legi mai stricte decat va puteti inchipui, de metaanalize, de ghiduri de practica medicala.
Voi chiar credeti ca lumea asta medicala e ceva gen lumea interlopa?

Of Doamne, usor mai se lasa manipulati unii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Da Xio, ai dreptate! Acest nenorocit de HPV poate da multe alte tipuri de cancer decat de col uterin (penian, anal, bucal, esofagian, chiar si pulmonar). Si da, se recomanda si barbaatilor, si medicilor care intra in contact cu pacinenti infectati....

Din nefericire (sau fericire) in iunie am participat la o conferinta pe teme de HPV unde nu numai ca am aflat in amanunt (fara a fi de specialitate) despre acest virus, dar am auzit si parerile cele mai avizate din lumea medicala romaneasca despre veaccinarea anti HPV.

Este revolatator ca opinia publica a reusit sa intoarca parintii impotriva acestei sanse pe care o au copii: aceea de a scapa de o boala letala...

Mai cititi o data cele scrise de Xio, ea fiind medic se poate exprima mai stiintific... Eu pot doar sa spun ca daca as avea o fiica cu siguranta as vaccina-o. Inca ma mai gandesc daca sa nu ma vaccinez si eu... dar din pacate am cam depasit varsta (desi marja de varsata e doar recomandata, nu se interzice dincolo de 26 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu am vazut acel reportaj la televiziunea olandeza si manipularea companiilor farmaceutice este o chestiune foarte serioasa. Ancheta a intrat pana in straturile adanci ale mediei: televiziuni, reviste, filme sau site-uri. DA - exista interese foarte mari din partea companiilor medicale iar manipularea lor se produce pana la nivelul subconstientului (orice emisiune medicala de tv este 100% influentata de sponsori - ce se spune, ce medicamente se iau in discutie, ce boli ar putea avea un personaj de telenovela, ce il doare, ce ii se recomanda in film, toate revistutele de duzina ale farmaciilor urmaresc doar sa produca cititorului senzatia sau urgenta psihica ca a cumpara un medicament sau ceai ... etc.

EU nu pot sa ma aventurez sa declar ca toti medicii stiu dedesubturile financiare sau sunt martorii/eroii acestei manipulari ... insa stiu exact ca aceasta manipulare exista. Stiu cazuri 100% verificate. In orice caz reportajul televiziunii olandeze a fost foarte corect si dur. Nu ma indoiesc de profesionalismul lor.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Pentru Sheannamp:
Da-mi voie sa-ti spun de la bun inceput ca televiziunea de stat olandeza e asa un fel de otv, asta pentru ca vad ca e oricum totul la misto.

E vorba despre medicamente autorizate de EMEA in cazul de fata, pentru care companiile farmaceutice fac "lobby" la greu si articolul vorbeste despre hypeziektes=hype-boli(boli la moda) adica care din boli "oarecare" la un moment dat in istoria medicala devin peste noapte boli foarte foarte naspa...si deci se face un lobby si advertising foarte agresiv si se manipuleaza media pentru a incerca sa creeze panica si deci "vanzari"...acuma tu nu lua de bun documentarul olandez, ca doar stim cu totii "olandezii" astia sunt mai "conspirationisti" de felul lor......mai ales aia de la televiunea de stat.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

ilse - afirmatia ta despre televiziunea olandeza de stat este pur si simplu o aberatie. ma rog, daca asta crezi tu... e libertatea ta de optiune.

ilse, scuze acum am vazut ca glumeai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

ilse - afirmatia ta despre televiziunea olandeza de stat este pur si simplu o aberatie. ma rog, daca asta crezi tu... e libertatea ta de optiune.

ilse, scuze acum am vazut ca glumeai

Eu zic ca ei si cu Zembla fac niste documentare foarte ca lumea, documentat.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Vad pentru a nu stiu cata oara ca in optiunea pro/anti vaccin conteaza mult mai mult parerea vecinei de la parter decat o parere avizata.

PS. Degeaba va eschivati acum caci in curand vaccinul va fi dispersat pe toata suprafata globului prin intermediul trails-urilor.

Mergi la inceput