Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!
Vad ca iar a inceput o campanie de promovare a vaccinului HPV impotriva cancerului de col uterin.
Eu eram pro vaccinare dar acum o saptamana mi-am schimbat parerea dupa ce am auzit urmatoarea poveste de la o prietena care locuieste in Olanda.
ATENTIE FIRMELE FARMACEUTICE MANIPULEAZA:
Televiziunea Olandeza de stat a facut o ancheta care a scos la iveala ca firmele farmaceutice manipuleaza opinia publica ca sa-si vanda diverse produse.
Cum functioneaza:
- firma farmaceutica "inventeaza o boala" care nu prea exista cum ar fi "copii care fac des pipi in pat"
- firma farmaceutica incepe o campanie de promovare a acestei boli recurgnd la cele mai interesante constructii:
* cumpararea de spatiu publicitar in reviste ascunzand faptul ca articolul despre boala ar fi sponsorizat de o anume firma
* cumpararea de "stiri platite" la posturile TV
* cumpararea de reclama in Seriale de televiziune foarte po****re unde un personaj principal spune ca are aceasta boala
* pliante la medicii de familie
* etc.
- dupa ce opinia publica este pregatita, se lanseaza pe piata "antidotul" si se instruiesc medicii de familie (care beneficiaza de diverse avantaje de la aceste firme) sa prescrie acest medicament in cazul in care pacientul il cere.
Si uite asa, un pacient sanataos se trezeste peste noapte bolnav si baga in el chimicale care probabil ca nu il ajuta cu nimic.
Alt exemplu ar fi boala ADHD? Ma intreb daca ea este reala.
Daca cineva din Olanda a vazut aceasta emisiune ne poate spune daca este sau nu adevarata aceasta poveste.
Acum, traducand aceasta poveste la vaccinul HPV nu pot decat sa remarc in baza informatiilor din presa ca:
- Ministerul sanatatii s-a grabit sa cumpere 8 milioane de vaccine (mult prea multe decat era necesar). De ce toate odata si nu in transe? Probabil ca altfel nu mai aveau bani de vile si mercedesuri...
- Ministerul a inceput o campanie de promovare a acestui vaccin, campanie care s-a derulat dupa modelul "publicitate platita la prieteni" (modelul Udrea), campanie acre evident nu a functionat
- O mare parte din vaccine expira in Februarie 2010 deci la minister este panica mare
- Ministerul incepe o noua campanie care va avea probabil aceleasi rezultate proaste deoarece este facuta pe acelasi model: cu bani din publicitate platim la televiziuni spatii de campanie electorala
De ce nu gasim informatiile necesare aici pe forum? De ce nu se inregistreaza cineva de la ministerul sanatatii sau un medic care face parte din campanie sa ne explice cum stau lucrurile? De ce nu gasim aceasta informatie in revistele de specialitate? De ce nu sunt instruiti medicii de familie? Probabil ca pur si simplu nu ii intereseaza decat vila si mercedesul iar pe noi ne trateaza ca o cireada de vaci proaste.
In aceste conditii eu m-am hotarat sa nu-mi vaccinez copilul! Deci un NU HOTARAT pentru HPV! De ce sa nu mai astept? De ce sa nu faca vaccinul la anul dupa ce avem mai multe date despre efectele secundare?
Voi ce credeti?
Raspunsuri
admin spune:
Offtopic: eu am vazut emisiunea la care te referi. Informatia pe care o prezinti mai sus este aproape corecta. Mie mi-a scapat partea cum ca medicii de familie fac si ei parte din aranjament. Este adevarat insa ca nu am vazut emisiuna de la inceput.
Raspnsul firmelor farmaceutice a fost: Nu facem nimic ilegal! Se pare asadar ca au gasit o portita in legea olandeza care regleaza publicitatea medicamentelor.
O zi buna Echipa Desprecopii.com
ilse spune:
Eu n-am vazut emisiunea, dar inainte de "inceperea isteriei cu vaccinul antiHPV" a fost un documentar facut de Zembla(parte din televiziunea olandeza de stat) in acelasi stil, am dat atunci link(la alt subiect)...o sa caut si acum.
Roxana vezi ca te pui contra curentului, cei care cred ca virgula companiile farmaceutice sunt "pure" precum apa de izvor, te vor califica conspirationista Big Pharma.
Adica nu le-a reusit in primavara, las ca toamna se recicleaza vaccinurile de primavara.
Si as fi tare curioasa, cati useri DC care sunt pro-vaccinHPV chiar si-au vaccinat copiii, stiu ca o fata din Australia a fost singura care a zis ca ea da, restul iar or sa bage "tunurile propagandistice" si atat.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
anya spune:
Nici eu nu-mi vaccinez baietii! (s-a vrut o gluma)
E normal sa inceapa o noua campanie din moment ce vaccinurile sunt achizitionate si se apropie termenul de expirare. Ce vreti sa faca cu ele? Sa le arunce?
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana - Ministerul sanatatii s-a grabit sa cumpere 8 milioane de vaccine (mult prea multe decat era necesar). De ce toate odata si nu in transe? |
Cica:
Pentru campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin de anul trecut s-au achizitionat 110.000 de doze de vaccin, cu 23 de milioane de euro, a declarat Ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
Eu sint de acord cu prima parte a mesajului tau. Pana incepi sa traduci dupa ureche la HPV.
ilse spune:
yeap, am gasit, cred ca despre asta e vorba:
http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&no_cache=1&tx_broadcast[item_id]=1411
din pacate nu vad ceva deja tradus in engleza.
Roxana spune:
citat din mesajul lui xenocid Pentru campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin de anul trecut s-au achizitionat 110.000 de doze de vaccin, cu 23 de milioane de euro, a declarat Ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Eu sint de acord cu prima parte a mesajului tau. Pana incepi sa traduci dupa ureche la HPV. |
Draga xenocid. Recunosc ca am citat din memorie datele care le-am auzit la o emisiune la Realitatea si nu le-am verificat. Iti multumesc pentru completare.
In ceea ce priveste traducerea dupa ureche, evident ca mi-o asum ca parere personala. Recunsc ca am fost influentata de prietena mea si ca nu sunt obiectiva. Dar raman la parerea ca Ministerul Sanatatii este total ineficient in ceea ce priveste informarea noastra si raman la parerea personala ca actioneaza cu "musca pe caciula" si "ghidonat" de interesele firmelor farmaceutice.
As fi foarte interesata sa stiu care sunt firmele de promovare (sau de publicitate ca nu stiu exact cum sa le numesc) care se ocupa de campania de informare si cine este proprietarul lor. M-ar bucura sa aflu ca sunt firme de renume international care au experienta in domeniu... si nu firme infiintate peste noapte cu adrese de "cutie postala". Cred ca ar fi un subiect interesant pentru un ziarist de investigatii.
alintaroma spune:
http://abcnews.go.com/video/playerIndex?id=8358588
Fyi
Eu deocamdata ma bucur ca inca mai avem citiva ani sa ne hotarim daca il vom face sau nu ca daca ar fi sa hotarim azi nu l-as face.
LORI spune:
Din cate stiu eu campania actuala este derulata de firma Kondiment (http://www.kondiment.ro/). Prima campanie a fost condusa de o alta firma.
Interesant:
- ca ministerul sanatatii nu a ales aceiasi firma ca si la prima campanie (poate nu au fost multumiti de rezultate?)
- firma Kondiment face des afaceri cu statul (vezi aici: http://www.kondiment.ro/portofoliu_95/guvernul-romaniei_112.aspx si http://www.kondiment.ro/ne-recomanda_91/radu-puchiu_72.aspx)
- General Manager este Lucian Despoiu
In rest, din cate stiu eu (lucrez in domeniu) este o firma buna cu oameni care stiu ce fac (profesionisti adevarati).
admin spune:
citat din mesajul lui ilse (...)Si as fi tare curioasa, cati useri DC care sunt pro-vaccinHPV chiar si-au vaccinat copiii, stiu ca o fata din Australia a fost singura care a zis ca ea da, restul iar or sa bage "tunurile propagandistice" si atat. |
Avand in vedere ca acest mesaj nu este unul obiectiv si se pare ca aluneca intr-o directie - in opinia mea - fara valoare informativa va sugerez sa folositi urmatoarea ancheta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142762
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ADMIN
Avand in vedere ca acest mesaj nu este unul obiectiv si se pare ca aluneca intr-o directie - in opinia mea - fara valoare informativa va sugerez sa folositi urmatoarea ancheta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142762 |
ok Admin...poti insa sa confirmi ca link-ul de l-am pus reprezinta emisiunea despre care vorbeste Roxana?