Ajutati-ma sa iau o decizie
Raspunsuri - Pagina 5
anamaria spune:
da, cam asa ma gandeam si eu...
avand calificarea de cofetar, poti sa pregatesti prajituri pt diferite ocazii, cozonaci de Craciun si Paste samd. multa lume ii cumpara, si multi dintre ei ar prefera un cozonac facut in casa celui din supermarket.
iti poti face eventual publicitate pe net, pe blog, prin mail sau asa ceva, e gratis si mesajele circula.
madi79 spune:
Eu pot sa raspund la acest subiect din proprie experienta.M-am nascut in Constanta,am trait in oras pana la 27 ani.Impreuna cu sotul am hotarat sa ne facem o casa intr-o localitate la 25 km de Constanta.Avem toate conditiile :apa curenta, canalizare (fosa septica), 2 bai in casa.Avem 140 mp locuibili.In oras nu cred ca ne-am fi permis un asemenea spatiu.Am facut naveta la munca (acum sunt in CIC) si cei 25 km mi se pareau o bariera intre munca si viata personala.Ajungeam acasa foarte fresh,ma detasam pe drum de tot stressul.Nu mai vorbesc despre avantajele copilului.Toata ziua sta in aer liber.La bloc daca as fi locuit ar fi trebuit sa il scot in parc,ceea ce nu e tot timpul la indemana.
Succes in luarea deciziei!
Madalina, mami de Andrei (11.06.2007)
mireluta39 spune:
Madi,iti multumesc si tie pentru mesaj si tot mai mult inclin sa aleg varianta cu mutatul la tara.Deja am inceput sa ne facem fel si fel de planuri in familie si totodata citesc cu mare interes sfaturile voastre,pentru ca imi sunt de mare ajutor.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
mandyksch spune:
Mirela, mama mea este in pensie de cativa ani buni, dar niciodata n-a fost genul de femeie care sa stea pur si simplu, sa nu faca nimic. O vreme a facut poantlas, apoi s-a apucat de facut prajituri, mai intai pentru cercul de prieteni, apoi in timp pentru colegii de servici ai mei si a surorii mele, si sa stii ca si-a extins cercul clientilor f mult. Face tot felul de prajituri, fursecuri de multe feluri, pic-nic, prajituri cu creme, torturi, ecler etc. Si crede-ma ca sunt f cautate prajiturile ei, nu se compara la gust cu cele din cofetarii. Si se castiga destul de bine din treaba asta. Tu esti de meserie cofetar, deci ai un atuu in mana, foloseste-l. Fiecare drum incepe cu un pas.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madi79 Eu pot sa raspund la acest subiect din proprie experienta.M-am nascut in Constanta,am trait in oras pana la 27 ani.Impreuna cu sotul am hotarat sa ne facem o casa intr-o localitate la 25 km de Constanta.Avem toate conditiile :apa curenta, canalizare (fosa septica), 2 bai in casa.Avem 140 mp locuibili.In oras nu cred ca ne-am fi permis un asemenea spatiu.Am facut naveta la munca (acum sunt in CIC) si cei 25 km mi se pareau o bariera intre munca si viata personala.Ajungeam acasa foarte fresh,ma detasam pe drum de tot stressul.Nu mai vorbesc despre avantajele copilului.Toata ziua sta in aer liber.La bloc daca as fi locuit ar fi trebuit sa il scot in parc,ceea ce nu e tot timpul la indemana. Succes in luarea deciziei! Madalina, mami de Andrei (11.06.2007) |
mda, pai daca ai tot confortul si stai practic in "banlieu" (25 km e totusi foarte aproape de oras...), si ai de lucru in C-ta... asa oricine s-ar muta "la tzara"
nu prea vad nici o asemanare cu cazul Mirelutei, care are conditii clasice de tzara unde vrea sa se mute (nu apa, nu canal, buda in fundul curtii), nu pare a avea perspectiva navetei la jobul de la oras...
PS: toata lumea e extaziata de aerul curat si virtutile sale... īmi permit sa adaug ca e bine sa ai si cu ce-l īncalzi pe cel din casa iarna, cānd vin gerurile (brrrrr)... ca toata lumea stie ca aerul curat face miracole ... dar aerul foarte rece poate face pneumonie :(
madi79 spune:
Eu am banuit ca in oras au un apartament pe care il pot vinde,asa am procedat si noi.Din banii ramasi isi pot face conditii,mai ales daca exista exista o casuta deja.
Scuze daca am inteles gresit.
CorinaDani spune:
Mireluta,
Nu stiu daca si ce decizie ati luat privind mutarea la tara, plecarea in Spania sau sa ramaneti in Pitesti.
Dar iti propun un mic experiment : chiar de azi sau de maine, muta-te la tara, la socri, pentru cateva zile sau o saptamana. Acum ploua, este frig, noroi peste tot. Vei vedea daca te acomodezi cu aceste conditii, cu incalzitul, cu spalatul la lighean, cu mersul la toaleta din curte, fara prea multe programe TV, fara acces la net, etc.
Daca si dupa aceste zile iti mentii dorinta de a te muta la tara, jos palaria ! Eu una nu as putea in ruptul capului sa dau confortul de la oras pe viata grea de la tara...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
carmen77 spune:
Mireluta, cat de departe ati sta la tara de un oras mare? Eu vroiam sa iti sugerez si ce cumparam noi ... adica lapte si oua de la o tanti care vine de 2 ori pe saptamana la noi in bloc (noi luam de 2 ori pe saptamana cate 4 l de lapte si 10 oua), si la noi in bloc numai mai are vreo 4 familii la care da lapte si oua. Si sunt sigura ca mai merge si la alte blocuri. Deci daca aveti animale ... asta ar fi o sursa buna de venit, sa distribui produse la oras, de 2 ori pe saptamana, cata vreme ai un oras mare relativ aproape ...
In rest nu ma bag cu decizia pro/contra plecat la tara, eu una nu cred ca as putea.
anamaria spune:
citat din mesajul lui CorinaDani [...] iti propun un mic experiment : chiar de azi sau de maine, muta-te la tara, la socri, pentru cateva zile sau o saptamana. Acum ploua, este frig, noroi peste tot. Vei vedea daca te acomodezi cu aceste conditii, cu incalzitul, cu spalatul la lighean, cu mersul la toaleta din curte, fara prea multe programe TV, fara acces la net, etc. |
citat din mesajul lui CorinaDani toata lumea e extaziata de aerul curat si virtutile sale... īmi permit sa adaug ca e bine sa ai si cu ce-l īncalzi pe cel din casa iarna, cānd vin gerurile (brrrrr)... ca toata lumea stie ca aerul curat face miracole ... dar aerul foarte rece poate face pneumonie |
nimeni nu s-ar muta bucuros, de maine chiar, la tara. adica sa-si lase confortul de la oras, jobul, prietenii, relatiile, schoppingul si ce-o mai fi contand fi fiecare din noi/ voi si sa se mute la tara, la MUNCA FIZICA si trai nu chiar atat de confortabil. asta au cam spus-o toate sau majoritatea postarilor.
totusi, mireluta cerea niste pareri vis-a-vis de situatia ei, care nu este chiar ROZ, si la posibilitatea de a scapa de situatia asta, fie plecand in spania, fie placand la tara. asta pentru ca situatia familiei ei face sa nu isi mai permita sa locuiasca in apartamentul de la Pitesti.
una peste alta, fata parea sa incline spre a se muta la tara. (si eu am fost de aceeasi parere ... )
o fi noroi la tara si in prima faza cel putin wc in fundul curtii, toate ale gospodariei mai dificile si mai incomode. dar e o situatie disperata care cere masuri disperate nu?
se mai pune problema cu ce se va incalzi la tara? dar apartamentul din Pitesti cu ce il va incalzi? la oras e gratis incalzirea?
acum ramane de vazut cum va evolua situatia.
daca va ganditi ca aceasta mutare sa fie definitiva, atunci pe termen mediu/ lung se pot face multe imbunatatiri la casa de la tara, sa fii practic ca la oras.
de ex noi la tara avem hidrofor (dar multe comune au de-acum si retea publica de apa si canalizare, sau vor avea destul de curand), avem baie in casa, boiler si apa calda instant, iar pt caldura avem sobe cu lemne.
mie nu-mi place sa merg la tara iarna, cel putin imi permit asta atata vreme cat imprejurarile sunt de asa natura ca se poate si altfel.
daca ar fi sa aleg intre a pleca intr-o tara straina fara sa am ceva sigur acolo (un contract de munca adica) si a ma muta la tara, NU as pleca in strainatate!
desigur, puteti cauta joburi in tari UE si daca gasiti ceva sigur atunci se schimba datele problemei... dar altfel nu vad care e alternativa?! nu te poti duce pe termen lung sa te intretina, practic, familia sau prietenii, cat de binevoitori ar fi!
CorinaDani spune:
Ana Maria,
Mirela a spus din start ca are probleme de sanatate (coloana), s-a nascut si a crescut la oras, asadar nu a avut prea mult de-a face cu traiul si munca grea de la tara.
Socrii ei sunt batrani, nu mai au putere, poate ca nici conditiile de acolo nu sunt stralucite (probabil casa este veche, fara apa curenta, canalizare, baie, incalzire cu lemne ,etc.).
De aceea majoritatea raspunsurilor date au inclinat balanta in favoarea ramanerii in Pitesti, reesalonarea datoriilor catre banci, gasirea unui job suplimentar sau o colaborare in domeniul in care Mirela are specializare (cofetar-patiser), pentru suplimentarea veniturilor familiei si pastrarea standardului de viata actual.
Desigur, situatiile extreme cer masuri extreme, dar poate ca Mirela va fi suficient de inteleapta si norocoasa astfel incat sa ramana in Pitesti si sa rezolve, macar partial, problemele financiare.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )