Ajutati-ma sa iau o decizie
Raspunsuri - Pagina 4
grodear spune:
Eu as alege sa plec la tara. E grea viata la tara dar in Spania s ar putea sa ti fie si mai greu avand in vedere ca multi se intoarc de acolo pentru ca nu au ce munci.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
http://community.webshots.com/album/567799118dvcfRG
ellinia spune:
Viata la tara nu e chiar asa idilica cum e prezentata in unele postari, munca in aer liber care face bine la spate o fi daca ingrijesti trei straturi de flori nu daca ingrijesti gradini de porumb, cartofi, varza sau mai stiu eu ce. Laptele e foarte ieftin, 60 de bani pe kg si nu poti face bani din asta pentru cata munca e cu o singura vaca. Noi luam lapte de la tara de la socrii si soacra-mea mereu e in priza cu vacuta, se trezeste la 5, ii da mancare, face curat, o duce la iarba verde - daca e vara - la pranz ii duce apa cu butoaiele cu caruta, pe la 6 ii pregateste iar galeti cu apa si merge dupa ea, plus porci daca ai, gaini, eu una nu cred ca as face fata, si, in general, cei care au trait la oras foarte greu se pot adapta vietii si muncii de la tara.
Eu te-as sfatui sa ramaneti in oras, criza asta nu o sa mai tina o vesnicie, ai o meserie ceruta, incearca sa vorbesti la banca sa faci o esalonare de plati, sa duci creditul pe mai multi ani ca sa platesti mai putin. Sau, daca ai tai cumnati au posibilitatea sa va cazeze pentru un timp poate va gasiti ceva de lucru pe acolo, cu toate ca sunt slabe sperante.
Marox spune:
In Spania, daca te-ai duce, ce meserie ai face? Ca daca e sa culegi capsuni, mai bine te muti la tara, in Romānia...
kariguld spune:
cum au spus si altii, viata la tara se potriveste doar unora...depinde de om, iar ca sa lucrezi ceva si sa si castigi, trebuie mai intai investitie si apoi multa munca. poate ca vor trece doi trei ani pana sa simti ceva venit.
de plecat in Spania, nu plecati fara o garantie serioasa pentru un job acceptabil. si nu va culcati pe gandul ca, neamurile va vor tine....pana la o vreme, apoi va trebui sa platiti chirie si alte cheltuieli sa si mancati, etc, etc. daca ai copii, ai nevoie de asigurare medicala, chiar si pentru voi e necesara.
cantariti bine fiecare varianta, avantaje si dezavantaje, nu-i usorara nici una, dar cu vointa si optimism se poate orice.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
AnaGN spune:
Poate suna stupid... dar nu poti sa le incerci pe amandoua?
Adica sa pleci la tara - iti inchiriezi casa pentru a acoperi o parte din credit.
Si incerci la tara - si daca nu iese, peste cateva luni, un an, plecati in Spania, ca rudele voastre au zis ca mai stau ani buni.
Asa esti sigura ca le-ati incercat pe amandoua.
Succes
ps. Stiu ca ce am scris suna de parca ar fi un lucru banal - cred ca e destul de dur sa treci prin ce treceti voi
mirelacam spune:
Noi suntem in spania de cativa ani, si avem noroc ca aceasta criza nea prins "bine implantati" la locurile de munca, ca daca nu poate ca singura optiune era sa ne intoarcem acasa.Nu faceti prostia sa plecati de undeva de unde cat de cat aveti o stabilitate.Aici este greu, fff greu,.Noi ne-am luat ramas bun de la multi prieteni care au revenit in romania.Locuri de munca nu sunt, iar cele care apar (ff putine) sunt date in primul rand spaniolilor.Incercati sa va descurcati acolo, nu faceti prostia sa plecati in necunoscut.Poate peste vreo 2-3 ani , va merita sa veniti, dar acum nu o faceti.Oricat de rude v.ar fi persoanele la care veniti, nu va vor putea ajuta.
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 Mireluta, Aurel e sotul tau? Daca da, din cāte deduc citind pe blogul lui (poate gresesc, daca e asa, scuza-ma!), el e convins ca afacerile tip MLM sunt cele de succes. El face vro afacere MLM? Am vazut postarile mai vechi de pe blog īn care spunea ca e insuportabil de stresant sa asculti de sefi o viata īntreaga. Sa īnteleg ca el nu mai lucreaza ca angajat la vreo firma? daca nu lucreaza, produce vreun venit din activitatile lui? Sa nu te superi pe mine... dar sa fii angajat n-o fi musai aspiratia vietii vreunuia dintre noi, dar prezinta si avantaje ... printre ele ar fi salariul lunar . Nu toata lumea poate trai ca patron de mica / mare afacere sau din MLM. Daca ar fi asa, n-am mai fi majoritatea dintre noi salariati si cu sefi pe cap . Iar meseria ta... e foarte ceruta, dar la oras nu la sat! crezi tu ca nu gasesti post de cofetar īn oras? Mai ales īntr-un oras dinamic si prosper ca Pitestiul... Ca sa n-o lungesc: eu n-as pleca īn Spania īn conjunctura actuala, dar nici la tara (tu fiind oraseanca, si īntelegānd eu ca unde te duci nu e apa curenta, nu e canalizare, buda īn fundul curtii...); m-as stradui sa avem cāte un job fiecare īn Pitesti. Sau poate apar joburi legate de Craiova, acum cu Fordul... ce meserie are sotul tau? Am luat drept amuzante īndemnurile mobilizatoare conform carora "munca īn aer liber face minuni", daca te doare spatele de la sedentarism, s-ar putea ca miscarea mai multa de la tara sa rezolve durerea asta" . |
multumesc de compliment... imi place sa cred ca sunt o persoana care are simtul umorului
desi de data asta vorbeam serios...
am spus ca e modul in care as proceda eu. in pitestiul cel prosper descris de tine mi-a fost imposibil sa inchiriez un apartament de 2 camere, intamplator in aceeasi zona. 4 camere sa reuseasca sa le inchirieze?! ma indoiesc...
sincer eu nu cred ca as pleca nici LA tara nici DIN tara. as spera si as cauta in continuu un loc de munca in pitesti - pt mine si pentru sot. nu am o parere avizata, adica nu pot sa spun ca m-am documentat in domeniul afacerilor MLM (desi am citit blogul din curiozitate ). insa nu cred ca acest 'job' iti ofera suficiente venituri in momentul actual. mai greu sau mai usor cum ti-e norocul sa poti suporta un sef (mai sunt si unii buni...), eu una nu ma vad lucrand decat in sistem clasic, pe postul meu si cu salariul destul de sigur, lunar. am cochetat cu idei despre afaceri de familie, francize etc. dar toate implica niste costuri si riscuri... pe care prefer sa nu mi le asum.
si daca NU se poate si nu se poate sa gasesti job pt tine si/ sau sotul tau in pitesti, ai rate la banca si tot tacamul, una peste alta nu te mai poti descurca defel... incepi sa te gandesti si la alte variante nu-i asa?
in spania, cum s-a mai zis, e criza, multi dintre romani se intorc sau o duc greu acolo. nu as alege sa plec oricum si in orice tara DECAT cu contract de munca parafat. ceva sigur si care sa-mi convina.
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika mireluta n-a explicat exact care e situatia cu casa. insa mutatul la tara mi se pare o decizie cam... definitiva. pentru ca presupune sa-si vanda apartamentul si sa-si cumpere o casa la tara, nu? insa plecatul in Spania ar insemna ca nu vinde, poate inchiria si cu chiria sa plateasca ratele. plus ca ar putea reveni oricand. problema, dupa cum am mai spus, e sa gaseasca ceva de lucru rapid in Spania. |
cum vine asta? ca sa plece la tara ar trebui sa-si vanda apartamentul... pe cand in spania, nu?! in spania nu ai nevoie de locuinta? de bani pt traiul zilnic?!
Ramonika spune:
presupunem ca in Spania castiga de ajuns incat sa plateasca si chirie. altfel nu se merita sa plece. majoritatea celor plecati platesc chirie, doar nu crezi ca toti au casa lor...
la tara daca merge tre sa stea undeva, nu? poate si acolo sa stea cu chirie, insa tre sa aiba si bani s-o plateasca.
Mik spune:
Mireluta, eu zic ca daca ai si meseria de cofetar, as studia mai intii piata : ai sa stai intr-un sat mare ? trece vre-un drum important ? satele invecinate sunt mai departe / mai aproape ? Caci poti continu sa-ti faci meseria, gen o data pe saptamina si de sarbatori (Sfinti, paste, Craciun) si mai ales sa ai comenzi la botezuri, nunti, parastasuri, inghetatata adevarata vara, dulceata la comanda. E adevarat ca vei avea nevoie de ceva unelte (tavi, cuptor si alte cele, tu stii mai bine).
(faci cum se spune un studiu de piata si apoi un buisness plnn)
Gindeste-te bine, sfatuieste-te cu cineva, dar mai bine de virsta voastra (si nu vreo babutza habotnica din vecini).
Succes !