Sa invatam GERMANA impreuna!
Raspunsuri - Pagina 6
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Blues,da' ce faci daca mama nu stie germana? |
pai asta ar fi util si mamei; ea invata cu copilul ce inseamna cuvintele respective.
Flaflo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Blue eyes hast du etwas neues auch fur Erwachsene? (entschuldige mich dass keine Umlaut ich benutze, weil keine Deutsche Tastatur ich habe) - si pt greselile gramaticale, asemenea . Astept corecturi si..provincia, naturlich! |
"entschuldige mich dass ich keinen Umlaut benutze, weil ich keine deutsche Tastatur habe"
Daca nu ai Umlaut regula este: ü=ue, ä=ae, ö=oe.
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Flaflo
"entschuldige mich dass ich keinen Umlaut benutze, weil ich keine deutsche Tastatur habe" Daca nu ai Umlaut regula este: ü=ue, ä=ae, ö=oe. "As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes Flavia si Bianca |
Danke Flavia sa stii ca am banuit dupa postare ca asta era greseala, pt ca numai verbul merge la final, nu si subiectul dar dupa nevorbit si neauzit cateva zile deloc germana, m-am aiurit de tot.
Pe-aia cu umlautul o stiu, insa mi se pare ca arata asa nasol in scris, ca am preferat aici sa nu le pun. Crede-ma, parol
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
pai asta ar fi util si mamei; ea invata cu copilul ce inseamna cuvintele respective. Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
Eu am intzeles,dar daca mama nu stie germana cum poate ea sa citeasca in aceasta limba?bine citeste e clar,dar cum e cu pronuntzia,cum e cu accentul ,intzelegi tu la ce ma refer!
Eu am mai spus,noua ni s-a recomandat(la momentul venirii lui Andrei in germania nici eu nu vorbeam germana,adica rupeam acolo,intzelegeam da' nu pot spune ca vorbeam)ca eu s avorbesc romaneste cu el si doar sotzul germana!
Dana
LindaZ spune:
Ma bucur sa va gasesc si sa citesc asa un subiect desi noi locuim in Romania. Insa fetita mea face germana la gradinita (intensiv acum, doi ani a facut optional ca nu era grupa mica intensiva) si as vrea ca vara viitoare sa mearga la Viena la un club, ceva unde sa faca activitati cu copii in limba germana. Stiti asa ceva? Ea va avea la anul 6 ani si putem sta la cineva o saptamana, doua. Am gasit pe net un fel de academie pentru copii, dar doar pentru copii peste 7 ani. Nu vreau neaparat sa fie cursuri de limba germana, pot sa fie de altceva, doar sa aiba ocazia sa interactioneze cu copii ce vorbesc germana nativ. Poate un club, o gradinita cu activitati de vara, etc. Poate fastrackids cum exista la noi. Stiti asa ceva? Multumesc.
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro