Sa invatam GERMANA impreuna!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Nicoleta,

E bine ca a inceput germana cu studenta respectiva, si e foarte bine ca si ea stie mai multe limbi caci va intelege situatia si va stii cum s-o abordeze.
Faptul ca stie si romana si engleza este un atu important atit pentru ea cit si pentru el, ar fi fost destul de frustrant la inceput, pentru copil, la ore particulare, sa nu se poate exprima ca sa fie ajutat, tocmai pt ca la scoala nu se poate intelege cu nimeni.
Copilul meu a fost intr-o situatie similara dar el macar stia engleza si in clasa mai erau vreo 2 copii care vorbeau bine engleza, invatatoarea vorbeste foarte bine engleza asa ca lui i-a fost mai usor ....
Va invata germana copilul tau sint sigura, primele luni sint mai grele insa ....si e bine ca are tot sprijinul tau. Nu uita sa-l lauzi mult mult mult pentru orice progres, cit de mic !!!!

In rest, despre invatat germana eu nu prea pot sa dau sfaturi din experienta caci nu o vorbesc, abia o inteleg si nici asta prea mult. Personal imi lipseste motivatia....
Mi-a povestit cineva , se zice ca , in general, abia dupa 3 ani de locuit aici incepi sa intelegi limba si sa o vorbesti cit de cit, sa te obisnuiesti cu ea adica....Germana e foarte grea si challenging...

-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda

..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraOana spune:

..deutsche sprache schwere sprache...

Mami de Sebastian Gabriel 30.Mai.2009 http://b1.lilypie.com/1dPfp2.png
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">Burtica si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Marimar, asta e fost si ideea, sa luam in prima faza pe cineva cu care frustrarea lui data de bariera lingvistica sa nu fie adancita. Dupa ce va incepe sa stie cat de cat, chestii uzuale, vom incerca si ceva mai serios, dar sa ajungem noi acolo...

Laura, tu stii ce zici acolo

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Laura, de la Dl Google citire... "Limba german#259; limba majore"

Mergi la inceput

Hallo!

Stie cineva un dictionar online roman-german care sa aiba si articolele (pentru cuvintele nemtesti, desigur)?

Multumesc.

Mergi la inceput

halli hallo!

nicoleta..din pacate dictionarul roman german pe care il folosesc eu..www.dictionar.us nu da si articolele...dar poti sa te duci pe www.duden.de si acolo unde scrie "wie schreibt man:" scri cuvintul la care cauti aricolul..si iti vine dupaia cunvintul si articolul...exemplu..scri: tisch..si iti apare TISCH, DER mai jos...deci inseamna ca e DER TISCH...sper ca m-am facut inteleasa..ca nu prea ma stiu la explicat

deutsch sprache schwere sprache adica limba germana limba grea...e un proverb nemtesc..si nemti stiu ca vorbesc o limba grea.::)

www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">Burtica si Sebastian

Mergi la inceput

Laura, multumesc. Este o solutie, dar cam complicata (nu ca nu as intelege ce ai explicat , dar sa folosesc 2 dictionare... in conditiile in care cel mic trage de mine...).

Mai stiti careva un singur dictionar care sa faca asta?

Mergi la inceput

http://hallo.ro/search.do?d=de&l=en&type=both&query=casa

Mr Google m-a ajutat din nou sa gasesc ce-mi trebuie. Sper sa va ajute si voua.

Mergi la inceput

Mr Google: prietenul care la nevoie nu te lasa...

Mergi la inceput

Laura, sper sa fie si bun dictionarul. O fi? N-o fi? Ca la cata germana stiu, nu-l pot testa... dar nici nu cred ca-mi trebuie maimult, deocamdata. (oricum, fara raspunsurile vostre Mr Google nu valora nimic)

Mergi la inceput