Sa invatam GERMANA impreuna!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norris spune:

buna,
revin cu vesti depsre gradinita...azi a fost a doua zi de gradi iar baiatul meu era f dezamagit pt ca nu s-au jucat copiii cu el, ca il dadeau copiii la o parte....cred ca e normal, mai ales ca el e nou si ceilalti tin sa isi apere teritoriul...se pare ca din pacate nu fac mai nimic la gradi, azi nici macar nu le-a citit in engleza...
educatoarele mi se par super plictisite...si mai e si gradinita privata...
cred ca o sa reincep sa caut gradinite si daca gasesc una sa imi placa ,il mut de aici...
o sa las sa treaca o luna apoi sa vad daca exista vre-un progres... o zi buna,
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui norris
.se pare ca din pacate nu fac mai nimic la gradi, azi nici macar nu le-a citit in engleza...

cristina

Cristina dar de ce sa le citeasca in engleza?E vreo gradinitza speciala?

Ca aici copii nu invatza engleza la gradinitza!

Ce am uitat sa spun desi sunt convinsa ca toata lumea stie si procedeaza ca atare,este sa fitzi alturi de ei,sa-i incurajatzi,laudatzi pentru orice cuvint invatzat!

Vor veni desigur si momente de astea cum spune Cristina,este normal sa vina dar...vor trece!Curaj si capul sus!

Dana

editez sa spun ca prin speciala intzeleg internatzionala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norris spune:

Dana,
Aici e gradinita bilingva sau cel putin asa zic ei...au zis ca toate activitatile le vor face in engleza si germana...dar am senzatia ca nu e totusi asa.In tara a facut gradinita in limba engleza si eu inca tin cu dintii sa continue cu engleza...ca sa nu uite.E in stare sa povesteasca in engleza , sa tina o conversatie...ieri zicea ca le-a citit o poveste in engleza ,dar azi...doar joaca?interesul meu e sa invete germana ,iar engleza macar sa o mentina...credeti ca vreau prea mult?
ioi.....cred ca sunt prea pretentioasa...oricum ,am inceput iar sa citesc ce postati si imi place sa va urmaresc...
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Persoana cu care face Stefan germana este o studenta romanca, (edit) tipa a facut germana din clasa 1 si aici studiaza ro, germana si en. A mai facut ore in particular, zice-se cu rezultate bune.

Pe viitor aspiram la ore cu o austriaca, de la o firma specializata, sa vedem ce iese...

Si da, eu recunosc, trebuie sa mai lucrez la partea de sustinere...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Nicoleta,cred ca mi-a scapat ceva!

In ce clasa e baiatul?

Dana

Mergi la inceput

In clasa 1. De ce? Doar de 2 saptamani si 2 zile a intrat in contact cu limba germana... Si am dori sa termine cu bine clasa 1. Am prea multe pretentii oare?

Mergi la inceput

Pai tu ai spus ca face engleza din clasa I si am crezut ca afacut clasa I in Romania!

In Germania limba engleza se introduce din clasa a 3 a!(sper ca nu s-a modificat intre timp)!

Iar 3 limbi in clasa I...in conditziile in care voi suntetzi vorbitori de limba romana ambii...poate fi prea mult!

Dana

Mergi la inceput

Dana, m-am exprimat ca o cizma, tipa asta cu care face germana studiaza germana din clasa 1... am corectat. Deh, oboseala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Nicoleta, ai dreptate, germana este sucita, insa doar pentru noi adultii, copii ar putea sa invete la fel de usor si chineza... Insa parerea mea este sa puneti momentan accentul doar pe germana, caci 3 limbi (dinre care una complet noua) este prea mult pentru el. Noi am vorbit acasa exclusiv romaneste, Bianca a mers de la 2 ani la cresa (jumatate de zi) si nu a avut probleme cu limba. Acum tinde sa vorbeasca mai mult germana decit romaneste. Chiar in weekend a fost prietena ei la ea, si, desi vorbeste romaneste le-am surprins ca se jucau in germana. Nu-ti fa probleme, vor invata foarte repede!
Cit despre tine: nu poti invata germana acasa. E o limba care necesita multa conversatie. Un curs te-ar ajuta la inceput, iar apoi multa, multa conversatie.
Ionica, Cristina, activitatile la gradinita se fac de regula dimineata, dupamasa este pentru joaca. Sigur ati primit la inscriere o foaie cu programul unei zile de gradinita, uitati-va peste ea.

Mergi la inceput

Uf, iar nu m-am facut inteleasa. Eu vroiam sa laud putin tipa care vine la noi, sa-l invete germana pe copil. Ea studiaza 3 limbi. Stefan face dor germana. Si romana acasa, fireste.

Mergi la inceput