Igiena in bucatarie! Cum ne protejam de bacterii?
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alintaroma/alintaroma.jpg)
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Gabitza, cred ca nimeni nu spala in chiuveta de la bucatarie catelusul pe labe ![]() |
Te inseli amarnic
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
PS si am mai auzit si de soacra americanca gasita de nora spalindu-se pe cap in chiuveta de la bucatarie
![](alcool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mindy spune:
sunt multe pe youtube si cu bebelusi spalati in chiveta. americanii cam practica asta. (nu toti)
musafirii americani ce vin la mine se spala pe maini la chiuveta din bucatarie. :(
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happiness_4_us/Happiness_4_us.jpg)
Happiness_4_us spune:
Mda, nu are sens sa spun ca nici eu nu pun legumele si nimic altceva , ce urmeaza a fi gatit, in chiuveta.
Eu folosesc clasica strecuratoare mare de plastic, in care pun legumele dupa ce le-am curatat, carnea o pun in farfurie adanca, dupa ce a fost transata, si pe urma cu ele la spalat si pus direct in cratita/oala, dupa caz.
Eu fac asa ptr ca asa am vazut la mama, si de, asta se indoctrineaza vrei nu vrei, ptr ca nu mai gandesti de ce si cum, stii sigur ca daca ea asa facea, inseamna ca asa e bine dar si pentru ca eu curat/dezinfectez chiuveta cu Cif si mi-e teama sa nu ramana vreo urma care sa ajunga unde nu trebuie.
De folosit folosesc tocatoare de plastic, si la fel ca si voi, cel negru este ptr carne, cel alb pentru legume. Nasol este ca si sotul mai gateste cand il apuca inspiratia si el nu tzine cont de astfel de detalii.
El foloseste ce-i pica la indemana. Trebuie musai sa-i fac instructajul.
Dupa folosire tot ajunge in masina de spalat vase, de acum vor ajunge si buretii si multumesc de idee, sincer nici nu-mi trecuse prin cap, eu ii schimbam saptamanal, si laveta si buretele. Am sa incerc sa-i si spal ca sa fiu sigura ca sunt ok, chiar daca ii voi schimba in acelasi mod.
Am inteles, ok, bacterii multe, trebuie curatenie stricta.
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca suntem atat de atente cu igiena ptr noi, atunci cand spalam biberoane,tetine, suzete, ptr cei mici, cum procedam ca ele sa nu intre in contact d enici un fel cu chiuveta? Eu dupa ce le spal cu detergent le pun pe toate intr-o oala, si pe urma pe rand, le clatesc si le asez in suportul special de biberoane, unde le pun la uscat, suspendate.
Voi cum procedati?
Poate mai invat cate ceva de la voi, ca sigur nu mi-ar strica!
Peria cu care sunt spalate, la cat timp trebuie inlocuita?
Din ce material este indicat sa fie facuta?
Este de preferat sa aiba sau nu buretel in varf?
Multumesc frumos!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!