INSEMINARE 44

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Luminitanu mai fac nici un beta hcg.Am sa astept iar cand vine ma duc la eco pt chisturi.Incep apoi cu menopurul si ultima IA.
Sotul meu a vorbit cu un medic ginecolog aici in cazul in care nu va iesi nici urmatoarea.Acum iti spun si tie.Au gasit astia si fac foarte des la pacientele peste 40 ani cu sanse de reusita foarte mari o metoda mult avansata fata de vitro si ICSI care are numele de PICSI.Eu nu stiu ce inseamna asta, am inteles doar ca se face aici si in Anglia si metoda asta asa cum am spus o folosesc pe scara larga la paciente cu probleme mari sau cele trecute de 40.Poate te gandesti si tu la asta.Daca optezi pt asa ceva, pentru ca suntem colege de suferinta si pt ca te simt aproape de suflet cu cea mai mare placere vei putea si tu si sotul sa veniti sa stati la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

anda lichidul in sacul Douglas inseamna clar spargerea foliculului,deci ovulatie.nu e chist neaparat cel de 27.peste cateva zile poti afla la eco.si chiar daca ar fi,de ce sa iei anticonceptionale?mai mult ca sigur ca daca ar fi totusi un chist ar fi unul functional iar astea se retrag singure cam intr-o luna.la mine asa a fost si eu l-am avut de 35mm!!!!de ce sa pierzi o luna in care poti ramane gravi?dar sa gandim pozitiv ca luna asta se prinde bebe!!muuuulta bafta tie si tuturor care au facut IA!!!!

la mine nimic nou.nu am avut ovulatie luna asta.
am o intrebare!poate suna cam ciudat dar eu am gasit pe net pe o gramada de site-uri urmatorul lucru:fazele lunii au mare legatura cu menstruatia si ovulatia femeii,de ex perioada cu luna noua e favorabila conceptiei pt ca atunci au femeile fertile ovulatia iar cam pe luna plina vine mentra.de ex eu am calculat si la mine e fix invers.pe diverse site-uri scrie ca are mare legatura cu infertilitatea inexplicabila a multor femei.voi stiti ceva de treaba asta?e exact ca si fluxul si refluxul marii,e vorba de atractia lunii asupra pamantului,nu e nimic SF.
as dori sa-mi spuneti cateva pareri.

pupici la toate

Carla, draga mea nu stiam de asta nimic si sunt si eu destul de mare (de ani!)... dar (zic pe olteneste) ma facusi curioasa, m-am uitat repede aseara pe calendarul 2009 cu fazele lunii, si la naiba (!) si eu cam pic pe luna plina in perioada fertila; de la tine inteleg ca ar trebui sa fiu pe luna noua la ovulatie ca sa concep -interesant!!!- dar asta inseamna ca poate voi concepe abia la anul sau in urmatorii ani cand m-o prinde luna noua ca ovulez!.. glumesc, dar sa stii ca imi place subiectul!!! In acelasi timp ma si infricoseaza predictiile astrale/lunare ca nu cred ca sunt 'schimbabile' sau controlabile!!...

tot aseara am vazut ca unii sustin ca ar fi bine sa te prinda ovulatia in faza lunii in care ai fost nascut, la mine ar cam fi "ultimul patrar", daca zic bine... Eeee...si aici e chestie de asteptare si socoteli grele la care nu ma pricep!... dar interesant tare subiectul, recunosc!!..
tu ce probleme de fertilitate ai?...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sabine

Luminitanu mai fac nici un beta hcg.Am sa astept iar cand vine ma duc la eco pt chisturi.Incep apoi cu menopurul si ultima IA.
Sotul meu a vorbit cu un medic ginecolog aici in cazul in care nu va iesi nici urmatoarea.Acum iti spun si tie.Au gasit astia si fac foarte des la pacientele peste 40 ani cu sanse de reusita foarte mari o metoda mult avansata fata de vitro si ICSI care are numele de PICSI.Eu nu stiu ce inseamna asta, am inteles doar ca se face aici si in Anglia si metoda asta asa cum am spus o folosesc pe scara larga la paciente cu probleme mari sau cele trecute de 40.Poate te gandesti si tu la asta.Daca optezi pt asa ceva, pentru ca suntem colege de suferinta si pt ca te simt aproape de suflet cu cea mai mare placere vei putea si tu si sotul sa veniti sa stati la noi.

sabine, multumesc, esti un "copil" tare bun, asta e o vorba a mamei mele . Sa stii ca o sa ma documentez, mi-ai dat tema de citit (!), ca cine stie, intr-o zi, la ce solutii o sa mai ajungem sa apelam!! Important este ca suntem decise, asta-i clar
Vom vedea incotro ne-o indrepta soarta!..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Sabine, asa cum spunea si Luminita important e sa fii sanatos o iei de la capat, te lupti pana reusesti. Si asa ca sa te consolezi iti spun ca se poate si mai rau ca in cazul meu sa te alegi cu chist pe unicul ovar.

Eu sunt convinsa ca la mine nu s-a prins nimic pentru ca temperatura este f. mica 36,7 si cred ca pana s-a produs ovulatia voiniceii au murit...si cum medicul meu ginecolog(nu dr Moisa) mi a spus ca in cazul noastru doar prin IA ca altfel nu avem sanse...hmmm luna viitoare o voi lua de la capat numai sa plece chistul care imi provoaca dureri din ce in ce mai mari...

la toate fetele si sper sa mai apara si vesti bune...

Mergi la inceput

Anda sper si eu ca nu am facut chisturi pt ca mie la eco dr mi-a vazut mai multi foliculi mititei si s-ar putea ca aia sa nu se fi spart si sa se fi transformat in chisturi.Cel mare s-a spart in schimb.Si eu am un pic de emotii legat de problema asta.Dar daca se resorb singure cred ca nu va fi nici o problema.
Luminitaoferta ramane valabila.Eu am dat cautare pe google legat de PICSI.Intr-adevar e incurajator.

Mergi la inceput

Anda, dar de ce la voi IA este unica sansa?Care este motivul?

Mergi la inceput

Citat:

Anda sper si eu ca nu am facut chisturi pt ca mie la eco dr mi-a vazut mai multi foliculi mititei si s-ar putea ca aia sa nu se fi spart si sa se fi transformat in chisturi.Cel mare s-a spart in schimb.Si eu am un pic de emotii legat de problema asta.Dar daca se resorb singure cred ca nu va fi nici o problema.
Luminitaoferta ramane valabila.Eu am dat cautare pe google legat de PICSI.Intr-adevar e incurajator.

sabine, o sa vin la tine si o sa facem PICSI!dar eu cred ca o sa avem copii inainte de PICSI
acum ce nu am spus eu -ca nu a fost cazul- e ca sotul meu e olandez, dar stam aici toti trei la Romania, eu n-am vrut sa plec initial de focu' fiica-mi, dar acum vrem sa ne intoarcem acolo, suntem sincer dezamagiti de felul cum merg treburile aici si parca si fata mea si-a mai schimbat atitudinea, o sa vina dupa noi!.. ma gandeam ca daca gaseste sotul serviciu (este in interviuri dar nu prea suntem optimisti , e criza si acolo!) ne mutam acolo. poate o sa fie FIV-ul platit de asigurarile medicale, nu stiu nimic ca nu ne-am interesat. Pe de alta parte mi-e frica sa nu-mi impuna limita de varsta si sa nu mai fiu eligibila pentru FIV la 42 de ani... zic si eu ca nu am verificat ce e pe la Olanda.
Asa ca Sabine, eu am bagat la cap oferta ta [:), nu mai zic cat m-a impresionat.. Pe de alta parte daca intarzaie lucrurile cu gasitul serviciului pt.sot in Olanda, s-ar putea sa incerc primul FIV aici, cine stie, ca aici deocamdata e bine la serviciu la sot.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anda82

Sabine, asa cum spunea si Luminita important e sa fii sanatos o iei de la capat, te lupti pana reusesti. Si asa ca sa te consolezi iti spun ca se poate si mai rau ca in cazul meu sa te alegi cu chist pe unicul ovar.

Eu sunt convinsa ca la mine nu s-a prins nimic pentru ca temperatura este f. mica 36,7 si cred ca pana s-a produs ovulatia voiniceii au murit...si cum medicul meu ginecolog(nu dr Moisa) mi a spus ca in cazul noastru doar prin IA ca altfel nu avem sanse...hmmm luna viitoare o voi lua de la capat numai sa plece chistul care imi provoaca dureri din ce in ce mai mari...

la toate fetele si sper sa mai apara si vesti bune...

anda, scriu repede ca am tigaia pe foc (!) am citit ca temperaturile nu sunt asa relevante mai ales pe cm stimulat. de asemenea exista femei care ovuleaza si TB creste abia peste cateva zile, deci s-ar putea sa mai creasca TB. Ovulatia ta oricum s-a produs, cel putin cu primulfolicul. alt aspect este nu te costa nimic sa prestezi dupa inseminare, niciodata nu stii, se intampla si lucruri pe care medicii nu le pot explica, asa ca ar fi fost bine sa prestezi si daca nu ai facut-o, incearca zilele astea, e.. gratis!!!
pupici multi

Mergi la inceput

Citat:

Anda, dar de ce la voi IA este unica sansa?Care este motivul?

Asa mi-a spus dr cand a vazut spermograma sotului, mi a spus ca degeaba ma stimuleaza pe mine, ca normal nu o sa reusim.
Insa si eu am probleme mari: am un singur ovar, pe unul l-am pierdut datorita unui chist(teratom)si ca sa fie tot tacamul am si hipotiroidie, iar acum si un chist pe unicul ovar. Insa oricum eu ma gandesc sa adopt un copilas, desi sunt dezamagita si in aceasta privinta, deoarece am doua prietene care dupa ce au facut formalitatile nu gasesc copii de infiiat ...procedura e extrem de anevoioasa...sunt copii mari de la 7 ani in sus...iar multi dintre cei mici au situatia neclara si nu sunt pt adoptie...
Asa ca, cu minime sperante mi-am pus ovarul pe stimulari.Si sa stii ca totusi sper, asa ca tu nu ai de ce sa-ti pierzi speranta.

Mergi la inceput

Luminita, am prestat desi ieri a fost groaynic pentru ca acel chist care s-a format imi da dureri...dar nu m-am lasat.

Mergi la inceput