Vaccinare obligatorie

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui tonic

Gabi am inteles ca esti de meserie? Imi poti spene daca exista vreo regula privind o perioada obligatorie de pauza intre vaccinuri, cel obisnuit si cel pt gripa nou?
Multumesc.

catalina, mama Antoniei-Isabel (07.04.2000) si a lui David-Luca zis Oaca/Luki (02.03.2008)- de acum baiat mare

nu Tonicule, nu-s de meserie... cica am scris prostii la profilul meu cand l-am facut, acu' un cincinal . scuzele mele!
poate ne raspunde tuturor vreun dr. care se si pricepe cat de cat la imunologie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

parerea mea e formata, nu simt nevoia sa mi-o apar sau sa intru in polemici sterile. ce parere aveti de video-ul acesta?

http://www.lepost.fr/article/2009/09/24/1711330_grippe-interview-de-jane-burgermeister-par-projet-camelot.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Gabi, nu am ales de capul meu sa nu ne vaccinam (nu ca nu m-ar fi dus capul sa gandesc si singura). M-am tot documentat si am cerut parerea unor persoane mult mai in masura sa inteleaga care-i treaba cu acest faimos vaccin. Doctorul de familie, pediatra si mai multe cadre medicale pe care le cunosc mi-au spus sa nu ne vaccinam (sincera sa fiu asta simteam si eu cu toata fiinta mea).

Si, in alta ordine de idei, care e problema cu "razboiintrucuvant", in afara de faptul ca e un site ortodox? Cei de acolo sunt contra vaccin ( asta o fi problema?), dar si-au argumentat parerea, nu doar cu cea a unor preoti (si asta o fi o problema), ci si cu cea a unor medici, farmacisti, ziaristi, nu doar romani, ci si straini. Doar pentru ca sunt crestin-ortodocsi, nu cred ca trebuie discreditati, peste tot se fac si exagerari, dar trebuie sa ne invatam sa nu le bagam in seama, si sa luam numai ceea ce este bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Patou, video-ul e foarte haios dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

parerea mea e formata, nu simt nevoia sa mi-o apar sau sa intru in polemici sterile. ce parere aveti de video-ul acesta?

http://www.lepost.fr/article/2009/09/24/1711330_grippe-interview-de-jane-burgermeister-par-projet-camelot.html

aceeasi parere despre J.Burgermeister ca si despre dl.Crevecoeur...
De unde reusesti sa-i pescuiesti, dom'ne, pe toti acesti "fous furieux" ??

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamabear
... care e problema cu "razboiintrucuvant", in afara de faptul ca e un site ortodox? Cei de acolo sunt contra vaccin ( asta o fi problema?), dar si-au argumentat parerea, nu doar cu cea a unor preoti (si asta o fi o problema), ci si cu cea a unor medici, farmacisti, ziaristi, nu doar romani, ci si straini. Doar pentru ca sunt crestin-ortodocsi, nu cred ca trebuie discreditati, peste tot se fac si exagerari, dar trebuie sa ne invatam sa nu le bagam in seama, si sa luam numai ceea ce este bun.

am citit "argumentarile" contra vaccinarilor si te rog sa-mi permiti sa indraznesc a avea o opinie foarte rezervata vizavi de ele. dar asta e strict problema mea .

nu e nicio problema ca un site e crestin-ortodox sau penticostal-budist , sau shintoist sau ce vrei tu. Problema e ca respectabilii clerici se pot pronunta cu mai multa autoritate in probleme teologice decat in chestiuni medicale, asa cred eu. Reciproc, daca l-as auzi pe Streinu Cercel avansand judecati proprii relative la esenta Sfintei Treimi, l-as privi cu amuzament si sincer, n-as pune numaidecat baza pe viziunile sale teologice.

in ce ma priveste, un medic e o persoana cu o formatie stiintifica... iar ca individ, ca particular poate sa fie crestin, islamic, budist, agnostic, ateu, orice.
personal nu inteleg sintagme precum "medic crestin"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gabi, stiam ca vaccinul antigripal de protejeaza doar de gripa.
Cred ca in postarea cu pricina m-am exprimat neclar.
Ideea era ca eu nevaccinata fiind, n-am facut niciodata gripa(in ultimii 25 de ani), asta o fi ceva rar(?), sau oi fi facut o gripa fara febra, daca o exista asa ceva.
Locuind impreuna cu mama, ea saraca s-a imbolnavit de fiecare data impreuna cu noi, n-a ratat nicio tura, desi ea s-a mai vaccinat de-a lungul anilor, nu chiar in fiecare an , ce e drept. Chiar glumeam pe tema asta, ca ea se astepta sa fie ceva mai protejata ca noi. Acum chiar sa ne fi ocolit gripa pe toti atatia ani la rand, sau poate vreuna din virozele mai urate or fi fost si gripa?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Gabi, stiam ca vaccinul antigripal de protejeaza doar de gripa.
Cred ca in postarea cu pricina m-am exprimat neclar.
Ideea era ca eu nevaccinata fiind, n-am facut niciodata gripa(in ultimii 25 de ani), asta o fi ceva rar(?), sau oi fi facut o gripa fara febra, daca o exista asa ceva.
Locuind impreuna cu mama, ea saraca s-a imbolnavit de fiecare data impreuna cu noi, n-a ratat nicio tura, desi ea s-a mai vaccinat de-a lungul anilor, nu chiar in fiecare an , ce e drept. Chiar glumeam pe tema asta, ca ea se astepta sa fie ceva mai protejata ca noi. Acum chiar sa ne fi ocolit gripa pe toti atatia ani la rand, sau poate vreuna din virozele mai urate or fi fost si gripa?

Am inteles, olympia
dar e atata confuzie pentru multa lume intre viroze si gripe, ca am simtit nevoia sa mai spun o data ca antigripalul nu te apara de altceva decat de gripa pt. care a fost conceput, si nimic mai mult.

mama ta are probabil o sensibilitate mai mare, prinde mai usor toti carcalacii din aer, pe cand tu/voi ceilalti le depasiti (quasi)asimptomatic. Asa sunt oamenii, diferiti in fatza bolilor...

Da, e posibil ca una din virozele mai urate, cum bine spui tu, sa fi fost o gripa.
Sanatate multa!
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tot neclara sunt se pare...
Toti ne-am imbolnavit, de fiecare data, n-am scapat niciunul, vaccinati sau nevaccinati. Dar noi adultii n-am facut febra, chiar la virozele urate, acelea cu dureri mari de cap, ameteli si tuse persistenta.
Acum, stiu ca daca un copil face 37.5-38 sau chiar 39-40 nu inseamna neaparat ca e gripa, copiii fac febra si la alte infectii respiratorii. Ca adult daca nu am facut febra niciodata, e sau nu posibil sa fi avut gripa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Tot neclara sunt se pare...
Toti ne-am imbolnavit, de fiecare data, n-am scapat niciunul, vaccinati sau nevaccinati. Dar noi adultii n-am facut febra, chiar la virozele urate, acelea cu dureri mari de cap, ameteli si tuse persistenta.
Acum, stiu ca daca un copil face 37.5-38 sau chiar 39-40 nu inseamna neaparat ca e gripa, copiii fac febra si la alte infectii respiratorii. Ca adult daca nu am facut febra niciodata, e sau nu posibil sa fi avut gripa?

teoretic, mai toate virozele provoaca macar o stare subfebrila, macar 2-3 zile. E posibil sa nu o fi sesizat daca nu s-a masurat cu termometrul. mie mi s-a intamplat sa ma simt nu stiu cum, dar sa mi se para ca n-am temperatura... dar daca bagam termometrul constatam destul de surprinsa ca totusi am ceva temperatura, undeva intre 37.5-38 grade de obicei.

pe de alta parte, orice raceala sau guturai e in fond tot o viroza (provocata de un rinovirus). astea insa nu se manifesta cu temperatura.

tipul de gripa sau viroza pe care o contractezi nu se poate stabili cu certitudine decat in urma analizelor specifice de laborator.

Mergi la inceput