Vaccinare obligatorie
Raspunsuri - Pagina 16
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adrianaa http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=529704# cititi despre vitamina D, imunitatea innascuta si gripa http://www.virologyj.com/content/5/1/29 http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2 Se pare ca studii mai recente arata rolul important al vitaminei D si bolile infectioase. M-am hotarat, pentru a acoperi deficitul vitaminei D pe timpul iernii si a ajuta sistemul imunitar innascut, voi merge la medic sa ma consult cu acesta daca este buna hotararea mea si ce doza este optima pentru mine pe perioada iernii, cand soarele nu va mai zambi atat de placut. Acest lucru il poate face oricine doreste, indiferent daca este pro sau contravaccinare. |
Hipervitaminoza D produce hipercalcemie si se manifesta prin : agitatie, anorexie, sete, greata, mancarimi, diaree, nevoia de a urina des etc. In situatii limita, se poate ajunge la calcinarea ficatului, a vaselor sanguine si a inimii, precum si a plamanilor, rinichilor si stomacului. Dupa cum se vede, sunt suficiente motive ca administrarea acestei vitamine, indeosebi la copii, sa se faca putin mai prudent si numai cu recomandare si supraveghere medicala.
Vitamina D este contraindicata in nefrite, litiaza renala, procese degenerative cardiovasculare si ateroscleroza. Ar mai trebui aratat faptul ca ficatul omului este capabil sa acumuleze o cantitate-considerabila de vitamina D, suficienta pentru a satisface cerintele organismului timp de aproximativ un an.
Eu am pledat intotdeauna pentru prudenta in administrarea continutului diverselor tuburi din magazine si farmacii.
sirimie spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Vauva
De ce esti asa de sigura, ai o sursa, poti sa te justifici? |
Din cite stiu eu, primele versiuni de vaccinuri anti polio (din 19550 contineau mercur (sau ceva similar, nu ma pricep prea bine) care s-a dovedit a avea efecte secundare. Intre timp nu se mai foloseste acea substanta la fabricarea vaccinurilor.
Vaccinul asta nou e la fel ca orice vaccin anti gripal, care s-a administrat constant in fiecare an.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
xenocid spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Din cite stiu eu, primele versiuni de vaccinuri anti polio (din 19550 contineau mercur (sau ceva similar, nu ma pricep prea bine) care s-a dovedit a avea efecte secundare. Intre timp nu se mai foloseste acea substanta la fabricarea vaccinurilor. |
De fapt e putin diferit. Deoarece primele vaccinuri NU CONTINEAU thimerosal s'au contaminat dupa desfacere (erau multidoza) cu stafilococ (parca) si din nefericire au murit cateva zeci de copii. De prin 2000 thimerosalul a fost inlocuit cu alti conservanti deoarece in anumite situatii se depaseau dozele maxima admise de mercur (thimerosalul e un compus al mercurului) pe kilogram. Nu s'au demonstrat pana in prezent efecte toxice ale thimerosalului din vaccin, si nici legatura dintre thimerosal/mercur si autism.
ioanadara spune:
Deci, daca virusul la un moment dat va suferi mutatii chiar si cei vaccinati cu vaccinul minune initiaL sunt reexpusi noului tip.De aceea, este bine sa fie convinsi cat mai multi sa se vaccineze .
Dar nu, inca nu suntem toti creati pe acelasi calapod.
Vauva spune:
Extract din link-ul care vi l-am pus inainte despre siguranta vaccinului:
"Will the 2009 H1N1 influenza vaccine contain thimerosal?
The 2009 H1N1 influenza vaccines that FDA is licensing (approving) will be manufactured in several formulations. Some will come in multi-dose vials and will contain thimerosal as a preservative. Multi-dose vials of seasonal influenza vaccine also contain thimerosal to prevent potential contamination after the vial is opened.
Some 2009 H1N1 influenza vaccines will be available in single-dose units, which will not require the use of thimerosal as a preservative. In addition, the live-attenuated version of the vaccine, which is administered intranasally (through the nose), is produced in single-units and will not contain thimerosal."
Andrada spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui gabi3604
Andrada,eu am remarcat fraza formulata de Adriana, atāt. Habar n-am cāte stie ea despre sistemul imunitar, dupa cum nici tu nu stii ce si cāt stiu eu, de acord? Cine a pretins altceva? Se prea poate sa fi pus īn balanta foarte temeinic riscurile versus beneficii, dar asta nu reiese din ce a spus ea. |
Observatia era ca nu ai cum ridiculiza cunostintele cuiva dupa 2 vorbe (altfel corecte) la un subiect. Cit stii tu despre imunologie e perfect treaba ta. Aici era vorba de Adrianaa ca pe ea o scosesei la careu ca n-a dezvoltat ideea.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada Observatia era ca nu ai cum ridiculiza cunostintele cuiva dupa 2 vorbe (altfel corecte) la un subiect. Cit stii tu despre imunologie e perfect treaba ta. Aici era vorba de Adrianaa ca pe ea o scosesei la careu ca n-a dezvoltat ideea. |
Auzi, Andrada, dar nu stiam ca suntem la gradi sau cresa , si daca cineva face o remarca la adresa noastra, gata, īncepem sa bāzāim . Daca cineva face o remarca la adresa mea, de ex. ca n-am dezvoltat, poftim, ma corectez si dezvolt, fac precizari, adaugiri, dar nu ma apuc sa bocesc, nici sa sar īn sus de nevricale.
Uite, ca dovada ca nu suntem la gradi, Adriana a si raspuns (ironic ) si m-a taxat, pe mine si pe īnca 2 useri, si nici unul dintre noi 3 nu ne-am shifonat, dar chiar deloc . Iar Adrianaa n-a facut caz deloc; reactia ei a fost foarte normala .
Citeste un pic mai sus si-o sa vezi ca asa e, parol!
PS: sau poate ar trebui sa-mi intre īn cap ca pe un forum nu se admit glume, ironii, rāsete samd... trebuie doar sa aprobi frumos ce spun altii sau sa taci. A, si sa nu-mi vii cu povesti cum ca ironia mea a fost grosolana, ca atunci o sa ma īntreb si eu ce a patit la tine simtul umorului.
Adrianaa spune:
Da, sunt de parere ca nu poti ridiculiza cunostintele cuiva dupa 2 cuvinte, asa cum ai facut tu, gabi3604 si nici cataloga o persoana, asa cum au facut-o colegii tai de echipa pe care i-am mentionat cu cateva pagini in urma.
In ce priveste ironia ta, da - nu a fost deloc delicata - si nu-si avea nici locul mai cu seama ca erau in dezbatere probleme ce tin de sanatate.
Acum, referitor la fraza aceea - bat-o vina! - care a fost extrasa dintr-un context, trebuie sa spun ca era un raspuns la statistica data de capcaun. Cum pot sa cred in acea statistica? Raspunsul l-am dat prin citatul atasat si inca unul pe care l-am editat dintr-un raport publicat intr-un jurnal de medicina.
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adrianaa
"Este dificil de prevazut impactul unei pandemii cauzate de acest tip de virus: aceasta depinde de virulenta virusului, existenta imunitatii po****tiei, protectia data de anticorpii dezvoltati in urma gripei sezoniere si alti factori ce tin de gazda." http://www.ms.ro/pagina.php?id=387 Poate am o probabilitate mai mare de sistem imunitar puternic, in lipsa vaccinarii. M-am linistit si cu obligativitatea vaccinarii. Punct. |
In plus, din respect pentru ceilalti utilizatori care urmareau subiectul n-am dat curs provocarilor colegilor de echipa. Interventiile si explicatiile ar fi rapit prea mult timp celor care doreau sa se informeze si sa afle opinii despre vaccinare si obligativitatea acesteia.
Eu am vizitat subiectul pentru a-mi exprima un punct de vedere, pentru a comunica deci, pentru a afla mai mult, daca gresesc sau nu in hotararea mea. Daca se venea cu argumente mai puternice ar fi fost posibil sa-mi schimb si atitudinea fata de acest vaccin.
Am sa dezvolt mai mult fraza vinovata de intinederea mare a acestor explicatii. Consider ca o persoana echilibrata, cu o dieta (mese sanatoase si multe fructe), cu un ritm de viata sanatos - fara stresori peste masura (se pare , cortizolul incetineste activitatea imunitara - scoate din circulatie limfocitele), cu miscare in timpul zilei in aer liber, cu o gandire cat se poate de pozitiva,cu o sanatate buna in general, fara vicii (tigari/bautura), cu o curatenie impecabila a mediului in care traieste si a persoanei respective, poate asigura un echilibru bun organismului si sanse mai mari pentru un sistem imunitar puternic.
Sigur ca acest sistem imunitar nu-l reglezi ca pe un robinet fluture de 3/4 , dar il poti ajuta asa cum am spus in randurile precedente si uneori si cu suplimente. Vitamina D despre care vorbeam si care se pare ca intervine in imunitatea naturala a individului, creste activitatea celulelor ucigase si a altor celule imune. Sigur, suplimentarea pe timp de iarna se va face cu acordul medicului.
sirimie spune:
Adrianaa am citit din profilul tau despre tine, nu stiam cu ce te ocupi.
Am o intrebare despre sistemul imunitar puternic si virusi. Cind a aparut gripa asta noua s-a spus ca oamenii nu au imunitate la el. Intrebarea mea: daca ai sistem imunitar puternic cum spui, nu te imbolnavesti chiar daca stai linga o persoana bolnava?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Allure spune:
am o colega care e N.D. (naturopatic doctor) si ieri discutam despre vaccinuri...printre altele mi-a spus ca ea nu recomanda vaccinul anti gripa porcina, pe motiv ca e facut in graba si nu s-a testat suficient si s-au raportat efecte secundare nasoale, citez: "severe neurological damage and in some cases even paralysis"...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss, travel...