Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(52)
Raspunsuri - Pagina 8
magdita spune:
Aditza, pana la urma testul era negativ sau s-a vazut si cea de-a doua liniuta, fff pala?
Ca pe mine m-ai bagat in ceata
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
din nou, iar atunci va fi perfect!
aditzaC spune:
csana
super tare ...deci tu esti pe 21 luna asta ? eu pe 25 si cristina pe 27 .. facem party
. In leg cu ce ai zis ..nu stiu ce sa iti spun , i-ai explicat lui TUTU ? care a fost parerea lui ?
cristina..da stomacul te poate durea de la endo ..am intalnit cazuri de endo care aveau dureri de stomac la fel ca si mine..TUTU mi-a zis ca asta este reactia organismului ...insa nu stiu daca ai citit sau nu , si nu vreau sa te sperii dar endometrioza se poate intinde si la stomac , plamani si chiar la creier .Asa am citit pe net ..emigreaza celulele in afara faptului ca aparatul genital este cel mai afectat de endo . Poate exista endo la ovare , trompe , uter , rect , vezica .
In leg cu povestea ta ...am inteles ca ai avut un chist de 8-9 cm pe ov stang si ca ti-au facut operatie clasica si ti-a fost scos o parte din ovar dar si acel chist . Ti-au facut biopsie ? De unde si-au dat seama ca este endo? ( mi-e mi-au facut biopsie ) . Mare greseala au facut medicii ca nu ti-au dat trat pt endo , am obs ceva sunt medici care intr-adevar stiu cu ce se mananca endometrioza asta , dar sunt f putini din pacate ...si altii care dau din gura si habar nu au ce inseamna cu adevarat endometrioza ( si nu cred ca ii intereseaza prea tare , ei isi iau banul pt operatie pun un diagniostic si gata ) .
Iti mai zic ceva ...eu cunosc un medic care a scos fibrom prin laparo ...care a scos chist de 12 cm prin laparo , deci nu este o regula ca nu se face laparo decat la o anumita dimensiune , depinde f mult de experienta medicului . De cat timp esti operata ?
Cum ziceam dupa operatie ar fi tb sa faci Diphereline ..este cel mai bun trat la ora actuala pt endo ...nu o trateaza dar ajuta fff mult ...reseteaza ca sa zic asa activitatea ovarelor si atunci amana si mai impiedica un pik reaparitia ei , sti ca endo apare si nu scapam de ea , nu ? Din pacate ...este o boala f nenorocita pe care tb sa o tinem sub o atenta supraveghere . De la endo facem chisturi si partea cea mai nasoala este ca nu stim cand le facem .
Ma intrebai cum de nu am stiut de chist .......pai nu am stiu ...cum ziceam l-am desc anul trecut ( primul chist a fost acum 3 ani si l-am tratat cu antic , cred ca atunci a inceput sa debuteze endo la mine ) . Eu am facut in august2008 eco la TUTU si nu aveam absolut nimik nimik ....insa Tutu dupa simptome mi-a spus ca este vb de endo ......apoi am ajuns la spital in noiembrie 2008 cu un chist de 6.5 cm si am fost operata laparoscopic . DEci al meu chist s-a format in max 3 luni , dar el se poate forma si intr-o luna .
aditzaC spune:
adelamaria
magditza 
mai fetelor situatia a fost in felul urm: eu am facut testul si l-am lasat sa isi faca tb ...mergand la bucatarie . FIna mea care nu mai avea rabdare ...era mai nerabdatoare ca mine s-a dus in baie sa vada ea prima . Vazand ca nu mai iese de acolo m-am dus sa vad ce face ...si sa vad rezultatul .Ea era cu testul in mana si isi musca buza si se uita la mine ...si imi zice : adisor ...nu a iesit ! nu fi supi ...eu am luat testul m-am uitat la el si am zis : eh asta e ....luna viitoare ......la un mom dat ea se mai uita pe test ...si imi zice : auzi ? dar se cam vede si a doua liniuzta ....ma uit si eu si asa era ...era prezenta ...era alba , deci nu roza -rosie cum se face in mod normal dar era suta la suta ! de obicei la alte teste mi s-a intampla sa nu o vad deloc nici pe cea alba (a 2 ) ....sunt sigura ca ati facut teste de ovulatie . Ati vazut k ele se incep din ziua 10-11...la incepu apare decat o linie ...apoi apare si a doua vizibila dar nu colorata si cand ovulezi apar cele doua colorate , la mine asa a fost cand am facut testul de ovulatie ...ei bine testul meu arata ca si cum ovulatia se preg sa '' apara '' ....sper ca intelegeti ce am vrut sa zic .
si eu am fost derutata , dar nu am vrut sa ma gandesc la rezultat ca daca acea liniutza palida palida inseamna ceva .fina mi-a zis ca ei i s-a inrosit din prima si a doua liniuzta ...nah ...o sa vad ce se intampla si daca nu vine pana luni mai fac un test .
Simptome de cm nu am mai avut ....

ana-alexia spune:
AditzaC
Doamne Ajuta sa fie bebita! 
Cam multe balante pe-aici...
AditzaC, poate inclini catre Odisee de luna asta ![]()
aditzaC spune:
ana-alexia
scumpa mea multumesc frumos !
imi place ca esti f activa si stai alaturi de noi
....o sa rasara soarele pe strada noastra cu siguranta .
Vroiam sa va mai zic ceva ...am o colega care are 41-42 ani . Ea nu a putut sa faca copii ....dc ? nu stiu multe amanunte , stiu doar ca si-a dorit si a incercat toata viata si nu a reusit ...iar anul trecut ..din senin a ramas gravida ! Cum s-o fi intamplat ? din pacate nu cunosc detalii ...nu suntem apropiate ...saracutza a pierdut sarcina la 3 luni . Stau si ma gandesc ....cat de surprinzatoare poate sa fie viata !
magdita spune:
Aditza
, ce mi-ar placea sa fii gravi, dupa o singura monitorizare la dr.T, ai scapa si de laparo 2 si de alte proceduri
.
Doamne ajuta, iti tin pumnii
.
!!!
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Anul asta se va intampla
magdita spune:
Hai ca ne luam prin invaluire una pe alta, cand pe la un subiect, cand pe la celalalt ![]()

.
!!!
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
Anul asta se va intampla

..sa dea domnul , dar nu trag sperante !