Stop biciclistilor in parcuri

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Merg cu viteza chiar si copiii de scoala primara, nu numai adolescentii.
Ar fi fost de dorit un traseu creat special pt biciclete si amendati sever cei care incalca regulile.

allinta

Da ,recunosc fiica-mea de scoala primara e spaima copilasilor ,atat de mare e viteza pe care o prinde.
Chestia e ca sunt trasee ,doar ca pe acolo circula masinile.Dupa cum spuneam ,emblematic este ce se intampla in aceste zile pe Unirii unde se toarna beton peste putina verdeata existenta pe aleile largi,odinioara blocate si se fac parcari.

Fetita mea nu este un bebelus; are aproape 6 ani. Si, totusi, un biciclist adolescent era sa o calce; avea viteza, dar nu foarte tare. A franat brusc exact langa picioarele ei. Bietul copil incremenise de frica.
Si ea merge cu bicicleta, dar numai pe ruta trasata si cu viteza mica; asa am invatat-o. I-am explicat ca atat pt siguranta ei, cat si pt siguranta celorlalti, trebuie sa mearga cu viteza mica; doar nu e la raliu...

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Denizel,au voie dar iti spun drep ca eu n-o fac.si atunci cand trebui sa traversez pista de biciclete ma uit stanga,dreapta si o iau iute la pas,copila mea de 3 ani cunoaste acest lucru si nu ,,trece linia,,
Ei,asta din postura de pieton,ca eu circul cu bicicleta,am copilul in scaun special pe bicicleta,am si un cos pe ghidon si va spun ca nu-i deloc usor din postura de biciclist sa intanlesti pietoni in cale.
Acum,daca ii vezi cu ceva metrii inainte te pui pe claxonat sau strigat dar sa te trezesti cu cineva in fata ta ,egal ca ai vizeza mica ,se pot intampla accidente.

Trischa, sigur ca e de dorit ca pietonii sa nu mearga pe pista de biciclete si sigur ca e incomod pt. biciclisti sa circule printre pietoni :).
Dar uite ca pietonii merg uneori si pe pistele pt. biciclete si asta pentru ca... au voie :).

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

daca a avea voie inseamna ca nu primeste amenda, ma rog... dar nu e voie! si una e un trotuar impartit de nu stiu ce latime si unde din cand in cand cate un pieton calca aiurea, alta e la noi pe un trotuar lat de numai un metru, unde circula cine vrea.
denizel, putin imi pasa ce crezi tu! poti sa sustii ce vrei, eu stiu ce am vazut, ca am trait pe acolo.
cine vrea sa inteleaga, bine, cine nu, iarasi bine .

si ma retrag, ca nu are sens .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cl

daca a avea voie inseamna ca nu primeste amenda, ma rog... dar nu e voie! si una e un trotuar impartit de nu stiu ce latime si unde din cand in cand cate un pieton calca aiurea, alta e la noi pe un trotuar lat de numai un metru, unde circula cine vrea.
denizel, putin imi pasa ce crezi tu! poti sa sustii ce vrei, eu stiu ce am vazut, ca am trait pe acolo.
cine vrea sa inteleaga, bine, cine nu, iarasi bine .

Iar incepem

Mai, Cl, daca pietonii merg pe piste inseamna, nici mai mult nici mai putin decat ca au voie!!!
Hai sa te iau altfel: face germanul ceva ce stie ca nu are voie, a?

Iar eu nu sustin nimic din imaginatia mea, sustin ce au spus fetele care traiesc acuma, in momentul asta!!, in Germania.
Si mai sustin ca, si in alte tari ale Europei, ba si in America, pietonii merg pe pistele pt. biciclete.
Si au sustinut-o si altii, nu numai eu.
Probabil ca atunci cand ai trait tu in Germania, erau legi care sanctionau pietonii care mergeau pe pistele alea, lua-le-ar boala de piste sa le ia :)))))))).
Intre timp, au facut greva foamei pietonii si au voie iarasi sa mearga pe piste .

a, ati vazut cate persoane au semnat petitia online?
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/stop_biciclistilor_in_parcuri-p51044040.html" target="_blank">unspe :))

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

[quote]citat din mesajul lui cl

a, ati vazut cate persoane au semnat petitia online?
www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/stop_biciclistilor_in_parcuri-p51044040.html" target="_blank">unspe :))

Da, dar aici s-au scris cinshpe pagini! Tot are o satisfactie taticul nemultumit!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Alina, :)))))))))))))))))))))))!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Denizel, nu, nu incepem si nu terminam nimic impreuna, de cate ori sa-ti repet? Nu pricepi sau nu vrei sa pricepi, discuti doar de dragul contrazicerii... nu stiu si nici nu ma intereseaza! Nici nu ma mai obosesc sa te citesc!

Alina, taticul a facut-o din disperare. Il inteleg, pentru ca nu e deloc placut sa-ti dea un nebun cu bicicleta peste puiul mic de 2 ani. Chiar daca e o simpla bicicleta, se pot intampla accidente urate de tot. Si, asa cum spunea, nu suntem civilizati. As mai completa eu inca un lucru urat: au ajuns si motocicletele sa circule pe trotuare, din pacate, si nu se face pe un singur sens, asa ca nu stii niciodata ce-ti vine din fata sau din spate!!! Am vrut sa fac si eu un subiect de acest gen, dar cu circulatia pe trotuar. M-am abtinut. Ai vazut de ce si tu mai sus, la ce s-a ajuns, plus ca aveam, de mai demult, si reactia unora atunci cand am pus problema circulatiei masinilor pe trotuare! Dar zilele trecute, cand am dat de subiect, mi-am zis si eu oful. Mare greseala, nu-i asa? Concluzia: la noi nu cred ca va fi vreodata civilizatie! Cel putin nu in urmatorul secol (cel putin!). M-am convins . No, asta e, trecem mai departe. Viata merge inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cl, inteleg ce spui tu si sunt de acord si cu tine! Nu suntem civilizati, nu stim sa respectam reguli nescrise, nu stim sa ne respectam unii pe altii. Si nici nu cred ca vom fi vreodata altfel...din pacate!

Dar de aici pana la a interzice bicicletele in parcuri... Trebuie sa existe un echilibru in orice. Accidentele se produc oriunde. In parc, pe strada, in casa. Schimbarea adevarata cred ca nu poate veni decat de la noi. Biciclisti sau pietoni. Fiecare din noi sa fim mai atenti la cei din jur, la cerintele si nevoile lor. Dar revenim la civilizatie...

Ameliorari ale problemei cred ca se pot face si prin diverse masuri la nivel de administratie locala, cum am mai spus.

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cl

Denizel, nu, nu incepem si nu terminam nimic impreuna, de cate ori sa-ti repet? Nu pricepi sau nu vrei sa pricepi, discuti doar de dragul contrazicerii... nu stiu si nici nu ma intereseaza! Nici nu ma mai obosesc sa te citesc!

Cata politete, Cl!! Vezi ca se poate sa traiesti in Romania si totusi sa fii civilizat si politicos?
Vezi ca unii au luat avertisment pentru acuzatia de "nu pricepi" . Si, nefericitii de ei, spre deosebire de tine, n-au apucat s-o spuna decat o data :)))).

In tot cazul, tin sa te felicit!
Cu prilejul altor discutii in contradictoriu pe care le-am avut (discutii in care, cu cat argumentele mele erau mai puternice, cu atat imi dadeai ignore mai brutal :)))), in aceasta discutie, cu toate ca [] cu muuulte pagini in urma ti-ai epuizat argumentele, iar ceea ce sustineai ti-a fost demontat de vreo 80 la suta din participantii la discutie, abia la pagina cinspe te-ai hotarat sa-mi dai ignore .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023
Nu suntem civilizati, nu stim sa respectam reguli nescrise, nu stim sa ne respectam unii pe altii. Si nici nu cred ca vom fi vreodata altfel...din pacate!

Dar de aici pana la a interzice bicicletele in parcuri... Trebuie sa existe un echilibru in orice. Accidentele se produc oriunde. In parc, pe strada, in casa. Schimbarea adevarata cred ca nu poate veni decat de la noi. Biciclisti sau pietoni. Fiecare din noi sa fim mai atenti la cei din jur, la cerintele si nevoile lor. Dar revenim la civilizatie...

Ameliorari ale problemei cred ca se pot face si prin diverse masuri la nivel de administratie locala, cum am mai spus.

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Alina draga, este o uriasa exagerare faptul ca biciclistii sunt niste nesimtiti care ne pun integritatea fizica in pericol.
De 10 ani in cap, merg de cateva ori pe saptamana in parcuri si niciodata nu mi s-a intamplat sa fiu daramata de vreun biciclist sau copilul meu sa fie in pericol din cauza vreunui biciclist.
Stiu, se mai intampla incidente, dar sunt rare si nicidecum nu trebuie ridicate la rang de regula, nesimtirea din Romania bla-bla...

De asemenea, in afara de datile cand merg cu sotul meu cu masina, merg numai si numai pe jos si, niciodata nu mi s-a intamplat sa trebuiasca sa ma lipesc de ziduri ca sa nu cumva sa fiu terciuita de biciclisti sau de motociclisti.
Motociclisti pe trotuar nu am vazut in viata mea, cu toate ca zilnic merg pe jos prin Bucuresti.
Topicul asta a fost de la cap la coada plin de exagerari si vaicareli fara rost :).

Mergi la inceput