Stop biciclistilor in parcuri

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

PS. Xio, toboganele sunt facute special ca sa alunece copiii pe ele.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Da , sunt la curent cu acest fapt , dar si acolo copiii se pot rani foarte usor si foarte tare.
Si groapa cu nisip este facuta pt. copii dar daca un coleg de joaca ii arunca altuia nisip in ochi spre exemplu , ajunge la spital.

sa interzici ceva ghidandu-te dupa "daca" mi se pare o prostie.
A , ca pe unii ii deranjeaza bicicletele e ok. Ii inteleg. Si pe mine ma deranjeaza multe , dar daca toti am face o petitie pt. interzicerea factorului deranjant am sta inchisi in casa.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui cl

Pietonul nu are voie sa treaca dunga aia de demarcatie, intelegi? E asa de greu de inteles?

Esti cevaaaaa!!!!

Iti repet pentru a catralioana oara: pietonul are voie sa treaca dunga aia de demarcatie!!!!!!
Si chiar o trece!!!!!
In toate tarile lumii asteia!!!!!!
Ca daca n-ar avea voie, ar sta un politist la panda si le-ar da amenzi si le-ar suspenda permisul de pieton .
A, ca nu le dai tu voie pietonilor sa treaca peste dunga de demarcatie, e cu totul altceva... . Se pare ca nu-i intereseaza totusi .

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

S-o crezi tu! Vorbesc din ce am vazut, nu ca sa ma aflu in treaba! Am trait (mai demult!)ceva vreme in Germania si, in prima zi, cand inca nu ma lamurisem ce e cu zonele alea mai colorate si circulam pe acolo, am fost claxonata si admonestata. Asa ca las-o mai moale daca nu stii!!! Nu ai voie sa circuli pe partea alocata biciclistilor pentru ca se pot intampla accidente. Ca mai e cate un ametit care trece linia, e alta treaba! Chiar si tu spuneai de nemtoaica care isi invata copilul sa nu treaca linia sau ai uitat?
Dar Germania e Germania, Romania e Romania, ce pretentii pot avea. Vreau prea multe! Avem ceea ce meritam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Dar Germania e Germania, Romania e Romania, ce pretentii pot avea.

Ba, pretentii avem cu totii (suntem cei mai tari in domeniu). Problema e ca nu cadem de acord unii cu altii. Cati oameni, atatea pretentii.
Din pacate, sunt sigur ca nu va fi in Romania ca in Germania...nici ca in multe alte tari pomenite aici de cunoscatori...cel putin noi, cei aici de fata, nu vom prinde asa ceva. Asa ca, ce rost are sa ne dorim ceva din Germania, daca nu vom avea?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Poti trece ca pieton pe pista de biciclete dar doar in cazul in care ai masina parcata la strada si trebuie sa ajungi la ea( si atunci te uiti sa nu vina vreo bicicleta pt ca au prioritate mereu )Eu mai lasam catelul pe pista lor ca sa poata ajunge la spatiul verde, nu va spun ce urat se uitau biciclistii care ne ajungeau din urma, si la mine chiar comentau cand ma mai nimeream pe pista lor...nu vor sa opreasca, au prioritate si cand vrei sa faci dreapta cu masina si vin ei sa traverseze, esti obligat sa opresti.Au si semafoare speciale, e verde pt soferi, este si pt ei pe acelasi traseu.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ei, Maraki, in sfarsit ii explica cineva si lui Denizel cum e cu traficul biciclistilor si cu cel al pietonilor intr-o tara civilizata! Poate ca acum a priceput...

Monica, cand s-a spus la noi ca vor face piste pentru biciclisti, am sperat, in prostia mea, ca va fi asa cum ai descris. Vina mea! Am ajuns sa fiu in alerta continua pana si pe trotuar pentru ca sunt zone inguste unde are voie toata lumea si sa sper ca daca e ceva, macar copilul sa scape neatins. Ce nu ma asteptam insa ca sa fie, e contra pe care am intalnit-o aici. In loc sa facem ceva, sa luptam pentru a avea un trafic civilizat, ti se serveste: "ce vrei, se poate si asa". Da, se poate, pana cand esti tu cel accidentat. Dar cui ii pasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

S-o crezi tu! Vorbesc din ce am vazut, nu ca sa ma aflu in treaba! Am trait (mai demult!)ceva vreme in Germania si, in prima zi, cand inca nu ma lamurisem ce e cu zonele alea mai colorate si circulam pe acolo, am fost claxonata si admonestata. Asa ca las-o mai moale daca nu stii!!! Nu ai voie sa circuli pe partea alocata biciclistilor pentru ca se pot intampla accidente. Ca mai e cate un ametit care trece linia, e alta treaba! Chiar si tu spuneai de nemtoaica care isi invata copilul sa nu treaca linia sau ai uitat?
Dar Germania e Germania, Romania e Romania, ce pretentii pot avea. Vreau prea multe! Avem ceea ce meritam!

Cl, tu acuma tii neaparat sa ma contrazici, nu?

Mai, Cl, ce inseamna pt. tine "a nu avea voie?""

A nu avea voie sa faci ceva, inseamna ca, daca faci chestia aia, risti sa primesti o pedeapsa.
Daca pietonii nu ar avea voie sa circule pe pistele pt. biciclete, ar trebui:
1. sa existe insemne cu "interzisa circulatia pietonilor".
Ai vazut tu pe undeva asa ceva?

2. trebuie sa existe o sanctiune prevazuta de o lege in vigoare.
Ex: pietonii care se plimba pe o pista pt. biciclete, vor fi sanctionati cu amenda de la 100 la 3000 de euro sau vor face inchisoare de la 1 la 5 luni sau vor face 2 ani munca in folosul comunitatii (ex: vor fi trimisi in Ro ca sa faca piste pentru biciclete ca in Germania :))

Asta inseamna ca pietonul sa nu aiba voie sa circule pe pista pt. biciclete!!!
E mai clar acum????

A, ca exista o intelegere mutuala intre biciclisti si pietoni si ca unii biciclisti (sau unii pietoni) fac o obsesie din asta (vezi biciclistii colerici care apostrofeaza pietonii sau, vezi pietonii care n-au alta treaba decat sa urmareasca unde pun pasii alti pietoni), asta e alta mancare de peste.
Si nu ma mira ca aceasta mancare de peste se mananca tocmai in Germania. Deh... .

Insa, Germania e o exceptie!!!!!!!
In Austria (tara vecina si pretena ) unde am mers cu bicicleta pana nu mi-am mai simitit picioarele si fundul , pietonii merg pe pista pt. biciclete si nu vin pomiperii sa-i alunge cu furtunul cu apa .

Alte nelamuriri?

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Rectific: Germania nu e o exceptie!!!!
Si in Germania pietonii circula pe pista pt. biciclete.
Uite, Cl, ce spune un traitor in Germania:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu merg foarte mult cu bicicleta si pe pista pentru biciclisti intalnesc frecvent copii sau alte persoane, incetinesc si atentionez usor, ne multumim reciproc si fiecare merge mai departe, cu zambetul pe buze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Kariguld este biciclista, pt. ca este mai ingaduitoare, zambeste la pietonii intalniti, mie nu mi s.a intamplat asta din partea nemtilor biciclisti

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Maraki, ideea principala era ca pietonii au voie, totusi , sa circule pe pistele pt. biciclete :). Chiar si in Germania :D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Maraki, ideea principala era ca pietonii au voie, totusi , sa circule pe pistele pt. biciclete :). Chiar si in Germania :D.

Denizel,au voie dar iti spun drep ca eu n-o fac.si atunci cand trebui sa traversez pista de biciclete ma uit stanga,dreapta si o iau iute la pas,copila mea de 3 ani cunoaste acest lucru si nu ,,trece linia,,
Ei,asta din postura de pieton,ca eu circul cu bicicleta,am copilul in scaun special pe bicicleta,am si un cos pe ghidon si va spun ca nu-i deloc usor din postura de biciclist sa intanlesti pietoni in cale.
Acum,daca ii vezi cu ceva metrii inainte te pui pe claxonat sau strigat dar sa te trezesti cu cineva in fata ta ,egal ca ai vizeza mica ,se pot intampla accidente.

Mergi la inceput