Moldovence aspirante sau gravidute(15)
Raspunsuri - Pagina 19
Delphinas spune:
din cate am citit si mi-a zis....e tot la fel ca hsg, numai ca nu ai film nimic. iti introduce un lichid format din xilina(ce am auzit ca a cerut dr) siinca vreo 2 chestii...se face un koctail si se introduce printr-un furtunel subtire in trompe. daca intra usor inseamna ca e bine, nu sunt infundate. daca intra greu, inseamna ca sunt aderente sau sunt infundate. dar tot o hsg iti confirma asta. acum astept. de maine ma apuc iar de duphaston, desi ea a zis ca prefera utrogestan. si mi-a zis sa pun cateva seri ovule de betadine. si mi-a recomandat sa le folosesc si cand merg la toalete care lasa de dorit in privinta igienei. sunt fff bune dezinfectante
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
pogonici1977 spune:
am ajuns acasa sunt franta de oboseala
mai devreme sau mai tarziu..minunea va aparea si pe strada mea
Delphinas spune:
va las
sau ceai dupa preferinta.. we placut in continuare
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
vanessa80 spune:
Vin si eu la
. Azi am program de infrumusetare.( manichiura, pedichiura, vopsit parul...) Ma pregatesc pt injectarea de maine seara.
Sper ca in curand sa devin si eu
.
pogonici1977 spune:
vanesaa sa dea domnul sa fii prima graviduta pe octombrie
fetelor ce ma bucur ptr voi sa aud nunai vesti bune...sa dea domnul ca la sfarsitul anului sa fim toate 2 in 1
noi suntem nehotariti acum si nu stim incotro sa apucam..poate gandesc gresit sau poate nu
intrucat spermograma noastra e buna dar nu foarte buna..deci sunt sanse si natural sa nea zis dct, neam gandit sa mergem sa stam 2 saptamani la sovata sa facem procedurile acolo si sa ne rugam bunului dumnezeu poate se indura de noi sa ne dea copii...facand calculul cat cheltuim la sovata noi 2 atat ne costa si o IUI la budapesta....
sincer nu stim incotro sa apucam..suntem constienti ca organismul nostru e ok acuma ..dar mai tarziu nu se stie caci el lucreaza in timp asa cum nea zis si kovacs...in fiecare luna poate reactiona diferit....dar asta numai de bunul dumnezeu depinde
voi daca ati fi in locul meu ce ati face????..dar noua nea zis sa incercam cu IUI ...si ultima varianta ar fi FIV
nici de bani nu dispunem atat de multi acum ptr FIV....
mai devreme sau mai tarziu..minunea va aparea si pe strada mea
vanessa80 spune:
POGONICI si la noi banii sunt o mare problema. Nu ne permitem decat un FIV. Daca nu voi ramane
, nu stiu ce voi face. La noi singura varianta pt
este FIV + ICSI.
. Dar eu ma incapatanez sa sper ca vom avea si noi 
mult asteptati...
doula spune:
O duminica placuta
Sunt si eu o aspiranta la titlul de mamica. Cu toate ca traiesc in Israel sufletul mi-a ramas in Piatra Neamt orasul natal.
Ma primiti si pe mine in randurile voastre? 
Andreea
"As we are conceiving our babies, our babies are conceiving us as parents" - Conscious Conception
www.feminitate.org/feminitate-toamna-2009" target="_blank">Feminitate - toamna 2009
FEM -descopera-ti feminitate - program pentru semnele fertile
grafice TB
sophie76 spune:
Buna fetelor, am ajuns si eu din nou acasa! In primul rind nu mi plingeti de mila ca nu am fost chiar singura (desi eu asa intetionam ,sa merg singura cu avionul).Am plecat joi cu trenul spre Cluj unde am stat peste noapte , iar vineri dimineata un prieten de familie m a dus cu propria lui masina la Budapesta si ne am intors in aceeasi zi in Cluj, iar simbata inapoi cu trenul acasa![]()
Despre consultatie ce sa va spun? Dr. Kovacs mi a facut impresia unui bun profesionist, rabdator si amabil, in esenta mi a spus exact acelasi lucru ca si dr Dracea ,numai ca altfel, el neiinsitind pe riscuri, pe probabilitatea mare de esec, pe improbabilitatea ca cineva vreodata sa poata sa mi dea o explicatie la esec
Deci mi a prezentat aceleasi fapte in maniera optimista ,nu in cea pesimista.
S a uitat pe analize, si mi a zis ca in general aceste analize ofera informatii asupra cantitatii si nu a calitatii (spermei, ovocitelor), la o parte din intrebari legate de calitatea ovocitelor sau a embrionilor se poate raspunde in urma procedurii FIV.In opinia lui avind ovarele OK sunt sanse mari de reusita prin FIV (bineinteles un maximum statistic de 40% pe ciclu FIV). Mi a explicat in ce consta procedura FIV ,asa ca la gradinita, cu planse cu desene si toate alea si mi a facit o eco unde a zis ca totul e normal (mie in ziua consultatiei mi a venit menstruatia
, vroia sa mi verifice si colul dar din cauza asta nu a putut).Mi a zis si el ca daca vreau sa fiu cu inima impacata ca am facut tot ce se putea pina la FIV as mai putea sa incerc o inseminare si eu i am spus ca nu mai sunt dispusa sa pierd nici timp si nici bani cu inseminarea, din pacate stau f prost la ambele capitole.Si deasemeni si sfatul lui a fost daca facem FIV ,avind in vedere ca nu se stiu cauzele infertilitatii, sa facem si ICSI ,in sensul de a imparti ovocitele punctionate in 2 si jumatate sa se lase la fertilizat normal si la jumatate sa se faca ICSI pt a inlatura un eventual risc in care sperma nu fecundeaza ovocitele. In concluzie :
1. luni tb sa merg sa mi repet analizele pt FSH,LH si Estradiol, deoarece in cele pe care i le am prezentat estradionul era cam mare (desi in limitele normale ale laboratorului) cica normal ar tb sa fie o valoare de 70 si eu aveam cam 120 , si sa i trimit rezultatele pe mail
1. daca totul e OK cu analizele, mi a dat o schema de tratament pe care sa o incep la urmatorul ciclu, incep din ziua 1 sau 2 cu marvelon (anticonceptionale) din ziua 15 de marvelon cu Suprefact (pe care l am cumparat din Ungaria,necomercializindu se in Romania) si apoi incep cu Gonal 150 ui /zi ,in ziua 5 tb sa fiu la el ca sa ma vada si sa mi ajusteze tratamentul. Teoretic ar tb sa fiu in Ungaria la sf lui nov inceputul lui dec.
Cam asta e experienta mea. Ce pot sa mai spun e ca la clinca era f aglomerat , era un du-te vino continuu de cupluri care veneau si plecau, dar cu toate astea am asteptat cam 10 dupa ora programata pina sa intru. Clinica are o atmosfera calda ,familiara cu personal amabil.Am platit pe consultatie si ecografie 21000 HUF adica cam 70 eur si pe Suprefact cam 30 eur.
pogonici, ma bucur ca ai ajuns cu bine acasa, poti sa mi spui aproximativ cit ati dat e cazare pe noapte si cit ati cheltuit cu masa pe zi , ca sa mi fac un calcul estimativ,deoarece dispun de o suma limitata de bani si avind in vedere ca mi a recomandat sa fac si ICSI ,adica 500 eur in plus, vreau sa vad daca intr adevar imi pot permite aceasta procedura acum!
toate fetele!
sophie