cartofi frantuzesti
voi cum ii faceti??
stiu ca reteta e fara carnati/costita dar mie nu imi place fara!! are alt gust.....
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
Eu pun un rand de felii de cartofi, un rand de brinza amestecata cu ou si un pic smantana, apoi alt rand felii diagonale de morcovi, si iar brinza, si iar cartofi.
Cand am chef sa mai variez reteta adaug si eu cateva cubulete de speck austriac putin afumat si iese altceva. Insa mie imi plac si doar clasici, ca merg super la o salata fresh.
(oricum fac raaar ca ne ferim sa mincam des cartofi)
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson
sanziana72 spune:
N-am auzit pana acum de reteta de cartofi frantuzesti cu costita sau carnati! Stiam ca e o reteta fara carne.
Eu o fac in felul urmator:
- Un rand de cartofi fierti,
- un rand de oua fierte taiate felii (nu trebuie neaparat sa acopere tot randul)
- un rand de branza (telemea de obicei, dar merge si cu branza de burduf amestecata cu branza de vaci - in orice caz, trebuie sa fie o branza cu gust puternic)
- peste randuri torn smantana - sau o amestec de la inceput cu branza
Dupa care reiau randurile de la inceput. La suprafata trebuie sa ramana branza cu smantana sa se rumeneasca cand le pun la cuptor.
Acum ma gandeam ca ar merge foarte bine si cu cas afumat, cred ca o sa incerc.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
vl-ad spune:
eu ii fac intodeauna cu carnati
-un rand de cartofi fierti taiati rondele
-un rand de oua fierte , lafel rondele
-un rand de carnati
-cascaval razuit
-smantana
si dinou cartofi ou....
ultimul rand este de smantana si cascaval
------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)
VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad
bb_yasmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vl-ad eu ii fac intodeauna cu carnati -un rand de cartofi fierti taiati rondele -un rand de oua fierte , lafel rondele -un rand de carnati -cascaval razuit -smantana si dinou cartofi ou.... ultimul rand este de smantana si cascaval ------------------------ ADINA SI VLAD (17-11-2004) VLAD POZE CU PUIUTUL MEU www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad |
multumesc frumos!!! exact asa am facut si eu astazi!! a iesit superrrr am pus in plus un sos de smantana+lapte+unt+putina faina si un ou crud deasupra!!!
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
eunice78 spune:
In principiu fac cam la fel ca voi, da fara carnati si in plus mai fac urmatparea chestie: cartofii ii tai rondele dupa care ii pun intr-un vas in care torn lapte cu sare si piper. Lapte cu sare si piper cat sa acopere carotfii. Ii amestec acolo cu grija si ii las cca 15 min sa ia gustul ala de lapte condimentat. Apoi scurg cartofii si fac restul operatiunilor ca voi. Ies super buni.
Baietzii mei
mina spune:
Eu, mai lenesa ca toti, ii fac pe stil budinca:
- cartofii fierti in apa cu sare, cubulete
- amestec intr-un castron ou+ branza sarata rasa (cd era Matei mai micutz puneam branza dulce)+smantana. Adaug sare piper si, uneori, marar sau busuioc.
- felii de piept de pui fiert, sau bucatele de friptura rece, sau carnati (mai rar).
Inglobez totul in amestecul cu ou, torn in vas de yena si la cuptor.
Nu-s tocmai cartofi frantuzesti dar au cam acelasi gust. Iar cu o salata de rosii cu ulei de masline si busuioc sunt ceva de groaza.
Aceeasi minune se poate face si cu dovlecei (asta nu stiu ce mai e...budinca, presupun) dar mai cu economie la smantana ca dovleceii se zeia o pauzasc.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it