Dumnezeu atotstiutor si liberul arbitru

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

P.S. la postarea-mi de mai dinainte

Sfintii lui Dumnezeu (care, da, cred ca exista, dar nu cred ca sunt vii chiar cu totii :) au principala caracteristica, ca Il adora pe Dumnezeu.
Nu pot sa cred ca ei, niste oameni sfinti si buni si care Il adora pe Dumnezeu, vor participa la judeacata oamenilor: isi vor da seama, negresit isi vor da seama!, ca judecata oamenilor nu e treaba lor: nu ei ne-au rascumparat, nu ei ne-au salvat!!!!! Ne judeca Cel care ne-a salvat si care, by the way, i-a salvat si pe dansii, pe sfinti.

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

nu mai gasesc versetul din Biblie, l-am ratacit. in Apocalipsa parca scrie ca noi vom fi judecati de sfinti, iar noi ii vom judeca pe ingeri. negru pe alb. deci, patou, nu noi suntem sfintii despre care se vorbeste in propozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

paranormal de-a dreptul. m-am dus dupa Biblie, o deschid la nimereala cu inversunarea de-a gasi pasajul si iata-l, e in Corinteni, 6.2:Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?
si 6.3: Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena
... fetita mea ... a rasturnat o cana cu ceai si cand am intrebat-o cine a rasturnat cana, a raspuns senina "nu stiu; nu io" ... pur si simplu i-a venit instinctiv, firesc.

Fetita ta nu a mintit deloc instinctiv, ci pt. ca stia deja ca daca face o boacana, e certata, mustrata, mami se bosumfla, chestii de-astea. Si pt. ea e un lucru neplacut sa aiba parte de o reactie negativa la ceva ce a facut. E normal sa încerce sa o evite, nu crezi?

Singurul instinct care a actionat aici e acela binecunoscut de conservare. Ea s-a aparat de o reactie negativa a ta, care ar fi avut un impact neplacut asupra starii ei psihice-emotionale.

Eu nu vad nici un pacat în ce a facut copila. De ea sunt înca si mai sigura ca nu a avut tendinta, intentia, credinta etc. de a pacatui.
Nici în mod pur natural, nici fatza de niste dogme (cred ca nu prea îi era clar la nici 2 ani ce înseamna Doamne-Doamne si alte treburi din domeniu).

PS: observi ca mai e putin si te acuz io pe tine ca "pacatuięsti" certând-o când face vreo prostie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

paranormal de-a dreptul. m-am dus dupa Biblie, o deschid la nimereala cu inversunarea de-a gasi pasajul si iata-l, e in Corinteni, 6.2:Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?

nimic

e, hai ca e echitabil pana la urma. Noi pe ei si ei pe noi . Ce-i pe-aicea, pe DC cand ne luam la tranta, nu-i nik .

Conchita, pe cand dulcea (si atat de necesara) succesiune 1, 2, 3, 4, 5....., 450.....540,..., 839,... 1000, ...., 1223? :)
Si... pe cand dulcea cercetare si sfredelire pana in adancurile lui de la 1 pana la 1223?

Iaca , deschisei si io la intamplare :

Judecatori 9,51

"In mijlocul cetatii era un turn tare, unde au fugit toti locuitorii cetatii, barbati si femei; au incuiat usile dupa ei si s-au suit pe acoperisul turnului."

Spre turnuri, oameni buni!

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Eu nu vad nici un pacat în ce a facut copila. De ea sunt înca si mai sigura ca nu a avut tendinta, intentia, credinta etc. de a pacatui.
Nici în mod pur natural, nici fatza de niste dogme (cred ca nu prea îi era clar la nici 2 ani ce înseamna Doamne-Doamne si alte treburi din domeniu).

Nu, Gabi, Nu am zis ca a facut pacat (copiii pana la o anumita varsta- nu stiu sa-ti spun exact- 6,7 ani? nici nu sunt considerati ca ar avea pacat). Am zis doar ca a avut in ea instinctul de a face ceva rau (cum si Eva, prima ei reactie dupa ce a muscat din mar a fost sa dea vina pe sarpe!)
Si la fel, normal ca la varsta aia nu ii era clar ce inseamna Doamne-Doamne, eu nu am zis asa ceva!

Citat:
E normal sa încerce sa o evite, nu crezi?

Ei vezi, aici e buba. "Normalul" nostru, al oamenilor, este un 'normal' alterat, Nu este NORMALUL lui Dumnezeu, care este puritate si curatie 100%!! daca si copila era 100% pura si curata si nimic-nimic rau nu era in ea, atunci NU MAI PUTEA SA MINTA, pur si simplu pentru ea nu mai exista alternativa aceasta!

_

Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

nimic

Ahh..poate cineva sa-mi explice, asa ca la gradinita, cum adica NOI vom judeca ingerii? Pai ce competenta avem NOI ??? Si cum ii vom judeca daca ingerii sunt BUNI? Sau nu-s buni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

nimic

Ahh..poate cineva sa-mi explice, asa ca la gradinita, cum adica NOI vom judeca ingerii? Pai ce competenta avem NOI ??? Si cum ii vom judeca daca ingerii sunt BUNI? Sau nu-s buni?

Mey, da' parca e o obsesie la religiile monoteiste, cu Judecata asta . Parca Cea Lume ar fi SUA, cu "tribunalita" ei eterna, cu faimoasele si stufoasele sale "law-suits"... apropo, acolo, în SUA, a fost dat Dzeu în judecata prima oara... papagalul de care se vorbea câteva pagini mai sus e doar un plagiator.

Aflu ca Sfintii îi judeca pe oameni, oamenii pe Îngeri, si Maica Domnului - sau Isus - sau Dzeu Însusi - pe toti laolalta. Sau asa ceva... ca nu prea mai înteleg nika (dar n-are a face, sa ramâna asa ).

Acu', io înteleg si eu de ce se insista atât pe Judecata: ca sa se poarte oamenii bine, de frica Celui de Sus. Daca lumea se poarta mai frumos, fie si de frica, toti avem de câstigat. Ideea e extrem de laudabila.

si pe Recompensa se bate moneda, dar parca un pic mai putin, pe principiu ceva mai mult bici, ceva mai putin zaharel, iaca omu' bine crescut gata ).

Dar parca prea se expediaza repede viata asta efemera, care are si ea cruntele ei realitati... nici nu te nasti bine, ca gata, esti plin de pacate precum câinele de purici, si tre' sa te caiesti, sa te lepezi, ca oricând poti sa mori si sa nu te prinda Judecata de Apoi cu pacatele nelepadate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

e vorba de ingerii cazuti, adica de satan si ai lui, care intr-un fel au fost deja judecati de Dumnezeu dar inca sunt lasati in libertate .

si apropo de celalat pasaj "sfintii vor judeca lumea" e vorba de toti cei care fac voia lui Dumnezeu. Eu zic ca e important sa privim contextul; cui se adreseaza apostolul pavel si ce anume vrea sa spuna, si de autoritatea pe care Dumnezeu ne-o delega noua.

Dar, eu ma refeream unde scrie sa ne rugam sfintilor??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ok Patou, merci.
Eu stiam ca tot DD ii judeca..

Mergi la inceput