Dumnezeu atotstiutor si liberul arbitru
Raspunsuri - Pagina 26
Elena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fdoina deci faceau comentarii la o carte care era in curs de a se scrie? |
Hai mah Doina ca stii si tu prea bine ce insemna Scriptura pe vremea aia.
am vazut in postarile tale batjocura fata de Dumnezeul Sfintilor, fata de Dumnezeul celor Vii |
Eu te rog sa imi arati un mesaj in care L-am batjocorit pe Dumnezeu, (si nu in care mi-am exprimat convingerile despre niste oameni care sunt considerati sfinti de cultul ortodox).
mi-am permis sa am si eu un moment acut de simt al umorului (ca tot era ridicat in slavi acum cateva pagini) |
Pai in cazul asta tu confunzi simtul umorului cu ironia batjocoritoare. Eu cand am spus despre simtul umorului ca atribut al lui Dumnezeu, imi imaginam genul de umor nealterat de malitiozitate. Uite, sa-ti dau un exemplu, eu imi imaginez ca Dumnezeu se delecteaza cu perlele copiilor nostri, cu intrebarile si replicile lor minunate, inclusiv cele la adresa Lui.
apropo, n-am zis eu ca protestantii sunt fiii intunericului, Parintele Cleopa a zis-o , tu mi-ai servit chestia asta intr-un moment exploziv |
Da, Cleopa a zis-o insa tu ai sustinut-o, ti-ai insusit-o. Daca nu era asa, te-ai fi dezis de ea, pentru ca imi inchipui ca scrierile/zicerile lui Cleopa nu au ajuns dogma in cultul ortodox, ca sa fie luate ca 'litera de lege'. Am vorbit si cu alti ortodocsi si i-am intrebat ce parere au de aceste cuvinte si mi-au spus ca ei nu sunt de acord cu el (acuma nu stiu daca chiar asa este, insa au avut delicatetea sa nu-mi spuna in fatza ca da, si ei cred ca eu sunt o fiica a diavolului).
si Pavel a zis ceva asemanator |
tare asta! imi arati si mie unde a zis Apostolul ca neoprotestantii sunt fii diavolului?
Eu propun sa incheiem aceasta discutie; daca totusi vrei s-o continuam, hai s-o facem in privat.
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
Elena spune:
Ce parere aveti: exista pacate mari si pacate mici? exista pacate care pot fi trecute cu vederea (mai usor) de Dumnezeu?
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Elena Ce parere aveti: exista pacate mari si pacate mici? exista pacate care pot fi trecute cu vederea (mai usor) de Dumnezeu? _ Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde. |
Eu asa cred. Pacatul e cu atat mai mare cu cat consecintele lui fac mai mult rau. Omeneste vorbind, asa vad lucrurile.
mariuta spune:
citat din mesajul lui Elena Pai in cazul asta tu confunzi simtul umorului cu ironia batjocoritoare. Eu cand am spus despre simtul umorului ca atribut al lui Dumnezeu, imi imaginam genul de umor nealterat de malitiozitate. Uite, sa-ti dau un exemplu, eu imi imaginez ca Dumnezeu se delecteaza cu perlele copiilor nostri, cu intrebarile si replicile lor minunate, inclusiv cele la adresa Lui. |
Dumnezeu se delecteaza fara indoiala si cu replicile de la topicul asta, nu?
Da, e o idee originala, poate asta ne salveaza in final, nu mila Lui, ci simtul umorului!
Cat despre sfinti, icoane, sfinte moaste, ai te rog delicatetea si nu-ti mai da cu parerea.
ladyJ spune:
Eu nu inteleg de ce aveti o problema cu simtul umorului lui DD? Umorul e BUN!
Voi chiar nu vi-l imaginati niciodata pe DD zambind? Ma refer la cei care il au pe DD pictat in icoane, mai ales!
patou spune:
Ce parere aveti: exista pacate mari si pacate mici? exista pacate care pot fi trecute cu vederea (mai usor) de Dumnezeu? |
eu cred ca din punctul de vedere al lui Dumnezeu exista pacatele celor care l-au acceptat ca mantuitor si pacatele celorlalti, iar cei care ii apartin platesc dublu. nu cred ca exista distinctia intre pacate mari sau mici. toate sunt pacate, si pentru toate am merita moartea (plata pacatului este moartea) dar el ne iarta la fel un pacat mare ca si unul mic, cu conditia sa ne pare rau din toata inima. Mai cred insa ca pacatele au consecinte, si probabil aceste consecinte sunt in functie de pacatul savarsit...
ma refer la consecintele pacatelor in viata noastra, adica a celor care le-au savarsit
irina.c. spune:
citat din mesajul lui freedelia Adica ce puritanism???? Ca zici lucrurilor pe nume, ca am zis ca avortul e crima, asta ma face puritana??? Si ce virtuti mi-am afisat??? Ca nu as avorta niciodata??? Pai ce, asta e virtute??? Asta e normalitate, dar din pacate in zilele noastre normalitatea a ajuns sa fie o virtute... 15+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006) POZE |
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Eu asa cred. Pacatul e cu atat mai mare cu cat consecintele lui fac mai mult rau. Omeneste vorbind, asa vad lucrurile. |
e discutabil despre consecintele astea. exista si pacatul cu gandul -deci e de-ajuns sa te gandesti ca ai face un lucru, se considera ca l-ai si facut. probabil pentru ca raul deja s-a produs in suflet, nici nu mai conteaza efectele materiale ca sa zic asa.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui patou
|
impartasindu-ne din Duhul Lui in primul rand, si apoi implinind poruncilemami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 35+am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui Elena
Hai mah Doina ca stii si tu prea bine ce insemna Scriptura pe vremea aia. _Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde. |