M-am hotarat ....adoptie (65)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Citat:
citat din mesajul lui danny1

fetelor,am nevoie de un sfat,va rog.........
vreau sa ma duc la o casa de copii,sa vizitez o fetita,sa o iau acasa.dar am emotii.nu stiu daca sa-i duc ceva,nu stiu ce sa fac.voi vorbi cu ingrijitoarele,cu asistenta sociala sa vad ce pot face.
am fost acu 3 luni dar erau plecati in excursie.apoi au aparut tot felul de probleme si nu am mai putut.dar nu sunt impacata daca nu o fac.acolo parca as gasi un raspuns.in tot acest timp aproape zilnic ma gandeam ca nu am fost.dar uneori parca totul ti-e impotriva.
si nu vreau sa fac ceva gresit sa sufere.
ce ar trebui sa fac.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Vrei sa adopti fetita?
Scuze dar nu am inteles prea bine.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Manuelita, Asi, frumoase discursuri!Subscriu voua.
Maria
----------------------------------
Asi scria:
Imi permit un sfat important pentru voi :atunci cand vi se arata o poza mergeti si vedeti copilul.Poza e un lucru copilul e o fiinta care va poate face o surpriza nemaipomenita.Nu refuzati sa vedeti un copil ghidat de aparenta unei poze.

--------------------------------
Danny1, acesta este cel mai bun sfat pentru tine. Nu conteaza ce-i vei duce, ci ce vei simti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

eu am inteles ca-i vorba de vizita, de scos in oras la plimbare fetita.

singurul sfat pe care l-am primit si eu (noi) cand am incercat asa ceva la un centru aici la noi, a fost sa avem grija mare ce intelege copilul din toata treaba asta. daca e obisnuit cu astfel de iesiri e cumva, dar daca nu e periculos ca va poate asocia cu niste posibili viitori parinti si in momentul cand nu veti mai merge dezamagirea va fi foarte mare.
inainte sa ii dai sperante incearca sa evaluezi pentru cat timp poti merge, ce poti investi in asta si cat. sa fie un echilibru asa inca sa nu inteleaga fetita ca voi veti fii parintii ei.

mamica de Alexandra Ioana

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui asi

Vrei sa adopti fetita?
Scuze dar nu am inteles prea bine.

subscriu la nedumerire. danny, ziceai ca vrei sa o iei acasa. in ce sens ? in "invoire" in weekend ? sau permanent ?
ca in functie de intentia ta se schimba datele problemei...

o cunostipe fetita respectiva ? ai mai fost la ea ? cat e de mare ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Buna dimineata fetelor,

Am si eu o intrebare referitor la schizofrenia mamei biologice.
Care ar fi procentajul ca copilasul respectiv s-o fi mostenit?
Si stie careva daca sint metode de depistare a acestei boli la copii?
Inteleg ca boala se manifesta de obicei in adolescenta...eu am citit ceva pe net , dar ma inspaiminta....

Indraznesc sa mai intreb este cineva care a adoptat un copilas la care era cunoscut ca un ul din parin ti are aceasta deficienta mintala? Daca nu vrea sa faca publica chestia , poata sa-mi trimita un pm.

Multumesc mult,
Catalina

P.S. mesajul l-am postat gresit prima data, oare cum il pot sterge , ca sa nu fie dublu postat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Giani nu stiu sa-ti spun cat la suta se mosteneste dar stiu ca exista un risc mai mare de a face boala daca a existat in antecedente.Mare atentie- mama e sigur schizofrenica?Se stie ca de obicei se declara schizofrenice ca sa abandoneze copilul fara atatea explicatii.Deci, daca e reala boala atunci riscul e mai mare si nu prea poate fi evaluat la copii.Eu stiu ca boala se manifesta intre 20 si 30 de ani.
Neparat ia legatura cu un psihiatru.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

scuze ca am fost asa concisa,dar e din cauza emotiilor.e asa ciudat.la serv rezolv orice cu "sange rece",dar pasul asta imi provoaca atat emotie......
eu am o fetita.
data trecuta cand am fost dar erau plecati, eram cu fetita mea.acu nu stiu daca ar fi fost bine ca era cu mine.negasindu-i am ramas la o prietena care sta chiar langa centru,gard in gard.ea mi-a povestit ca sunt vreo 10 copii.nu cunosc fetita sau alt copil.as putea pune din prima problema adoptiei.sotul nu se impotriveste,fetita e incantata.dar eu imi fac o mie de ganduri.daca voi face fata,daca ne vom intelege,etc.
de aceea ma gandeam sa iau copilul la noi mai intai saptamanal,as putea si zilnic.dar sunt sigura ca daca l-ar adopta apoi altcineva vom suferi.de aceea ma intreb cum ar fi mai bine.sa imi fac un dosar deja pt adoptie sau sa vad cum merg lucrurile si apoi sa incep demersurile.
nu vreau acest copil asa,ca pe o fitza,am copilul meu si mai pot avea copii,dar nu stiu ce am ca nu ma linistesc pana nu merg acolo.insa nu vreau sa sufere acel copil cat de putin pt ca poarta destule in sufletelul lui.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
Mariaa - Mamica de Alexandra Ioana, 3.8 ani, bruneta, inalta, tapanoaca, zglobie, cu ochii negri, mari si ageri

Felicitari!

Nu stiu cat esti tu de inalta, dar in poza seamana foarte bine cu tine, chiar nu glumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_gabi

Buna,

Aduc si eu in discutie o problema reala, sper ca locul ei poate fi si aici si anume aceea a prejudecatilor existente la noi in privinta copiilor adoptati. Sincer eu ca mamica de aproape 2 ani ma confrunt din ce in ce mai des, copilului meu deja la gradinita i se pune etichteta de copil infiat, lucru destul de trist pentru mine. Stia doar directoarea gradinitei care i-a spus si educatoarei si tot asa.
Ceea ce ma nelinisteste este ca adoptia inca nu poate fi privita ca un lucru firesc, copiii avand un soi de stigmat si credeti-ma si parintii ceilalti, bilogici sunt partasi la asta si chiar si cadrele didactice. Foarte trist. Copilul inca nu constientizeaza dar e posibil ca intr-una din zilele astea sa aud un alt copil spunandu-i ca nu se joaca cu el pt ca este infiat.
Si n-ar fi prima data cand as auzi-o.

Ella_gabi, ma alatur si eu celor care te-au sfatuit sa schimbi gradinita.

Si vreau sa o incurajez si pe Manuelita, eu cred ca s-au mai schimbat mentalitatile celor din jur (in bine!).

Fetita mea este la gradinita. Pana de curand a fost la una de stat, iar la ea in grupa erau mai multi copii crescuti de asitente maternale. Nimeni nu a facu nicio diferenta intre ei si ceilalti copii.

Acum eu am mutat-o pe a mea la o gradinita particulara, si am avut un pic de emotii cand am vorbit prima data cu directoarea despre situatia ei (trebuia sa-i spun pentru ca fata are numele complet diferit de al meu si in certificatul de nastere linie-linie).
Nu numai ca fetita mea nu este discriminata, dar parca de cand au aflat o privesc cu totii cu si mai multa dragoste.

Probabil ca mai sunt si multi cu prejudecati, dar cred ca aici suntem pe drumul cel bun.

Va doresc sa gasiti oameni care inteleg ca un copil e doar un copil si trebuie tratat ca toti ceilalti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_t1971 spune:

Sunnyday, ma bucur sa te revad.

mamica fericita si mica "dintzoasa"

Cand ai mai mult timp, te astept cu drag, cu noi povestiri despre voi.

Mergi la inceput