M-am hotarat ....adoptie (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_gabi spune:

Copiii spun si fac ceea ce invata de la parintii lor, iar eu cred ca mentalitatea romanilor nu se va schimba nici peste 50 de ani din pacate. Faptul ca niste copii faceau la un moment dat misto de altul ca e adoptat e un lucru grav, eu insami am auzit discutii de genul asta intre parinti, adica glume de prost gust....trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Citat:
scrie ceva ce se poate deduce ca puiutul este infiat

... data eliberarii certificatului nu coincide cu luna si anul in care s-a nascut. Daca sta cineva mai atent sa se uite... dar cine are timp pentru detalii?

Manuelita, posibil sa mai fie si alti copii de etnie in gradinita, iar prejudecata prejudecatii este sa crezi ca va fi automat discriminata.
...iar daca nu te simti confortabil sa faci din 'prima' o declaratie-soc la gradinita, daca te intreaba cineva ceva, spui si tu ca seamana cu bunicul care a stat mult in Marsilia, ca orice 'gitan' de treaba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

ioanaalice,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

ioanaalice, nu magandisem la varianta cu Marsilia :)
e o gradinita particulara de germana, am vazut deja din vara gradinita si copiii (e deschisa si vara) si mai toti erau blonduti, printre ei Violeta noastra caramea iti sare imediat in ochi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Manuelita, stai linistita, la gradinitele particulare nu isi permit educatoarele sa faca niciun fel de discriminari. Iar germanii au, totusi un alt tip de gandire si educatie. Heil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

am si eu un cui de mult timp si sper sa nu se supere nimeni ca deschid subiectul.
cred ca n-ar strica putin mai multa grija si atentie macar aici pe forum cand facem referiri la copiii de etnie, sa nu uitam ca unele mamici de aici, mai lipsite de prejudecati, au in inima si-n case asa copilasi.
sa nu uitam nici faptul ca multi copii sunt 'catalogati' ca fiind de etnie dar in realitate sunt de cea mai pura rasa alba si in felul asta de fapt li se reduc sansele aproape la zero.

daca aici, noi care adoptam face asa discriminari, ce sa le cerem celor care nu pot intelege nici macar ca poti iubi nemasurat si neconditionat un copil adoptat?!

Manuelita, capul sus, sunteti foarte frumoase si semanati ca doua picaturi de apa

mamica de Alexandra Ioana

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mariaa

am si eu un cui de mult timp si sper sa nu se supere nimeni ca deschid subiectul.
cred ca n-ar strica putin mai multa grija si atentie macar aici pe forum cand facem referiri la copiii de etnie, sa nu uitam ca unele mamici de aici, mai lipsite de prejudecati, au in inima si-n case asa copilasi.
sa nu uitam nici faptul ca multi copii sunt 'catalogati' ca fiind de etnie dar in realitate sunt de cea mai pura rasa alba si in felul asta de fapt li se reduc sansele aproape la zero.

daca aici, noi care adoptam face asa discriminari, ce sa le cerem celor care nu pot intelege nici macar ca poti iubi nemasurat si neconditionat un copil adoptat?!

Manuelita, capul sus, sunteti foarte frumoase si semanati ca doua picaturi de apa

chapeau !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Ella eu cand m-am dus sa-l inscriu pe Razvan la gradi am vorbit cu directoarea.Mi-a spus ca nu voi avea nici o problema din pricina asta, m-a intrebat istoria adoptei si la final a intrebat daca e un secret adoptia(se referea la pastrarea discretiei).Pentru noi nu e nici o problema sa spunem ca puii nostrii sunt adoptati, sau vorba lui Razvan ca berzelor noastre li s-a stricat GPS-ul.Am avut discriminare in sensul ca educatoarele erau super-protective cu Razvan, pana am observat asta si s-a remediat.Cred ca avantajul a fost ca nu am cerut sa se pastreze discretia.De ce? Pentru ca omul e tentat sa spuna si sa faca tot ce e interzis dar daca eu am fost deschisa la povesti nu a mai fost nimic intrigant.Dragut a fost ca la o sedinta cu parintii dupa ce s-a discutat despre problemele din gradi sa mi se puna o gramada de intrebari de spre adoptie de catre parintii din gradi.

Mariaa

Chiar asa ii spune si topicului "a iubi copii fara limite".Ce conteaza etnia sau daca un copil e bolnav sau daca e urat atunci noua ne merge la suflet,cand stim dincolo de orice ca e copilul nostru?Prima regula in adoptie e sa ai sufletul deschis si sa iti cunosti limitele.Ce conteaza ce scrie in acte ?Pot fi de multe ori foarte departe de adevar.Cum evaluam un copil care are parinti necunoscuti sau e cunoscuta numai mama?De unde stim ce etnie are sau cum va fii?
Asa ca hai sa nu mai tratam copii de etnie , copii mari sau copii cu probleme de sanatate ca "marfa de mana a doua", asa cum spunea o mamica.Hai sa iubim copii asa cum numai noua ,parintilor adoptatori,ne-a fost daruit, sa ii iubim fara barierele societatii.

Imi permit un sfat important pentru voi :atunci cand vi se arata o poza mergeti si vedeti copilul.Poza e un lucru copilul e o fiinta care va poate face o surpriza nemaipomenita.Nu refuzati sa vedeti un copil ghidat de aparenta unei poze.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fetelor,am nevoie de un sfat,va rog.........
vreau sa ma duc la o casa de copii,sa vizitez o fetita,sa o iau acasa.dar am emotii.nu stiu daca sa-i duc ceva,nu stiu ce sa fac.voi vorbi cu ingrijitoarele,cu asistenta sociala sa vad ce pot face.
am fost acu 3 luni dar erau plecati in excursie.apoi au aparut tot felul de probleme si nu am mai putut.dar nu sunt impacata daca nu o fac.acolo parca as gasi un raspuns.in tot acest timp aproape zilnic ma gandeam ca nu am fost.dar uneori parca totul ti-e impotriva.
si nu vreau sa fac ceva gresit sa sufere.
ce ar trebui sa fac.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Danny1, eu pun problema asa: decat sa te intrebi toata viata "ce ar fi fost/ce ar fi putut fi daca mergeam", mai bine iti aduni puterile si o faci.
Sigur ca este foarte greu 9de fapt e imposibil) sa actionezi ca la carte, perfect si sa nu faci copilul sa sufere.
Dar asa macar vei obtine niste raspunsuri (si poate mai mult decat atat).
Bafta si sa ne scrii sa ne spui ce ai facut.

Manuelita, intrasem pe forum hotarata sa "strig" dupa tine, sa ne spui ce mai faceti.

Mergi la inceput