cand familia iti intoare spatele....
nu stiu daca e locul potrivit sa vb despre asta dar simt nevoia sa ma descarc la cineva
povestea mea e detul de tragica:mama a murit anul acesta in ianuarie in urma uni atac cerebral,am facut eforturi mari ca sa ma ocup de inmormntare doar eu pt ca fratele meu a zis ca nu are bani(desi avea o bratara de 15 grame pe mana)si bunica mi a spus acelasi lucru...
am ramas in apartamentul in care statea cu mama mea cu sotul ei si cu fetita si sotul meu si am platit singura toate cheltuielile care au ramas in urma mamei mele(in jur de 25 de mil la intretinere ,chirie,lumina etc)si nu am primit decat de la bunica 5 mil cu promisiunea de a i da inapoi cand am
in tot acest timp eu am platit singura datoriile pe care le am facut cu inmormantarea mamei mele,iar fratele meu desi are un salariu mult mai bun decat al meu si al sotuli meu si sta la un prieten bun,deci nu plateste chirie,intretinere sau altceva nu m a ajutat cu nimic ca sa mi achit datoriile!
nu vreau sa fiu rautacioasadar era datoria amandorora de a participa la inmormantarea mamei noastre,nu eu sa cheltui tot ce am iar el sa mi spuna senin ca mai mult de tat nu poate face.chiar la un moment dat am auzit ca el ar fi strans o suma de bani de la prietenii lui care l au ajutat cu ce au putut suma de bani care nu a ajuns la kine deci el i a pasrta pur si simplu in timp ce mama noastra era pe masa ,cum se spune..
am iubit o enorm pe mama ,m a ajutat fff mult cu cresterea fetitei mele era un om extraordinar siam suferit enorm cand am pierdut o as fi chltuit mult mai mult daca aveam si din cauza asta nu i am reprostat nimic fratelui meu in legatura cu acei bani
ceea ce m a inrait cel mai mult a fost ca am aflat ieri cu stupare ca bunica mea a decis sa i lase casa lui,pe numele lui ,nu la mandoi cum am presupus eu pe motivul ca nu il"place"pe sotul meu!!
desi eu am un copil si stau cu chirie de 3 ani,ea i lasa casa NUMAI fratelui meu(care are o relatie cu o fata care are casa si tot ce i trebuie si sta la un prieten bun la care nu plateste absolut nimic si desi are astfel de conditii nu m a ajuatat nicodata cu nimic)
nu stiu cum sa procedez sincer,cu bunica m am ciondanit destul de rau pt ca eu eveam in gand sa facem jumate jumate garsonirea in cazul in care doamne fereste se intampla ceva iar ea imi spune ca nu o vad nimic pt ca o sa aiba fratele meu grija de mine...
nu stiu ce sa mai zic ,nu ma asteptam ca familia mea sa mi faca una ca asta chiar daca eu am incercat sa fiu mereu langa ei cand au avut nevoie poate nu cu bani dar macar cu o vorba buna,imi pare atat de rau si sunt atat de dezamagita...
Raspunsuri
Ramonika spune:
vad ca familia ta (adica fratele si bunica) nu pun prea mult pret pe tine, din ce motive nu stiu, si nici nu mai conteaza.
eu zic sa te departezi de ei, ce-a fost a fost, oricum vei fi cu inima impacata ca ai inmormantat-o pe mama ta cum trebuie, restul nu mai conteaza.
singura solutie, intrerupe orice legatura cu fratele si bunica, lasa-i in plata domnului. altfel o sa ai surpriza ca daca moare bunica, tot tu ai s-o inmormantezi, chiar daca i-a lasat casa lui frate-tu...
teo30967 spune:
casa nu era pe numele mamei tale ?
daca era la succesiune vii tu si fratele tau si se imparte la 2 !
daca nu era ...imi pare rau dar ...
nikol24 spune:
nu casa nu era a mamei mele este casa ei cumparata acum 6 ani
de la mami nu ne a ramas nimic,ea nu avea casa si noi practic nu avem unde sa stam decat cu chirie
m ma gandit ca acea garsoniera era totusi o salvare pt amandoi,putem vinde si da un avans pt ceva mai mare urmand sa platim impreuna ratele,era totusi o solutie
dar sa mi spui ca ma lasi in strada daca se intampla ceva la mana lu frati miu care nu a contribuit cu mai nimic la inmormantarea mamei noastre mie ce ar putea sa mi dea???
si sa mi spui verde n fata ca faci asta pt ca nu l supoti pe sotul meu e de domeniul fantasticului,pai ce i lasi lui ceva ,de falt pe mine ma lasi cu copilul pe drumuri sa ma milogesc de fratimiu sa mi dea voie sa stau cu el???
nu stiu cat de coerenta sunt dar situatia ma scoate din sarite pt ca ei sunt toata familia mea inafara de sotu;l si fetita desigur si sami faca una ca asta....
alsa spune:
Mie imi pare ca esti foarte suparata ca tie nu-ti iese nimic din toata treaba asta, nicidecum ca ai tai ti-au intors spatele, sufleteste vorbind. Tot mentionezi ca ti-ai inmormantat mama si nimeni nu te-a ajutat financiar. Ai facut-o, cred, pentru ca ti-ai iubit foarte mult mama, in memoria dumneaei. Daca ai putut sa faci asta, chiar facand sacrificii uriase, fii multumita de tine si nu te mai astepta ca ceilalti sa-ti dea ceva pentru efortul tau. Tot ce ai facut , ai facut pentru mama ta. Banuiesc.
Cu siguranta va veni soarele si pe strada ta. Si nu mai amesteca lucrurile. Una-i una, alta-i alta. Ce ai facut tu pentru tine, ma refer la inmormantare, si ce astepti de la ai tai, care se pare ca nu te vor ajuta in nici un fel, financiar. Bunica ta in fond poate face cum crede, e dreptul ei.
teo30967 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 m ma gandit ca acea garsoniera era totusi o salvare pt amandoi, |
amandoi tu si fratele ?
citat din mesajul lui nikol24 nu stiu cat de coerenta sunt dar situatia ma scoate din sarite pt ca ei sunt toata familia mea inafara de sotu;l si fetita desigur si sami faca una ca asta.... |
avand in vedere prin ce treci e normal sa nu fii coerenta, dar sa stii ca daca bunica ta ii vinde (cu clauza de intretinere mai poate strica in timp clauza in favoarea ta daca nu e multumita de ingrijirea primita de la frate ) casa fratelui tau ...pe tine te exclude automat de la mostenire si nu ai cum sa i fortezi mana . de recuperat din banii de la inmormantare nu ai sanse chiar daca deschizi un proces...
trebuie sa intelegi un lucru : familia ta este alcatuita din tine, sotul tau si copil . restul .........
nikol24 spune:
nu vreau sa fiu inteleasa gresit,ma doare ca desi eu am facut tot posibilul sa fie totul bine ei nu au apreciat nimic,nu vreau bani inapoi ,nu vreau procese si mai stiu eu ce ,vreau sa se aprecieze ca eu am facut totusi nuste sacrificii
nu ma asteptatm sa fiu pur si simplu ignorata...
si da ma simt ca naiba pt ca eu tin la ei si ma asteptam la aceeasi afectiune si din partea lor,nu sa ma considere o intrusa sau o straina..
aiuras spune:
Imi pare rau ca esti dezamagita de fratele si bunica ta, adica familia ta de sange. Nu cred ca ai multe de facut decat sa accepti si sa mergi mai departe.imeni nu a spus ca viata este dreapta!
Asa ca bucura-te ca ai familia ta si un copil care sa va descreteasca fruntile si sa va dea alte batai de cap :))
kariguld spune:
asculta acilea la baba, un sfat, ai familia ta? sot si copil am inteles. chiar daca te doare si ai motive intemeiate si drepturi, intoarce-le si tu spatele daca ei se comporta astfel cu tine. construieste-ti viata ta, familia ta, lupta tu cu sotul tau pentru ceea ce-ti doresti.
nu-ti manca nervii si sanatatea cu nimeni, nu se merita! crede-ma! pentru nimik in lume nu se merita. chiar daca ti se cuvine ceva, mergi pe drumul tau. familia ta sunt sotul si copilul!
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
Rufus spune:
citat din mesajul lui Ramonika singura solutie, intrerupe orice legatura cu fratele si bunica, lasa-i in plata domnului. altfel o sa ai surpriza ca daca moare bunica, tot tu ai s-o inmormantezi, chiar daca i-a lasat casa lui frate-tu... |
Cel mai bun sfat...cu adevarat.
Dragoste cu sila nu se poate, e dureros, dar nu ai sanse; bunica va lasa cu/fara conditii casa fratelui, un act de intretinere nu se desfiinteaza asa usor, asa ca si daca iti promite bunica marea cu sarea, dupa ce face pasul cu fratele tau, nu mai pupi nimic din casuta.
Mie nu mi se pare nimic exagerat ca-ti pasa si de fundul tau, alaturi de revolta impotriva nepasarii fratelui; strict pentru mine, un astfel de comportament fata de parintele decedat descalifica persoana respectiva in ochii mei, fara nici o posibilitate de remediere.
As baga mana in foc ca, intr-un final, tot la tine se va ajunge in situatii de criza, pentru ca, in fond, prin familia pe care ti-ai facut-o, esti singurul punct real de sprijin. Asa ca...fa pasi si detaseaza-te, cel putin momentan, de problemele astea.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
nikol24 spune:
problema este ca eu una nu pot sa concep ca mi au intors pur si simplu spatele...de la fratele meu ma asteptam si ma astept inca la multe chestii dar la bunica mea nu,de fapt ea mi a zis ca nu l suporta pe sotul meu si nu vrea ca dupa moartea ei sa vanda casa sau ceva de genul asta..
pai daca eu il vreau si suntem impreuna de atat timp,ne crestem copilul si am format o familie el nu mai este un strain nu?face parte din famila noastra deci nu trebuie huiduit!!!
in fine crt este ca am avut procese de constiinta toata saptamana pt ca m am certat cu ea si ieri am sunat o si am vb cu ea.ne am impacat oarecum,nu ma mai deschis subiectul cu casa pt ca acum sincer ma scarbeste sa ma rog de ea eventual sa nu ma lase pe drumuri...asta ar trebui sa gandesca singura ca are o varsta si a vazut mai multe ca mine in viata..
nu stiu ce sa fac...