Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 5
blue eyes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin O fii ia razbunarea arma prostului...dar e atat de dulce in astfel de cazuri! Atinge-l in locurile unde il doare cel mai tare...copii, masina si motocicleta...cauciucurile se sparg repede, |
STOP! Orice, dar nu copiii! Copiii nu trebuie folositi! Eu am devenit din pisica un tigru, l-am lasat in budigai - ca-si merita soarta -, dar copiii nu au fost niciodata arma. Copiii au nevoie si de tata, chiar daca nu mai e sotul mamei.
Ilia, mult curaj si intelepciune!
delphin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
STOP! Orice, dar nu copiii! Copiii nu trebuie folositi! Eu am devenit din pisica un tigru, l-am lasat in budigai - ca-si merita soarta -, dar copiii nu au fost niciodata arma. Copiii au nevoie si de tata, chiar daca nu mai e sotul mamei. Ilia, mult curaj si intelepciune! |
Nu, nu folositi ca o arma, insa nici sa vina asa cand are el chef si Illia sa fie disponibila. Totul are o limita...si Ilia are dreptul la clipele ei cu copii, insa are dreptul si la clipele ei fara... Adica cu program...zile la el si zile ea, nu tot timpul la ea, caci el nu poate...asta era ideea!
Si eu sunt d'acord ca adultii sa aiba o relatie normala, pentru copii, dar nu sa se abuzeze.
Sper sa intelegi ce am vrut sa zic...
Adica sunt tati care dupa ce au plecat la mandra lor, vin si dau sperante copiilor si chiar si mamei! Ei, eu cu asta nu sunt de acord de nici un fel!
Pentru Ilia nu-mi fac probleme ca intelege gresit...stie ea ce are de facut, noi doar suntem aici si o sustinem!
conchita spune:
eu gandesc asa: dragostea e voluntara si nimeni nu poate fi considerat nesimtit ca nu mai iubeste. sigur, facem juraminte cand ne insuram/maritam, dar le facem cu mintea si datele din momentul respectiv. nu e o scuza, ci o explicatie rezonabila. in locul sotului, ar fi putut fi Ilia si atunci am fi incurajat-o toate cu locuri comune gen "ai dreptul sa fii fericita". dar suntem femei si suntem solidare.
victima, in cazul asta, nu e Ilia, ci sotul ei. ar fi pacat sa devina si copiii victime, din dorinta de "razbunare". razbunare pentru ce? pacatul sotului, pe langa adulter, e minciuna. iar pe minciuni nu le stergi din memorie cu razbunari.
masina si motocicleta n-au pacatuit cu nimic, sa le lase cum sunt, ar fi josnic sa le taie cauciucurile.
iar mama, in general, nu are nici un drept sa intervina sau sa influenteze relatia copiiilor cu tatal. sunt doua lucruri si realitati diferite - relatia copiiilor cu tatal si relatia mamei cu sotul. sa nu le amestecam.
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita eu gandesc asa: dragostea e voluntara si nimeni nu poate fi considerat nesimtit ca nu mai iubeste. sigur, facem juraminte cand ne insuram/maritam, dar le facem cu mintea si datele din momentul respectiv. nu e o scuza, ci o explicatie rezonabila. |
pai problema nu e ca nu o mai iubeste, ci ca nu e cinstit.
baga dileme existentiale etc etc, se gindeste femeia in toate felurile cum sa fie sa le fie bine si, de fapt, marea dilema era alta femeie.
pai sa spuna frate. "draga, nu te mai iubesc pt ca o iubesc pe X, sau va iubesc pe amindoua si nu ma pot decide, blonda sau bruneta". si gata. macar stie cum sta, nu face introspectii peste introspectii ca sa descopere ca de fapt trebuia sa faca o disectie si atit.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
conchita spune:
buli, zisei mai jos in paragraf ca minciuna e pacatul care este, ca nu a fost cinstit sa-i spuna adevaratul motiv. eu vorbeam in general, ca nu poti invinovati pe cineva ca nu te mai iubeste si ca ai avea dreptate sa te razbuni pe el, folosind copiii, mobra si ferariu' din cauza asta.
buli spune:
pardon, mi s-a incetosat privirea cind am cetit ca victima e sotul
nici eu nu-s de acord cu taiatul cauciucurilor, mai ales ca se paote ajunge la ceva de genul "io pot si mai si" si nici cu stricatul relatiei cu copiii.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ruxij spune:
Ilia, imi pare rau :( Am urmarit acest subiect de la inceput, dar nu am intervenit pt ca mi-a fost clar de la inceput ca nu e nici o criza, e alta femeie. Fetelor, de cate ori sunt "crize" crizele astea au fuste si dilema e de fapt "nu stiu pe cine sa aleg si sa raman si cu constiinta impacata". Asta e tot. Multa putere Ilia, esti o femeie extraordinara. Barbatii vin si se duc, e extraordinar de bine ca ai copii, ei raman.
delphin spune:
Mai fetelor, sunteti voi mai pacifiste, da eu nu sunt...na!
Si merita toate astea ca a dus-o cu "presul" atata timp...cum ca criza, ba ca nu e ea ca la inceput si alte fite de genul!
Mai venea din cand in cand si mai facea si pe sotul iubitor, apoi iar ca pleaca...
Pai a meritat Ilia toate astea? NOOOO!
Le-as face ca sa ma stie si de Buna si de nebuna!
dov spune:
eu, daca-mi permiti ILIA sa dau si eu un sfat, as face altfel. as incepe printr-o lunga perioada in care doar am sta separati, iar el ar putea veni sa-si vada copiii, daca nu sta cu aia, conditie spusa clar. pentru ca in felul asta as ataca doua chestii: relatia lor s-ar roda si s-ar desface, si doi, acum inca mai ai nevoie de el, oricat ne-am ameti cu cuvinte frumoase.
si cand linistea s-ar asterne definitiv in sufletul tau, si relatia lor s-ar rupe, ei bine, exact atunci as incepe divortul. tu iti vezi mai departe de viata, el ramane cu nimic.
stiu, razbunarea nu e buna, stiu, aia cica n-re nicio raspundere, si totusi