Si tu poti construi o casa pentru o familie saraca
Raspunsuri - Pagina 7
XIO spune:
Lilianacsaki , daca te-a deranjat exprimarea mea inseamna ca trebuiau sa te deranjeze si regulile incalcate de Alina , care vad ca nu are avertisment (prea putin ma intereseaza daca i-l dai, ca e egal cu zero , dar asa , pt. amuzamentul meu si al Lilianaei) :
"Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat."
"daca Liliana sau Xio se vor supara pe mine, o voi considera un fel de "payback" . Oamenii in general ii judeca pe ceilalti dupa cum sunt ei. Voi vedeti in proiectul asta numai profituri ascunse si imbogatiri pentru unii care vor sa insele. Ce pacat si ce trist sa ganditi asa!"
Deci pt niste intrebari , Alina s-a "razbunat" discutand persoana si jignind.
"Nu uitati ca scopul participarii in cadrul discutiilor, nu trebuie sa fie convingerea celorlalti participanti ca punctul de vedere propriu este cel corect. Retineti ca nu este obligatoriu ca discutia sa se termine cu un acord. Nimeni nu are dreptul sa se supere daca ceilalti participanti nu ii impartasesc opiniile. Aceasta este esenta dialogului."
Atat vroiam sa spun ! Multumesc
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
cait spune:
Xio inainte sa spui ca a aparut Alina nervoasa si v-a jignit pe tine si pe Liliana uita-te putin la primul mesaj postat de Liliana si ai sa vezi cum suna parerea ei despre Habitat for Humanity:cea mai mare inventie de management in constructie si actiune umanitara (asta intre ghilimele desigur)..scuza-ma dar eu din exterior il vad ca pe un mare misto.
Daca pentru o organizatie internationala atat de cunoscuta despicam firul in patru atata si cautam ce fac aia de fapt cu banii atunci ce sa mai spunem de ONG-uri micute?
Cait
Home is where heart is...
alina023 spune:
Xio, din ce ai scris tu cei care pastreaza o limita a bunului simt si nu isi ridica fustele in cap sunt de fapt niste copii carora le este frica de moderatori! Ihim! Good point!
Mi-a fost lene sa raspund... Ce ma bucur ca ma cunosti! Sunt o lenesa!
Tie ti-a fost lene sa citesti? Dadusem link inca din primul post. Daca erai asa de interesata sa ajuti (ma mir cand mai ai timp...la cate actiuni umanitare faci zilnic ) intrai acolo si aflai absolut tot ce aveai nevoie, inclusiv date de contact ale fundatiei.
Apoi aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141941&whichpage=1 vei vedea ca am raspuns Lilianei.
Aici ti-am raspuns si tie si ei: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141941&whichpage=2
O perioada ulterior acestor mesaje am lipsit de pe forum din motive de sanatate a copiilor.
Aaaa...nuuu...scuze... de lene n-am scris! Ce bine le stii tu pe toate!
Iar comparatia cu trimisul a 100 de dolari pentru adapost de caini....nici nu merita comentata.
Si cu asta am terminat dialogul cu tine! Oricum nu conduce nicaieri!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
XIO spune:
Mai , da , fac voluntariat nu chiar zilnic , dar cel putin saptamanl. Nu-ti inteleg ranjetul.
Fustele nu mi le-am ridicat in cap , speri ca observi tonul ironic din mesaje.
Daca tu aveai decenta sa te abtii de la jigniri mesajul meu nu mai exista . Dar cum n-ai avut-o , asta-i viata.
"una seara si bine v-am regasit. Imi cer scuze pentru lipsa prelungita.
Ati ridicat o problema la care nu am inca raspuns. Asa cum am spus, sunt si eu recent implicata in proiect. Insa in mod sigur exista o procedura care se urmeaza in cazul in care beneficiarul nu mai poate plati ratele. Desi...240 ron/luna....nu este o suma mare nici macar pentru o familie care are venituri dintr-o singura sursa. Cred ca sunteti de acord cu mine.
Cat despre lucrul romanesc...casele astea se construiesc cu voluntari aflati sub supravegherea si instructajul unei echipe de profesionisti. N-or iesi ele perfecte, dar va asigur ca se respecticta toate conditiile de siguranta si in plus se pune mult suflet si vointa. Si iese treaba buna.
Haideti, astept sa ma contactati. B.nica, ti-am trimis PM de vineri. Sper ca l-ai primit.".
Nu vad unde ai raspuns. Raspunsul l-am primit dupa mesajul in care ne faceai ..cum era?
Oricum , eram triste amandoua.
raspunsul ala il asteptam .
Multa sanatate copiilor, nu scuza insa cu nimic comportamentul tau .
Cait , si eu ce treaba am avut cu tonul Lilianei?
Sau oricine are tupeul sa intrebe ceva este din start un hot?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Sheannamp spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Liliana82
ete cine sa gasii sa ma invete pe mine ce e aia constructii si ce implica fundatia... si sa ma ia dracu daca eu stiu ce e aia "coliba in stil romanesc"... ca in notiunile mele de arhitectura nu am intalnit asa ceva,...dar poate ca stii tu mai bine.. si explici mai bine ce vrei sa spui prin coliba... ca statisticile mele spun ca "bordeie" nu mai sunt in romania si sati mai spun una draga atotstoutoare... constructiile alea in stil romanesc de care vorbesti tu cu atata nossalanta sunt nuti fa tu probleme de neuroni si nervii mei draga.. or fi ei neregenerabili dar prefer sa nu mor cu ei intacti precum altii.... |
Acesta este mesajul pentru care au primit avertisment de la mine Liliana si Alina.
Ca sa nu fie vreo neintelegere.
Iar acest subiect eu il voi muta acum la ZZ unde va sta pana cand discutia se va reintoarce la tema initiala. Sau va fi inchis.
Nu de alta dar imi plezneste mie obrazul de rusine sa citesc mesajele care s-au scris la un topic ce are titlul " Si tu poti construi o casa pentru o familie saraca".
Ca sa numai spun ca uneori mi-e rusine de conationalii mei. Indiferent unde traiesc ei.
alina023 spune:
Sheannamp, te rog frumos sa faci un split...daca se poate. Multumesc!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Conchita, de ce anume te inchini? Ce am "aruncat" asupra acestei actiuni umanitare? Am pus niste intrebari la care unii au putut sa raspunda iar altii nu puteau din cauza batului . Uite ca imi reusesc cateodata. Ce legatura are o intrebare cu voluntariatul din Romania? Daca eu iti spun sa-mi trimiti 100 de dolari pe luna ca eu fac un adapost pt. caini cu banii tai da' cainii pot fi aruncati daca nu latra de 3 ori la ora 12 fix ce faci? Trimiti banii sau te interesezi de ce trebuie sa latre? |
mai nene, io stiu asa. daca vreau sa voluntariez pentru o chestie, ma duc la SURSA. pe un alt voluntar il pot intreba doar impresii subiective, caci info reale le am de la nenea care conduce neste treburi, nu de la alina care doar ne zice haideti la munca. esti de acord sau nu? ca alina nu e CEO al lu Habitatu lu peste sa o trageti toti de maneca de ce nu scrie acum, de ce nu stie aia si ailalta!
pe langa ca Habitat este o organizatie atat de respectabila, incat zau ca un voluntar incepator ca alina nici n-ar avea cum sa aiba informatii dintr-alea conspirative de insider ca sa va ajute pe liliana sau pe tine sa ii dati in gat pentru coruptie. cei de la Habitat nu pretind ce pretinzi tu despre ei, sau liliana, sa fie clar. nu s-a batut nimeni cu caramizi in piept ca da case pe gratis, ar fi si culmea sau ca nu mai jtiu ce ziceai tu acolosha despre "nenorocitii" de saraci romani.
daca vreau sa dau suta de parai donatie, nu strig pe forum. iar daca o dau, nu imi pun poalele in cap dupa aia in public, huo golanii, au fujeat cu banii mei donati pentru catei.
si crede-ma, chiar am experienta cu voluntariatul asta, si in romania, si-aici. acasa am voluntariat ani si ani si ani de zile pentru orfani, iar aici sunt la trei organizatii in prezent - la una citesc pentru persoane nevazatoare, la alta invat copiii cu deficiente sa calareasca, iar la a treia ajut familiile de refugiati sa se integreze la americani. si donez in principal la UNICEF, supa pentru saraci(as voluntaria si la ei daca as mai avea timp) si Armata salvarii, ca in astea am incredere. la Crucea Rosie NU am incredere, de pilda, dupa scandalurile lor. deci in calitatea asta iti spun cu mana pe inima ca nu se face ce ati facut tu si liliana aici, nu poti sa arunci cu noroi in munca unor voluntari doar pentru ca nu ti se pare clar ce-ti explica alt voluntar despre macro si micro si whatever la nivel de strategie si detaliu btw de organizatia caritabila. intreaba la sursa, ca au adresa de email! simplu si cinstit. de ce trebuie sa existe indoileli nejustificate asa incat eventualii cititori de topic care ar fi dorit sa se implice, acuma or sa stea deoparte si-o sa transmita zvonul fals ca org. Habitat mananca mamaliga romanilor!
da, alina te-a jignit prima. a zis ca vedeti in Habitat dupa cum e sufletul vostru, adica inselatorie si etc. nici ea nu a procedat corect. dar tu faci genuflexiuni si fandari toata ziua, de la tine am asteptari inalte privind autocontrolul. :-)) haide ia o ciocolatica si nu te mai supara degeaba. du-te la Deus sa te invete despre dezintoxicare si accepta cand faci o eroare de judecata, nu-i bai, toti facem.
Sheannamp spune:
citat din mesajul lui alina023 Sheannamp, te rog frumos sa faci un split...daca se poate. Multumesc! Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! Povestea nasterii Anei ************************** Emma este iubire! |
Eu personal nu prea vad cum se poate face split din acest topic.
cait spune:
Este deplorabil ca un asemenea subiect a ajuns la ZZ.Sper doar ca cei care vor sa se implice sa continue si sa nu tina cont de afirmatiile altora.Nu inteleg de ce tot pentru tot ce se face in Romania sa cautam atatea substraturi?Ok e coruptie si tot ce vrem dar aceasta organizatie construieste si in Africa unde coruptie e mult mai bine implementata decat la noi si nu cred ca acolo si-au pus atatea intrebari..au construit si au facut fericiti cativa oameni.
Si cu asta eu ma retrag de aici.Cred ca, Conchita e schitat cel mai bine esenta problemei.
Cait
Home is where heart is...
alina023 spune:
citat din mesajul lui XIO Mai , da , fac voluntariat nu chiar zilnic , dar cel putin saptamanl. Nu-ti inteleg ranjetul. Fustele nu mi le-am ridicat in cap , speri ca observi tonul ironic din mesaje. Daca tu aveai decenta sa te abtii de la jigniri mesajul meu nu mai exista . Dar cum n-ai avut-o , asta-i viata. "una seara si bine v-am regasit. Imi cer scuze pentru lipsa prelungita. Ati ridicat o problema la care nu am inca raspuns. Asa cum am spus, sunt si eu recent implicata in proiect. Insa in mod sigur exista o procedura care se urmeaza in cazul in care beneficiarul nu mai poate plati ratele. Desi...240 ron/luna....nu este o suma mare nici macar pentru o familie care are venituri dintr-o singura sursa. Cred ca sunteti de acord cu mine. Cat despre lucrul romanesc...casele astea se construiesc cu voluntari aflati sub supravegherea si instructajul unei echipe de profesionisti. N-or iesi ele perfecte, dar va asigur ca se respecticta toate conditiile de siguranta si in plus se pune mult suflet si vointa. Si iese treaba buna. Haideti, astept sa ma contactati. B.nica, ti-am trimis PM de vineri. Sper ca l-ai primit.". Nu vad unde ai raspuns. Raspunsul l-am primit dupa mesajul in care ne faceai ..cum era? Oricum , eram triste amandoua. raspunsul ala il asteptam . Multa sanatate copiilor, nu scuza insa cu nimic comportamentul tau . Cait , si eu ce treaba am avut cu tonul Lilianei? Sau oricine are tupeul sa intrebe ceva este din start un hot? "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://accesoriisihaine.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Stai calma, nu am spus-o ca pe o scuza! Consider ca limbajul meu a fost cu mult mai mult bun simt decat al tau sau al Lilianei. Si vad ca in continuare esti la fel de "subtila" in ironii. Noroc ca nu le observ! (sper ca si tu prinzi ironiile...;) ).
Imi pare doar rau ca m-am lasat angrenata in dialogul asta care a condus subiectul la ZZ. Dar voi continua si fara "voluntariatul" vostru, doamnele binevoitoare si atotstiutoare!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!