Si tu poti construi o casa pentru o familie saraca
Raspunsuri - Pagina 5
liliana csaki spune:
Urat mesajul tau, Xio. Eu nu-mi permit sa "te invat ceva", imi permit totusi sa te sfatuiesc ca alta data dupa ce bati repede din degete ca sa raspunzi, sa faci totusi o pauza si sa-ti recitesti mesajul inainte de a apasa pe "trimite un raspuns".
Liliana82 spune:
danamiha inainte de asi edita mesajul in care spune despre fondatorul organizatiei a scris cu totul alt mesaj in care a spus urmatorul link
http://www.habitatcluj.ro/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=131
eu am tot dat click uri pana am ajuns aici
http://www.habitatcluj.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=101:ce-fel-de-case-construieste-habitat-for-humanity-cluj&catid=22:prezentare&Itemid=131
si totul ar fi trebuit sa inceapa de aici:
http://www.habitat.org/eca/true_story/eca_events/Romania_big_build_announcement.aspx
dar....aveam astfel de povesti...
http://www.habitatcluj.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=170:familia-rus&catid=34:gruia&Itemid=133
asvrea sa fiu voluntar pentru casele orfanilor....as dona si as lucra voluntar pentru ei.. dar nu as vrea sa stiu ca li se pretinde achizitionarea casei si rata...
dar.. scepticismul meu si probabil al lui xio.. din care am inteles ca lucreaza si a lucrat ca voluntar .. cat si al meu.. de mostenitoare de afaceri in constructii si imobiliare... care din cand in cand mai imi spal pacatele cu caritati ( de cedat locuinta nefolosita pentru familie "in nevoie"... ) imi pun intrebari...
De ce ?
Pentru ca am invatat algebra calculand devize de materiale si pentru ca am invatat geometria citind planuri de case si vizitand santierele lor...
De ce pun intrebari?
Pentru ca contructiile inseamna Oligopol si constructorii isi impart lucrarile intre ei...au propriile firme de materiale.. iar " benficiarul" nu are un cuvant de spus .
Pun iarasi intrebari...pentru ca stiu ca e greu sa gestionezi dezvoltarea imobiliara pentru familii cu venituri medii mici.. sau mai precis cat de greu si riscant este sa ai clienti cu venituri mici/medii
Dar ma oftic .. si fiind avocatul beneficiarilor...care nu au un cuvant de spus in general in negocierea cu constructorul...
Ma oftic caci lor omenilor care muncesc si platesc pentru acele case nu ar trebui sa li se creeze un sentiment stanjenitor de MILA sau familie DEFAVORIZATA... pentru a atrage sponsorizari si voluntari care pun sulfet si cred in proiectul respectiv...
De ce sunt sceptica..?
PENTRU CA PROIECTUL E IN ROMANIA... pentru ca implica constructori romani , materiale din romania , pentru ca romanul are moftul propietatii si "lagarii de glie" .
Pentru ca oraganizarea ca fundatie ONG te pune sub o foarte preotectoare umbrela fiscala si financiara..
Pentru ca munca cu voluntari te scuteste de reglementarile" protectiei muncii " si in constructii e greu,si pot iesii accidente de munca care pot nenorocii omul pe viata in caz fericit.. ( daca nu moare)...
Pentru ca " Nevoie " de locuinta este interpretabila..
Si mai presus de toate sunt sceptica pentru ca sunt jignita pentru ca pun intrebari si pentru ca se incearca sa mi se inghida gura in stil comunist...
Andrada spune:
Si uite asa se alege varza si de alt proiect in Romania. Ca sint 300 de intrebari despre voluntariat in genul daca voluntariez si dau la caritate mie ce-mi iese si cind mi se pupa mina in fata catedralei neamului, si daca sint destul de humanitata imi iese si mie de un habitat?
Mi-aduc aminte la doua zile dupa cutremurul din China o batrina de vreo 90 de ani curata cu dalta caramizi din moloz si le aseza in rinduri ca sa se apuce de reconstructie.
In cealalta parte a pamintului, la o saptamina dupa inundatii barbatii erau beti la circiuma si asteptau armata sa le faca curat in casa.
Xio si Liliana82 mai sint citeva organizatii d-astea la fel de faimoase si suspecte ca si Habitat for Humanity :
Operation Smile
Doctori fara frontiere
Crucea sau Semiluna Rosie.
Niste nemernici toti. Adica lu Habitat asta sa nu-i iasa nimic?
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 asvrea sa fiu voluntar pentru casele orfanilor....as dona si as lucra voluntar pentru ei.. dar nu as vrea sa stiu ca li se pretinde achizitionarea casei si rata... |
e atunci lasa ca vedem ca esti ocupata, tu ai da dar nu vrei sa faci mai mult rau, si apoi daca dedici o juma de ora vineri ai vrea sa stii siguri ca le da mobila Elvila, daca sint habitat for humanity sa dea frate gratis casa si eventual si o dota viagera ce daca in Africa si asa merge sistemul in Romania vrem gratis altfel nu vin cum ziceam vineri de la 12 la 12 si-un sfert ca la si jumate am programare la coafor.
Liliana82 spune:
citat din mesajul lui cait Parerea mea este ca, daca platesc oamenii sunt responsabilizati si tentatia de a vinde casa in caz de nevoie este mai mica. Am mai auzit de aceasta organitie si toate actinile lor sunt laudate.Deja fac ceva. Cait Home is where heart is... |
Cait oamenii pot sta cu chirie .pot fi responsabilizati si altfel decat a li se specula dorinta de proprietate... si din cate se vede acei oameni " beneficiari nu sunt chiar iresponsabili.
drepturile de propietate si uz de locuinta au mai multe forme.. iar acelor oameni li se poate ceda doar uzufructul... deci nu e cazul de vanzare...
dar prin acele rate . dorinta de proprietate si munca depusa 1500 de ore sunt legati practic de acel loc.. sunt legati de organizatie..
pe de alta parta un om se poate afla in situatie dificila financiar si in "nevoie de locuinta" o perioada determinata de timp... nu totdeuna.. El trebuie ajutat sa iasa din acea situatie si cat mai repede .. nu legat datorita aceste nevoi de moment...si fara ai fi expusa povestea sub o alura de Mila sau familie defavorizata care sa-i afecteze demitatea.
Andrada spune:
citat din mesajul lui Liliana82 protectiei muncii " si in constructii e greu,si pot iesii accidente de munca care pot nenorocii omul pe viata in caz fericit.. ( daca nu moare)... |
La fel si Ana lu Manole, pleca si ea sa duca picnic la omu in constructii si acu zace sub cine stie ce habitat for humanity.
Periculos voluntariatu asta, mai bine stai acasa asa zic si io.
Andrada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Liliana82
Cait oamenii pot sta cu chirie .pot fi responsabilizati si altfel decat a li se specula dorinta de proprietate... si din cate se vede acei oameni " beneficiari nu sunt chiar iresponsabili. drepturile de propietate si uz de locuinta au mai multe forme.. iar acelor oameni li se poate ceda doar uzufructul... deci nu e cazul de vanzare... dar prin acele rate . dorinta de proprietate si munca depusa 1500 de ore sunt legati practic de acel loc.. sunt legati de organizatie.. pe de alta parta un om se poate afla in situatie dificila financiar si in "nevoie de locuinta" o perioada determinata de timp... nu totdeuna.. El trebuie ajutat sa iasa din acea situatie si cat mai repede .. nu legat datorita aceste nevoi de moment...si fara ai fi expusa povestea sub o alura de Mila sau familie defavorizata care sa-i afecteze demitatea. |
si incet incet ajungem la locuintele pe care le faci tu spre a le inchiria
Liliana82 spune:
citat din mesajul lui XIO
Pe dracu , Alina , cum naiba sa ma supar cand ma faci hoata , inselatoare samd. E ceea ce-mi doresc de cand eram mica. UIte cum vad eu situatia: o femeie lanseaza chestia asta cu voluntariatul , laudabil pana acum. cand apare cineva sa PUNA INTREBARI, lucru logic de altfel , femeia se infoaie in pene si scuipa prin jur. Hai sa te invat ceva: atunci cand vorbesti despre o actiune primesti intrebari la care trebuie sa raspunzi. De ce trebuie? Ca sa-i ajuti pe ailalti dobitoci sa inteleaga ce vrei tu sa spui. Daca nu esti capabila de a intelege ca inainte sa dau bani sau sa lucrez vreau sa stiu daca o fac spre binele nevoiasilor , mai ales cand citesc ceva atat de absurd e treaba ta. Dar ai bunul simt si abtine-te de la rahaturi de genul alora de mai sus ca nu-ti fac cinste si nu ajuta cu nimic. Cred ca era mai simplu sa spui de la inceput ca oamenii aia care dau putinul de 60 de euro pe luna(pe care eu nu mi-as permite sa-i dau spre exemplu) chiar daca totul este gratuit , de la material la constructie , trebuie sa plateasca banii aia pt. a inchega o comunitate si sunt consiliati. da' e mai usor sa arunci vorbe tampe decat sa bati repede din degetele ca sa te explici. P.S: mi se falfaie in adierea vantului daca primesc avertisment pt. mesajul asta , dar chiar atata lipsa de bun simt mi-e greu sa inteleg ca poate exista. Cu drag , hoata in devenire. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://accesoriisihaine.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
E jalnic ca pe acest forum cineva dintre sceptici poate sa primeasca adverisment pentru acel mesaj...atata timp cat sunt ignorate cu nesimtire jignire si aluziile altora...
eu fac parte din categoria "dobitocilor" de care vorbea xio... si nu ma simt cu nimic jignita de mesajul ei. Mai degraba ma simt jignita de postarile alinei si ale altora... care sunt foarte generoase in a runca cu calificative in oricine indrajneste sa se indoiasca de "actiunile lor umanitare" de parca ar fi niste dumenzei atotputernici pentru care dobitoacele ca mine trebuie sa inchida ochii si sa taca..
si mai groaznic este ca aceste fiinte atotputernice mai au si adepti intre moderatori care dau advertismente in stil ceusist...
apropo... va aduceti aminte de vremurile executiilor securitati?
daca nu va amintesc eu...
vas aduceti aminte cand se scriau scrisori in starinatate in 2 culori?
alea cu..
"Aici in romania e bine.. Partidul vegheaza la toate si acuma eu si sotul meu suntem fericiti ca am "primit Butelie..." Suntem fericiti ca s-a suplimentat ratia la lapte si sotul meu nu trebuie sa se mai scoale cu noaptea in cap sa stea la coada la iaurt pentru copii..
aa si cand erau scrise in cerneala albastra insmnau invers...
ee eu cred ca de acum inainte o sa laud unele atitudini de pe dc si deciziile unor moderatori cu culoare albastra...
conchita spune:
incredibil...
ce se poate intampla cu niste proprietari de case care nu-si mai pot plati creditele?!!! ce se intampla peste tot in lumea asta mare si ce e drept sa se intample. ca voluntariatul altora iti da posmagii, dar nu ti-i baga si-n gura. Habitat este o organizatie super reputabila in lume, cu jde mii de proiecte reusite. nu face cadou casele, ci inlesneste cumpararea lor prin voluntariatul altora si prin credite minime. unde e crima si unde coruptia??
mai e mult pana departe cu voluntariatul in romania, mai nene, tre sa numeri toti posmagii si sa-i moi pana dispar in neant! ma inchin cu sapte maini de uimire. nu era mai simplu sa intrebati la sursa ce si cum, decat sa aruncati umbra de indoiala asupra unor oameni generosi???
Liliana82 spune:
citat din mesajul lui alina023
Nu toate materialele sunt primite din sponsorizari. Iar pe langa materialele de constructie mai trebuiesc platite si echipele de muncitori profesionisti care sunt acolo in permanenta si lucreaza la case de Luni pana Vineri (de obicei voluntarii merg in weekenduri ca nu-si lasa nimeni job-ul ca sa faca voluntariat), se platesc echipele care lucreaza la fundatii (acolo este nevoie de mai mult personal calificat) (asta ca sa-ti spulber ingrijorarea cum ca ar fi niste colibe construite in stil romanesc, fara noima de oameni care habar nu au ce fac). PS. Incearca sa nu te mai enervezi asa de repede! Mor multi neuroni cand te enervezi si am auzit ca neuronii sunt singurele celule neregenerabile. Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! Povestea nasterii Anei ************************** Emma este iubire! |
ete cine sa gasii sa ma invete pe mine ce e aia constructii si ce implica fundatia...
si sa ma ia dracu daca eu stiu ce e aia "coliba in stil romanesc"... ca in notiunile mele de arhitectura nu am intalnit asa ceva,...dar poate ca stii tu mai bine.. si explici mai bine ce vrei sa spui prin coliba... ca statisticile mele spun ca "bordeie" nu mai sunt in romania
si sati mai spun una draga atotstoutoare...
constructiile alea in stil romanesc de care vorbesti tu cu atata nossalanta sunt
nuti fa tu probleme de neuroni si nervii mei draga.. or fi ei neregenerabili dar prefer sa nu mor cu ei intacti precum altii....